صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

تهران با میزبانی نشست وزرای خارجه همسایگان افغانستان به نقطه کانونی تعاملی تبدیل می‌شود

۰۳ آبان ۱۴۰۰ - ۰۷:۰۰:۰۱
کد خبر: ۷۶۸۴۰۷
دسته بندی‌: سیاست
معاون پیشین رایزنی فرهنگی ایران در کابل گفت: اگر نشست وزرای خارجه همسایگان افغانستان با موفقیت همراه باشد، می‌تواند به این کمک کند که تهران به نقطه کانونی تعامل و رسیدن به یک نقطه قابل‌اتکا برای رسیدن به صلح پایدار و دولت فراگیر در افغانستان، تبدیل شود.

مجتبی نوروزی در گفت‌وگو با میزان، با اشاره به برگزاری نشست همسایگان افغانستان به اضافه روسیه در تهران در رزوهای آتی، اظهار داشت: قطعاً متغیر‌ها و بازیگران دخیل در مسئله افغانستان به تعداد زیادی رسیده است و این متغیر‌ها و بازیگران هر کدام دارای منافع خاص خودشان و یا دست کم دارای دیدگاه خاص خودشان نسبت به مسائل افغانستان هستند و این به پیچیدگی موجود و به بردن مسئله افغانستان به مرحله حل ناشدنی بسیار کمک کرده است.

معاون پیشین رایزنی فرهنگی ایران در کابل بیان کرد: بازیگران افغانستان که به دو دسته بازیگران داخلی و خارجی تقسیم می‌شوند که خود این‌ها در واقع ارتباطات فراوانی با‌ یکدیگر دارند و بازیگران داخلی در ارتباط با بازیگران خارجی هستند و این ارتباط و تعامل دو سویه است.

وی گفت: لذا به نظر می‌رسد اگر در یک سطحی هماهنگ بین بازیگران بیرونی مخصوص بازیگران منطقه‌ای و به طور مشخص از همسایه‌ها که به صورت مستقیم از مسائل افغانستان تاثیر پذیر و آن تاثیر گذار هستند، اگر یک هماهنگی اتفاق بیافتد و ایجاد شود، به حل مسئله افغانستان بدون شک کمک فراوانی خواهد کرد. مخصوصاً زمانی که دولت طالبان هنوز به رسمیت شناخته نشده و این پیچیده‌ترین قسمت ماجرا برای خود طالبان است.

نوروزی تصریح کرد: به نظر می‌رسد اقدام هماهنگ جمعی دولت‌ها برای به رسمیت شناختن یا نشناختن طالبان می‌تواند در سرنوشت این کشور تاثیرگذار باشد. اگر این هماهنگی به طور ویژه در بین همسایگان وجود نداشته باشد، باز هم مسئله افغانستان وارد یک فضای پیچیده تقابل بین قطب‌های مختلف شکل خواهد گرفت، می‌شود.

معاون پیشین رایزنی فرهنگی ایران در کابل، با بیان اینکه به نظر می‌رسد که در بین همسایگان افغانستان، مخصوصاً در دو سه ماه گذشته، تنها دولتی که توانسته بیشترین تعامل را در حالت متعادل بین گروه‌های مختلف و جریان‌های مختلف حفظ کند، جمهوری اسلامی ایران بوده است، بیان داشت: اگر این نشست با موفقیت همراه باشد، می‌تواند به این کمک کند که تهران به نقطه کانونی تعامل و رسیدن به یک نقطه قابل اتکا برای رسیدن به صلح پایدار و دولت فراگیر در افغانستان، تبدیل شود.

وی در پایان گفت: البته همه این‌ها به نوعی به رفتار حاکمان طالبان بر می‌گردد که چقدر از فرهنگ تمامیت‌خواهی خودشان دست بکشند و قائل به تعامل با سایر گروه‌ها و شکل‌گیری دولت فراگیر باشند؛ این تنها متغیری است که می‌تواند روی این موضوع تأثیر جدی داشته باشد.

 

 



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *