صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

افزایش تشتت آراء در سطح حاکمیتی آمریکا؛ حرکت با شیب تندتر به سمت زوال

۲۸ آبان ۱۳۹۹ - ۰۴:۳۰:۰۱
کد خبر: ۶۷۵۲۲۶
دسته بندی‌: سیاست
سفیر پیشین ایران در ایتالیا و افغانستان با بیان اینکه آمریکا به طور طبیعی آمادگی فروپاشی دارد، گفت: هم اکنون که شاهد تشتت در سطح حاکمیتی این کشور هستیم، این احتمال فروپاشی بیشتر شده است و بایدن هم در صورتی که در مسند قدرت بنشیند، قادر نخواهد بود آن ۵۰ درصدی که به ترامپ رای دادند را تصدی کرده و رئیس جمهور آن‌ها باشد.
ابوالفضل ظهره‌وند در گفت‌وگو با میزان، با اشاره به نشانه‌های زوال آمریکا اظهار داشت: خروجی دستاوردها، موقعیت‌ها و هزینه‌های لیبرال دموکراسی در طول سه دهه اخیر در آمریکا، شیب نزولی و زوال این کشور را به وضوح نشان می‌دهد. 
 
وی ادامه داد: آمریکا کشوری است که ۲۴ درصد تولید ناخالص جهانی را دارد و مبادلات تجاری در دنیا با واحد پولی آن‌ها انجام می‌شود لذا اگر دچار فروپاشی شود، جهان با حجم عظیمی از پول‌های بی‌اعتبار مواجه می‌شود.

سفیر پیشین ایران در ایتالیا و افغانستان گفت: با آغاز روند رو به زوال آمریکا، دلار نیز در حال از دست دادن سروری خود در جهان است، در چنین وضعیتی همه این پول‌ها به آمریکا بر می‌گردد و به تقاضا برای دریافت انرژی و کالا تبدیل می‌شود؛ آیا آمریکا قادر است، این درخواست‌ها را جوابگو باشد؟
 

ظهره وند بیان داشت: قریب به ۶۰ درصد ذخایر جهان به دلار نگهداری می‌شود اما با برخوردها و اقداماتی که آمریکایی‌ها با دیگر کشورهای جهان دارند، دیگر کشور‌ها به فکر این هستند  که به جای دلا، طلا و یا دیگر ارز‌ها را جایگزین کنند. این هم یعنی سرازیر شدن دلار‌ها به سوی آمریکا که می‌تواند مایه فروپاشی این کشور در مدت زمان کوتاه‌تری شود.

وی تصریح کرد: در حوزه سیاست خارجی خود آمریکایی‌ها ادعا دارند که سیاست‌هایشان دستاوردی نداشته و تنها هزینه‌زا بوده است. مهمترین ظرفیت برای یک کشوری که ادعای رهبری در جهان را دارد، موقعیت اخلاقی و هنجاری‌اش است که امروز آمریکا در جنبه باور ملت‌ها از نظر هنجار‌های ادعایی آن‌ها کاملا ضعیف شده و از چشم مردم دنیا افتاده است.

این کارشناس مسائل سیاسی گفت: البته در اروپا نیز چنین اتفاقی رخ داده است، چنانچه جلیقه زرد‌ها و یا جریانات دست راستی که در اروپا تشکیل شده و ضد اتحادیه اروپا کار می‌کنند. در خود آمرریکا که در واقع یک کشور نیست بلکه یک سیستم سیاسی است، بخشی از ایالت‌ها در جنبه قوانین متاثر از کشور‌های مشترک المنافعی مانند انگلیس هستند.

وی با بیان اینکه آمریکا به طور طبیعی آمادگی فروپاشی دارد، گفت: هم اکنون که شاهد تشتت در سطح حاکمیتی این کشور هستیم، این احتمال فروپاشی بیشتر شده است و بایدن هم در صورتی که در مسند قدرت بنشیند، قادر نخواهد بود آن ۵۰ درصدی که به ترامپ رای دادند را تصدی کرده و رئیس جمهور آن‌ها باشد.

سفیر پیشین ایران در ایتالیا و افغانستان با بیان اینکه مجموعه مولفه‌ها در ابعاد سخت و نرم خبر از زوال آمریکا می‌دهند، افزود: انتخابات اخیر نشان داد چیزی به نام لیبرال دموکراسی وجود ندارد و کانون‌های قدررت در سایه هستند که برای مردم آمریکا تصمیم می‌گیرند.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *