صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

فراخوان رئیس عدلیه به اصحاب رسانه

صفحات داخلی

گزارش سازمان ملل درباره نابرابری غذایی در جهان؛ علت‌ها و پیامد‌های بحران

۰۷ مرداد ۱۴۰۴ - ۱۴:۰۵:۴۶
کد خبر: ۴۸۴۸۷۴۸
دسته بندی‌: حقوق بشر ، عمومی
سازمان ملل در گزارش سالانه خود درباره وضعیت امنیت غذایی رشد نابرابری غذایی در جهان را تشریح کرد.

گزارش سال ۲۰۲۵ سازمان ملل درباره وضعیت امنیت غذایی و تغذیه در جهان منتشر شد؛ این گزارش با بررسی علت‌ها و پیامد‌های اخیر بحران غذایی در جهان اعلام کرد که با وجود کاهش اندک بحران گرسنگی جهانی، آفریقا و غرب آسیا با سیر صعودی بحران مواجه هستند.

به گزارش وب‌سایت سازمان جهانی بهداشت WHO، گزارش ۲۰۲۵ وضعیت امنیت غذایی و تغذیه در جهان SOFI که در جریان دومین نشست بررسی وضعیت سیستم‌های غذایی سازمان ملل (UNFSS+۴) در آدیس آبابا، پایتخت اتیوپی ارائه شد، نشان می‌دهد که پیشرفت برای برطرف کردن گرسنگی در جهان به شکل یکسان پیش نرفته است، زیرا گرسنگی در اکثر مناطق فرعی آفریقا و غرب آسیا همچنان رو به افزایش بوده است.

سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (FAO)، صندوق بین‌المللی توسعه کشاورزی (IFAD)، آژانس کودکان ملل متحد (UNICEF)، برنامه جهانی غذای سازمان ملل (WFP) و سازمان بهداشت جهانی (WHO) در این گزارش هشدار دادند که این امر چالش بزرگ دستیابی به هدف گرسنگی صفر را برجسته می‌کند.

براساس برآورد سازمان ملل در گزارش یادشده، ۸.۲ درصد از جمعیت جهان معادل ۶۷۳ میلیون نفر در سال ۲۰۲۴ گرسنگی را تجربه کردند؛ این رقم نسبت به میزان جمعیت گرسنه ۸.۵ درصدی در سال ۲۰۲۳ و ۸.۷ درصدی در سال ۲۰۲۲ اندکی کاهش نشان می‌دهد.

این گزارش همچنین نشان می‌دهد که مناطق آسیا و آمریکای لاتین حوزه کارائیب شاهد بهبود در وضعیت بوده‌اند و شیوع سوءتغذیه در این مناطق بین سال‌های ۲۰۲۲ و ۲۰۲۴ به‌ترتیب به میزان ۱.۲ و ۱ درصد کاهش یافته است.

در عین حال، ۲۰ درصد از جمعیت آفریقا و ۱۲.۷ درصد از جمعیت غرب آسیا با گرسنگی رو به رو هستند که این امر حاکی از افزایش روند گرسنگی در این مناطق است.

برآورد‌های سازمان ملل همچنین نشان می‌دهند از میان ۵۱۲ میلیون نفری که پیش‌بینی می‌شود تا سال ۲۰۳۰ با سوء تغذیه مزمن روبه‌رو شوند، تقریبا ۶۰ درصد در قاره آفریقا زندگی می‌کنند.

این آمار به موازات ارزیابی گزارش سازمان ملل درباره هدف‌های تغذیه‌ای در چارچوب «دستور کار توسعه پایدار» از وجود چالش‌های مهم در راه دستیابی به هدف جهانی «گرسنگی صفر» حکایت دارد؛ یکی از نکته‌های مهم گزارش یادشده سازمان ملل این است که هر چند ناامنی غذایی جهانی در بازه زمانی ۲۰۲۳ و ۲۰۲۴ اندکی کاهش یافت، اما در سال ۲۰۲۴ نسبت به ۲۰۱۹، ۳۳۵ میلیون نفر بیشتر با ناامنی غذایی رو به رو بودند.

در عین حال، در سال ۲۰۲۴ نسبت به سال ۲۰۱۵ یعنی زمان تصویب دستورکار توسعه پایدار، ۶۸۳ نفر بیشتر با ناامنی غذایی رو به رو بودند.

روند کاهشی شیوع سوءتغذیه جهانی با افزایش مداوم گرسنگی در سراسر آفریقا و غرب آسیا، ازجمله در بسیاری از کشور‌هایی که تحت تاثیر بحران‌های غذایی طولانی مدت قرار دارند، به‌شدت در تضاد است.

کاترین راسل، مدیر اجرایی یونیسف با تاکید بر اینکه هر کودکی سزاوار فرصت رشد و شکوفایی است، گفت: بیش از ۱۹۰ میلیون کودک زیر ۵ سال تحت تاثیر سوءتغذیه قرار دارند که می‌تواند پیامد‌های منفی برای رشد جسمی و روانی آن‌ها داشته باشد.

وی تاکید کرد: گزارش وضعیت امنیت غذایی و تغذیه در جهان برای سال ۲۰۲۵ بر لزوم اقدام فوری برای کوچک‌ترین و آسیب‌پذیرترین کودکان جهان تاکید می‌کند، زیرا افزایش قیمت مواد غذایی می‌تواند ناامنی غذایی را برای میلیون‌ها خانواده تشدید کند.

سیندی مک‌کین، مدیر اجرایی WFP سازمان جهانی غذا نیز هشدار داد: گرسنگی همچنان در سطح نگران‌کننده‌ای است، اما بودجه مورد نیاز برای مقابله با آن در حال کاهش است.

وی با اشاره به کاهش بودجه این سازمان، ادامه عدم ارائه کمک‌های حیاتی به افراد نیازمند را باعث بی‌ثباتی بیشتر در مناطق بی‌ثبات جهان خواند.

تدروس آدهانوم گبریسوس، مدیرکل سازمان بهداشت جهانی هم تصریح کرد: هنوز کار‌های زیادی برای رهایی میلیون‌ها نفر از بار ناامنی غذایی و سوءتغذیه باید انجام شود؛ این گزارش نشان می‌دهد که شکاف‌ها کجا هستند و چه کسی نادیده گرفته می‌شود و ما باید تلاش‌های خود را برای اطمینان از دسترسی همه به یک رژیم غذایی سالم و مغذی به کجا معطوف کنیم.

انتهای پیام/


برچسب ها: گرسنگی

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *