صفحه نخست

هفته قوه قضاییه

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب های اجتماعی

جامعه

سیاست

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

صفحات داخلی

مانع‌تراشی آمریکا و انگلیس در برابر هرگونه تحقیق درباره جنایات جنگی

۰۴ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۰:۴۴:۱۹
کد خبر: ۴۲۸۳۵۹۹
دسته بندی‌: حقوق بشر ، عمومی
آمریکا و انگلیس همواره در برابر هرگونه تحقیق درباره جنایات جنگی خود در سطح جهان، مانع‌تراشی کرده‌اند.

خبرگزاری میزان – آمریکا و انگلیس تاکنون هرگونه تلاش از سوی نهادهای بین‌المللی و یا گروه‌های حقوق بشری درباره جنایات جنگی این دو کشور را از مسیر خارج و متوقف کرده‎اند.

به گزارش «میدل ایست آی»، «فاتو بنسودا»، دادستان دیوان بین‌المللی کیفری در سال 2008 و زمانی که تحقیقات درباره جنایات جنگی انگلیس را متوقف کرد، در این باره گفت «این واقعیت که ادعاهای بررسی شده توسط مقامات انگلیس منجر به پیگرد قانونی نشده است به این معنی نیست که این ادعاها نادرست بوده‌اند بلکه به این معناست که نهادهای تحقیقاتی داخلی این کشور نمی‌توانند شواهد کافی برای ارجاع پرونده‌ها برای تعقیب عاملان را ارائه دهند.»

وبسایت افشاگر «ویکی لیکس» بیش از هر گروه دیگری برای اطلاع‎رسانی درباره جنایات جنگی در عراق، به ویژه انتشار ویدئوهای محرمانه از یک بالگرد «آپاچی» در حمله به ده‌ها غیرنظامی، از جمله دو روزنامه نگار در حومه «بغداد»، پایتخت عراق اقدام کرد.

«جولیان آسانژ»، موسس ویکی‌‎لیکس، اکنون در زندان «بلمارش» انگلیس به اتهام نقض قانون جاسوسی در انتظار استرداد به آمریکاست.

زمانی که در 14 می 2018 بیش از 60 فلسطینی غیرمسلح در حالی که در نزدیکی حصار مرزی غزه تظاهرات می‌کردند و توسط نظامیان صهیونیست به ضرب گلوله به شهادت رسیدند، انگلیس توجه خود را به سمت دیگری معطوف کرد.

جنایات جنگی تقریبا هر هفته  و زمانی که فلسطینیان توسط نظامیان صهیونیست به شهادت می‌رسند، صورت می‌گیرد.

«بوریس جانسون»، نخست وزیر انگلیس، تحقیقات دیوان بین‌المللی کیفری در مورد جنگ غزه در سال 2014 و شهرک‌سازی در کرانه باختری اشغالی را «حمله به اسرائیل» نامید.

انگلیس به طور فعالانه در حملات هواپیماهای بدون سرنشین آمریکا در زمان ریاست جمهوری «باراک اوباما» شرکت کرده است؛  در مجموع 563 حمله، عمدتا توسط هواپیماهای بدون سرنشین آمریکا در پاکستان، سومالی و یمن در دو دوره ریاست جمهوری «اوباما» انجام شده است.

بر اساس گزارش‌های ثبت شده توسط دفتر روزنامه‌نگاری تحقیقی، بین 384 تا 807 غیرنظامی بر اثر این حملات هوایی در این کشورها کشته شدند.

انگلیس همچنین جنگ یمن را با نگاه دیگری می‌نگرد؛ جایی که برآورد می‌شود تا پایان سال 2021 تعداد قربانیان 377 هزار نفر بوده است. این کشور از توقف فروش تسلیحات به عربستان خودداری کرد.

تنها پس از سال‌ها فشار و نامه‌ای از 100 نماینده، انگلیس موافقت کرد که از شاهدان در ارجاع نسل‌کشی مسلمانان «روهینگیا» در میانمار به دیوان بین‌المللی کیفری حمایت مالی کند.

چه چیزی به انگلیس این حق را می‌دهد که درباره نظم جهانی مبتنی بر قوانین علیه خودکامه‌ها، موعظه کند، در حالی که جنگ‌های آن -که به نام دموکراسی و مسئولیت‌پذیری انجام می‌شود- چنین صدمات وحشتناکی را به مردم بیگناه وارد کرده است؟

انتهای پیام/



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *