صفحه نخست

چندرسانه

اینفوگرافیک

عکس

رئیس قوه قضاییه

حقوق و قضا

حقوق بشر

حوادث- انتظامی و آسیب های اجتماعی

جامعه

سیاست

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین الملل- جهان

فضای مجازی

مجله حقوقی

قضایی

صفحات داخلی

صحرایی: آسیب شناسی ادبیات دفاع مقدس موضوعی مهم است

۱۱ فروردين ۱۴۰۰ - ۱۷:۰۰:۵۹
کد خبر: ۷۰۵۶۷۸
یک نویسنده کتاب گفت: آسیب شناسی دفاع مقدس یکی از مواردی است که باید ایجاد شود تا حوزه ادبیات دفاع مقدس همچنان رشد صعودی خود را ادامه دهد.

اکبر صحرایی در گفت‌وگو با پیرامون آسیب‌های وارد شده به ادبیات دفاع مقدس گفت: عدم وجود منتقدان در حوزه ادبیات دفاع مقدس و ادبیات انقلاب اسلامی یکی از مهمترین موضوعات و آفتی بزرگ برای این حوزه محسوب می‌شود.

وی در همین راستا ادامه داد: نقش منتقدین و تئوریسین‌ها در حوزه ادبیات مقدس بسیار جدی و مهم است، این امر سبب می‌شود آنان بسیاری از کار‌های تولید شده را به نقد و بررسی گذاشته شده و عیب یابی کنند.

صحرایی اهمیت آسیب‌شناسی در حوزه دفاع مقدس را مورد تاکید قرار داد و افزود: آسیب شناسی دفاع مقدس یکی از مواردی است که باید ایجاد شود تا حوزه ادبیات دفاع مقدس همچنان رشد صعودی خود را ادامه دهد.

وی یکی از مشکلات موجود در حوزه نشر را تعدد زیاد نویسندگان در این حوزه دانست و تاکید کرد: سیاه لشکر نویسندگان سبب می‌شود کتاب‌های بی کیفیت تولید شود و مخاطب علاقه اش را نسبت به مطالعه از دست بدهد.

نویسنده کتاب «آمبولانس دربستی» شیوه نگارش کتاب‌ها را مورد بررسی قرار داد و ابراز کرد: شیوه نگارش کتاب پیرامون زندگی شهدا و یا رزمندگان و یا سبک زندگی آنها از زبان همسر و یا والدین را نمی‌توان به عنوان کتاب در حوزه ادبیات دفاع مقدس محسوب کرد بلکه کتاب‌هایی که صرفا به فعالیت‌ها و رخداد‌های جبهه در نقش شهدا و رزمندگان در هشت سال دفاع مقدس مطرح شده باید در قالب ژانر دفاع مقدس دسته بندی شوند، این‌ها آسیب‌های است که به مرور وارد شده و باید مورد بررسی قرار گیرد.

وی در همین راستا ادامه داد: آسیب‌ دیگری نیز وجود دارد که پیرامون یک شهید کتاب‌های فراوانی نوشته می‌شود، اما هیچ یک از این کتاب‌ها کیفیت لازم را برخوردار نیستند. ناشران نیز به علت اینکه موضوع نابی را به دست آورده اند و می‌توان به وسیله آن به تولید سرمایه پرداخت از نگارش این کتاب‌ها استقبال می‌کنند به جز معدودی از آثار درباره شهدا بقیه کتاب‌هایی که توسط برخی نویسندگان نوشته نتوانسته آنگونه که باید مورد توجه مخاطبان قرار بگیرد.

وی به رویکرد متولیان حوزه فرهنگ و تولید کتاب اشاره و بیان کرد: متاسفانه کتاب‌هایی که در حوزه دفاع مقدس تولید می‌شوند متولی خاص و مشخصی ندارند و در حقیقت هزار متولی ادعای حضور دارند، اما که هیچ یک از ارگان‌ها و تشکیلات‌ها نمی‌توانند به تنهایی مدیریت و سرپرستی حوزه ادبیات دفاع مقدس را برعهده بگیرند و یا به عبارت دیگر هیچ یک از این بخش‌ها ساختاری مناسب برای پرداختن به حوزه دفاع مقدس را ندارد، ادامه این روند آسیب‌های جبران‌ناپذیری را به حوزه ادبیات دفاع مقدس وارد می‌کند.

صحرایی لزوم توجه به آسیب‌های ادبیات دفاع مقدس را مورد بررسی قرار دادو خاطرنشان کرد: برای اینکه بتوانیم از آسیب وارده بر ادبیات دفاع مقدس صبح پرهیزی نباید نقشه مهندسی شده و استراتژیک مشخصی را در پی بگیریم برای این امر باید ساختار برنامه‌ریزی شود که از مدرسه شروع و به فرهنگ سازی ختم شود.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *