صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

بازخوانی پرونده نقض حقوق بشر در فنلاند در ۲۰۲۲

۱۹ فروردين ۱۴۰۲ - ۱۲:۰۱:۴۸
کد خبر: ۴۷۰۶۵۵۴
دسته بندی‌: حقوق بشر ، عمومی
نگاهی به پرونده حقوق بشر در فنلاند در سال ۲۰۲۲ نشان دهنده تداوم نقض این حقوق در کشور مذکور به عنوان یکی از مدعیان اروپایی حقوق بشر است.

خبرگزاری میزان – وضعیت حقوق بشر در فنلاند در سال ۲۰۲۲ را می‌توان در ملغمه‌ای از نقض‌های گسترده توصیف کرد که از اقدامات کافی برای حل و فصل برخوردار نشدند.

گذشته از ناکامی فنلاند در مقابله با بحران اقلیمی به عنوان یکی از موضوع‌های اساسی نقض حقوق بشر در این کشور، فهرستی از مهم‌ترین نقض‌های حقوق بشر در فنلاند در ۲۰۲۲ در زیر آمده است:

نقض حقوق زنان و دختران

زنان و دختران در فنلاند در سال ۲۰۲۲ قربانی انواع خشونت شدند؛ آن‌ها همچنین با تبعیض و آزار و اذیت در محل کار مواجه شدند.

نقض حقوق زندانیان

براساس بررسی‌ها، کمبود منابع انسانی کافی، ناکافی بودن رویه‌های تحقیقات امنیتی و تجهیزات امنیتی قدیمی در زندان‌های فنلاند سبب بروز خشونت‌های جدی در میان زندانیان و تشدید فعالیت گروه‌های جنایتکار سازمان یافته در این مراکز شد.

پرونده قتل یک زندانی بر اثر درگیری در یک زندان فنلاند نیز در سال ۲۰۲۲ بررسی شد.

آزار و اذیت حضوی و آنلاین خبرنگاران

خبرنگاران فعال در حوزه‌های مهاجرت، تروریسم و سازمان‌های راست افراطی در سال ۲۰۲۲ در فنلاند متحمل آزار و اذیت‌های حضوری و آنلاین شدند.

نقض حقوق پناهجویان و مهاجران

بستن گذرگاه مرزی از طریق ایجاد موانع و ساخت حصار منجر به بازگشت اجباری پناهجویان شد که در تناقض با اصل عدم بازگشت قرار دارد.

در ژوئن ۲۰۲۲ دولت فنلاند لایحه‌ای را تصویب کرد که براساس آن رویه‌های مرزی ضد مهاجرتی جدیدی ارائه می‌شد؛ این لایحه شامل نگهداری پناهجویان در مراکز تحت نظارت در مرز می‌شد که اجازه خروج از آن‌ها را نداشتند.

اعمال محدودیت در تردد این افراد عملا به معنای بازداشت آن‌ها بود.

در عین حال، براساس گزارش بازرس عدم تبعیض، بسیاری از افراد در موقعیت‌های آسیب پذیر از نقص در روند‌های پناهجویی در فنلاند رنج می‌برند؛ این امر علاوه بر این که مانع الحاق مجدد اعضای خانواده می‌شود، بلکه حقوق کودکان را به مخاطره می‌اندازد.

وضعیت نامشخص افراد فاقد تابعیت

براساس گزارش فوریه ۲۰۲۲ کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل در فنلاند حدود ۳ هزار و ۵۰۰ فرد بدون تابعیت در این کشور زندگی می‌کردند.

تبعیض و سوءاستفاده اجتماعی

خشونت خانگی همچنان یک مشکل مهم در فنلاند است؛ براساس تخمین‌ها سالانه بیش از ۱۴۶ هزار نفر در این کشور خشونت جنسی را تجربه می‌کنند.

براساس گزارش عفو بین الملل، فقط ۱۰ درصد این موارد به پلیس گزارش شده و بیشتر موارد گزارش شده به پیگیری قانونی منجر نشده است.

ضمن این که قربانیان خشونت خانگی به اندازه کافی از حمایت دولت برخوردار نشدند.

نژادپرستی پلیس

نژادپرستی در پلیس فنلاند مشکلیست که همچنان ادامه دارد.

نقض حقوق بومیان

براساس گزارش‌های داخلی، حقوق بومیان در فنلاند در زمینه‌های مختلف برخلاف قوانین موجود محقق نشده و آن‌ها علاوه بر عدم دستیابی به حقوق خود با تبعیض مواجه هستند.

نقض حقوق کودکان

از ژانویه تا مارس ۲۰۲۲ حدود ۷۶۰ مورد استثمار کودکان گزارش شد که در مقایسه با ۴۴۰ مورد در مدت مشابه در سال ۲۰۲۱ نشان دهنده رشد این بحران است.

در عین حال، گزارش‌هایی وجود دارد که نشان می‌دهد که پزشکان در برخی محیط‌های بالینی جنسیت کودکان را بدون رضایت آگاهانه آن‌ها یا والدینشان تحت جراحی‌های غیر ضروری قرار می‌دهند.

نقض حقوق افراد دارای معلولیت

بازرس عدم تبعیض، مدافعان معلولیت و افراد دارای معلولیت، همگی گزارش دادند که موانعی برای دسترسی افراد دارای معلولیت به آموزش، خدمات بهداشتی، ساختمان‌های عمومی و حمل و نقل بر مبنای برابر با دیگران وجود دارد.

انتهای پیام/


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *