معماری و شهرسازی جدید به دور از معنویت است
وی با بیان اینکه سوال من این است که چرا با وجود همه این زیرساختها هنوز معضلات به قوت خود باقی است، اظهارکرد: همه مسئولان از گذشته تاکنون زحمت کشیدهاند تا مشکلات حل شود، اما میبینیم که موفقیتی حاصل نشده است.
جمالینژاد اضافه کرد: بسیاری از چالشها به این دلیل است که ما در توسعه عمرانی سالهای اخیر به جنبههای روحی، درونی و روانی جامعه توجه نکردهایم. متأسفانه شهرسازی و معماری اخیرمان بیشتر به فضاهای مادی وصل و ما را از فضاهای معنوی و درونی دور کرده است و میبینیم با اینکه اقدامات زیادی انجام شده، اما آسایش و حفظ آسایش را ایجاد نکرده است.
وی با بیان اینکه شهرسازی و معماری جدید متأسفانه تهی است و این یک بحران جدی است، گفت: در گذشته معماری ما مبتنی بر دانش بومی، سازگاری با محیط زیست، ویژگیهای منحصر به فرد هر منطقه و… بود، اما حالا بیشتر از آنکه ما به معماران شهری، شهرسازان و یا مهندسان عمرانی نیاز داشته باشیم به حکیمان شهری نیازمندیم تا شاهد توسعه صرف شهرسازی و معماری نباشیم.
جمالینژاد گفت: دبیرخانه شهرهای ایران فعال شده تا تجارب موفق شهرهای مختلف جمعآوری شود. این دبیرخانه پیش از این وجود داشت، اما حالا فعالتر شده است تا بتوانیم شاخصها و عناصر شهرهای ایرانی-اسلامی را احصا کنیم و در راستای حل مشکلات شهرهای فعلی اقدام کنیم.