صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

دوره جدیدی در صحنه سیاسی و اجتماعی ترکیه گشوده شده است/ دموکراسی در ترکیه تقویت می شود

۱۹ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۱:۱۹:۴۱
کد خبر: ۵۳۷۹۶
خبرگزاری میزان : یک کارشناس مسایل ترکیه با اشاره به اینکه ترکیه در دوره جدیدی از حیات سیاسی خود قرار دارد، گفت: در این محیط جدید، صداهای متفاوتی از سوی کردها، علویان و احزاب سنتی هم وجود دارد که برخی تحلیلگران آن را به عنوان تقویت دموکراسی در ترکیه تعبیر می کنند. کردها نقش اساسی در چرخش آرای انتخابات داشتند. به نظر می رسد در آینده، در شیوه مذاکرات بین کردها و دولت و پیشرفت این مذاکرات تغییراتی مشاهده شود.

به گزارش گروه فضای مجازی به نقل از شفقنا؛ سیامک کاکایی در گفت وگویی خبری با بیان اینکه نتیجه انتخابات پارلمانی ترکیه نشان داد که این کشور در یک دوره جدید از حیات سیاسی خود قرار دارد، اظهار کرد: ظهور گروه های جدیدی در صحنه قدرت یعنی کردها و همینطور احزابی دیگر چون «جمهوری خلق» و «حرکت ملی» و در کنار آن جایگاه قدرتمند حزب عدالت و توسعه عملا در این مقطع، شرایط سیاسی و اجتماعی ترکیه را به سمت و سوی جدیدی خواهد برد. این سبب می شود که میزان مراجعه دولت بعدی به آرا و نظرات احزاب و گروه های مختلف بیشتر شود.

او تصریح کرد: بسیاری از منتقدان معتقد بودند که اگر عدالت و توسعه در انتخابات پیروز شود، براساس نظری که رجب طیب اردوغان در اصلاح و تغییر ساختار سیاسی این کشور دارد، ممکن است این نتیجه، موجب انحصار طلبی بیشتر اردوغان در صحنه سیاسی و قدرت شود. با این توصیف، اکنون با توجه به اینکه عدالت و توسعه حداقل پانزده کرسی برای رسیدن به 1+50  تشکیل دولت کم دارد، بحث از مشارکت با گروه های دیگر در تشکیل دولت مطرح است. علاوه بر آن این موضوع قابل بحث و بررسی است که احتمالات دیگر در مورد احتمال مذاکره بین گروه های رقیب برای تشکیل دولت هم به عنوان یک آلترناتیو هست، اما آلترناتیو ضعیفی که ممکن است به دلیل تعارض های بنیادی در نگرششان هرگز آنها و گروه های دیگر را کنار هم نچیند. در عین حال این فرض محال، محال نیست و این آلترناتیوی است که می توان بر آن صحبت کرد.

این کارشناس مسایل ترکیه ادامه داد: از طرفی هم با توجه به میزان آرایی که عدالت و توسعه آورده است، همچنان خود را صاحب منصب در قدرت می داند و می کوشد گروهی را شریک کند که دامنه مطالبات آن در حدی نباشد که تصمیم گیری های اساسی عدالت و توسعه را دستخوش تغییراتی بنیادین کند. به هر حال پارلمان آینده ترکیه -یک پارلمان با ترکیب جدید- ممکن است گاه بر سر بزنگاه و بر سر گره های خاص منجر به تغییرات اساسی و تغییر در تصمیم گیری ها یا تنش ها و تعارضات و ناسازگاری های سیاسی شود. با این ترکیب پارلمان ممکن است طرح های مورد نظر عدالت و توسعه را در آینده با موانع جدی مواجه کند. به نظر می رسد که دوره جدیدی در صحنه سیاسی و اجتماعی ترکیه گشوده شده و اکنون در این محیط جدید، صداهای متفاوتی از سوی کردها، علویان و احزاب سنتی هم وجود دارد که اینها از دید برخی تحلیلگران به عنوان تقویت دموکراسی در ترکیه تعبیر می کنند.

او با بیان اینکه در سال های اخیر موقعیت کردهای ترکیه از نظر فرهنگی و حتی سیاسی تغییری اساسی کرده بود، اظهار کرد: به نظر می رسد با توجه به اینکه اکنون کردها از نهاد رسمی و از تریبون سیاسی صحبت و مذاکره می کنند، میزان چانه زنی کردها در قدرت هم بیشتر شود. این چانه زنی به کردها امکان می دهد که در ارتباط با مذاکرات مربوط به صلح با دولت در مورد تغییرات در ماهیت حرکت پ.ک.ک و ... جا به جایی هایی ایجاد کند. ضمن اینکه این انتظار هست که واقعا در صحنه اقتصادی و فرهنگی توجه بیشتری به وضعیت کردها در ترکیه شود. چرا که آنها اکنون خود را صاحب تریبون سیاسی در پارلمان می دانند و به هر حال در تعریف کلی آن به عنوان یک گروه شریک در حکومت هستند و ممکن است ایده های آنها در آینده بیشتر مورد توجه قرار بگیرد.

کاکایی در پایان تصریح کرد: این بار کردها نقش اساسی در چرخش آرای انتخابات داشتند و با کرسی هایی که به کردها رسید، از شمار کرسی های عدالت و توسعه کاست. در حال حاضر کردها جای خود را در این صحنه سیاسی جدید ترکیه باز کرده اند؛ به همین دلیل پیش بینی می شود که در آینده، در شیوه مذاکرات بین کردها و دولت و پیشرفت این مذاکرات تغییراتی مشاهده شود.

/انتهای پیام/

: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوما به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفا جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *