افزایش تشتت آراء در سطح حاکمیتی آمریکا؛ حرکت با شیب تندتر به سمت زوال
سفیر پیشین ایران در ایتالیا و افغانستان گفت: با آغاز روند رو به زوال آمریکا، دلار نیز در حال از دست دادن سروری خود در جهان است، در چنین وضعیتی همه این پولها به آمریکا بر میگردد و به تقاضا برای دریافت انرژی و کالا تبدیل میشود؛ آیا آمریکا قادر است، این درخواستها را جوابگو باشد؟
ظهره وند بیان داشت: قریب به ۶۰ درصد ذخایر جهان به دلار نگهداری میشود اما با برخوردها و اقداماتی که آمریکاییها با دیگر کشورهای جهان دارند، دیگر کشورها به فکر این هستند که به جای دلا، طلا و یا دیگر ارزها را جایگزین کنند. این هم یعنی سرازیر شدن دلارها به سوی آمریکا که میتواند مایه فروپاشی این کشور در مدت زمان کوتاهتری شود.
وی تصریح کرد: در حوزه سیاست خارجی خود آمریکاییها ادعا دارند که سیاستهایشان دستاوردی نداشته و تنها هزینهزا بوده است. مهمترین ظرفیت برای یک کشوری که ادعای رهبری در جهان را دارد، موقعیت اخلاقی و هنجاریاش است که امروز آمریکا در جنبه باور ملتها از نظر هنجارهای ادعایی آنها کاملا ضعیف شده و از چشم مردم دنیا افتاده است.
این کارشناس مسائل سیاسی گفت: البته در اروپا نیز چنین اتفاقی رخ داده است، چنانچه جلیقه زردها و یا جریانات دست راستی که در اروپا تشکیل شده و ضد اتحادیه اروپا کار میکنند. در خود آمرریکا که در واقع یک کشور نیست بلکه یک سیستم سیاسی است، بخشی از ایالتها در جنبه قوانین متاثر از کشورهای مشترک المنافعی مانند انگلیس هستند.
وی با بیان اینکه آمریکا به طور طبیعی آمادگی فروپاشی دارد، گفت: هم اکنون که شاهد تشتت در سطح حاکمیتی این کشور هستیم، این احتمال فروپاشی بیشتر شده است و بایدن هم در صورتی که در مسند قدرت بنشیند، قادر نخواهد بود آن ۵۰ درصدی که به ترامپ رای دادند را تصدی کرده و رئیس جمهور آنها باشد.
سفیر پیشین ایران در ایتالیا و افغانستان با بیان اینکه مجموعه مولفهها در ابعاد سخت و نرم خبر از زوال آمریکا میدهند، افزود: انتخابات اخیر نشان داد چیزی به نام لیبرال دموکراسی وجود ندارد و کانونهای قدررت در سایه هستند که برای مردم آمریکا تصمیم میگیرند.