صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

فراخوان رئیس عدلیه به اصحاب رسانه

صفحات داخلی

گفت‌و‌گو|

خوراکی‌های مفید برای مبتلایان به سرماخوردگی و آنفولانزا

۲۸ آذر ۱۴۰۴ - ۰۹:۴۶:۰۱
کد خبر: ۴۸۷۲۴۵۳
یک متخصص تغذیه به بیان توصیه‌های تغدیه‌ای برای تقویت سیستم ایمنی پرداخت و گفت: زمانی که احتمال ابتلا به بیماری‌های ویروسی وجود دارد لازم است روزانه حداقل ۱۲۰ میلی‌گرم ویتامین C مصرف شود که معادل مصرف ۲ عدد پرتقال یا ۲ عدد لیموشیرین متوسط در روز است.

با توجه به شیوع بیماری‌هایی نظیر آنفلوانزا و سرماخوردگی یکی از مسائلی که لازم است در این روزها بسیار مورد توجه قرار گیرد، تقویت سیستم ایمنی برای پیشگیری از بروز این بیماری‌ها و همچنین حین بیماری و برای مقابله با آن است و یکی از مواردی که در تقویت سیستم ایمنی بدن نقش بسزایی دارد، تغذیه مناسب است.

مقدار لازم مواد پروتئینی

عبدالرضا نوروزی، متخصص تغذیه و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران در گفت‌و‌گو با میزان به بیان توصیه‌های تغدیه‌ای برای تقویت سیستم ایمنی پرداخت و گفت: برای این موضوع باید چند نکته را در نظر داشته باشیم. مسئله‌ی اول، مصرف کافی مواد پروتئینی است. پروتئین‌ها مواد غذایی تشکیل‌دهنده‌ی آنتی‌بادی‌ها یا همان مواد دفاعی گلبول‌های سفید بدن ما هستند که ویروس‌ها را از بین می‌برند و نقش بسیار زیادی در افزایش قدرت سیستم ایمنی ایفا می‌کنند. توصیه‌ی ما این است که در زمان شیوع بیماری‌های ویروسی و همچنین در صورت ابتلا به این بیماری‌ها مواد پروتئینی به میزان کافی مصرف شود.

وی ضمن اشاره به اینکه مواد غذایی نظیر شیر و تخم‌مرغ حاوی مقادیر بسیار زیادی پروتئین هستند و توصیه می‌شود که روزانه یک عدد تخم‌مرغ میل شود و افراد نگران کلسترول زرده تخم‌مرغ نباشند و آن را به صورت کامل مصرف کنند، ادامه داد: بهتر است در برنامه‌ی غذایی روزانه‌ خود حدود ۱۰۰ تا ۱۵۰ گرم گوشت مرغ را داشته باشید. همچنین حبوبات نیز منبع بسیار خوبی از پروتئین هستند و می‌توانید برای وعده‌ شام و یا صبحانه‌ از غذاهای حاوی حبوبات نظیر خوراک لوبیا یا عدسی، استفاده کنید.

مصرف کافی ویتامین A و ویتامین D

این متخصص تغذیه با بیان اینکه مورد بعدی مصرف کافی ویتامین A و ویتامین D است که باید حتماً این ویتامین‌ها را نیز در برنامه‌ی غذایی خود داشته باشید، افزود: ویتامین‌های محلول در آب، مانند ویتامین C نیز باید حتماً در برنامه‌ی غذایی شما وجود داشته باشند. 

مصرف روزانه حداقل ۱۲۰ میلی‌گرم ویتامین C

این پزشک متخصص با اشاره به اینکه زمانی که احتمال ابتلا به بیماری‌های ویروسی وجود دارد لازم است روزانه حداقل ۱۲۰ میلی‌گرم ویتامین C مصرف شود که معادل مصرف ۲ عدد پرتقال یا ۲ عدد لیموشیرین متوسط در روز است، بیان کرد: مواد غذایی به رنگ زرد یا نارنجی حاوی مقادیر بسیار زیادی ویتامین A هستند و آب هویج و هویج یکی از بهترین منابع ویتامین A محسوب می‌شوند، مصرف یک لیوان آب هویج در هفته می‌تواند منبع خوبی برای تامین ویتامین‌ A بدن ما باشد.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران ضمن بیان اینکه شلغم نیز یکی دیگر از مواد غذایی حاوی مقادیر زیادی ویتامین A است و توصیه می‌شود در برنامه‌ی غذایی وجود داشته باشد، توضیح داد: در مورد ویتامین D نیز توصیه می‌شود در فصول پاییز و زمستان از مکمل‌های این ویتامین استفاده شود.

نوروزی ضمن بیان اینکه مواد مغذی دیگری نیز وجود دارند که در افزایش قدرت سیستم ایمنی نقش بسزایی دارند و به آن‌ها آنتی‌اکسیدان‌ گفته می‌شود، گفت: این مواد غذایی ویروس‌ها را خنثی می‌کنند، مواد مضر ناشی از ویروس‌ها و باکتری‌هایی که ممکن است آسیب‌زا باشند را از بین می‌برند و سلول‌های ایمنی را نیز تقویت می‌کنند. هر ماده‌ غذایی که رنگ قرمز، نارنجی یا زرد دارد حاوی مقادیر زیادی آنتی‌اکسیدان است. برای مثال انار بسیار مفید و حاوی مقادیر بسیار زیادی آنتی‌اکسیدان است و به بهبود سیستم ایمنی بدن ما بسیار کمک می‌کند. همچنین چغندر که به صورت لبو مورد استفاده قرار می‌گیرد رنگ قرمزش نقش بسزایی در بهبود سیستم ایمنی دارد.

توصیه‌های تغذیه‌ای برای مبتلایان به آنفلوانزا و سرماخوردگی

وی ضمن اشاره به اینکه همچنین چای نیز حاوی مقادیر زیادی آنتی‌اکسیدان است و می‌تواند بسیار مؤثر باشد، ادامه داد: اگر در معرض ابتلا به بیماری‌های ویروسی هستید یا به این بیماری‌ها مبتلا شده‌اید، علاوه بر موارد ذکر شده، لازم است یک راهکار دیگر نیز در نظر داشته باشیم تا ویروس‌ها سریع‌تر از بدن دفع شوند. یکی از راه‌هایی که ویروس‌ها از بدن دفع می‌شوند، ترشحات تنفسی هستند که حاوی ویروس‌های زیادی هستند و هر چه بیشتر از بدن خارج شوند، بهتر است.

این متخصص تغذیه با تاکید به اهمیت مصرف کافی مایعات افزود: باید برنامه‌ریزی کنید که روزانه حداقل ۴ لیوان مایعات مصرف شود که می‌تواند شامل چای، قهوه و ۲ لیوان آب باشد. مایعات سبب افزایش ترشح مخاط دستگاه تنفسی می‌شوند و مخاط دستگاه تنفسی به دفع ویروس‌هایی که وارد دستگاه تنفسی شده‌اند کمک می‌کند.

این پزشک متخصص با بیان اینکه دستگاه گوارشی نیز نقش مهمی در این زمینه دارد، توضیح داد: افزایش دفع دستگاه گوارشی می‌تواند برای دفع باکتری‌ها بسیار مؤثر باشد و از این رو لازم است مواد غذایی که فیبر بالایی دارند و غذاهای سبوس‌دار به میزان کافی مصرف شوند چراکه این مواد غذایی سبب افزایش حرکات دستگاه گوارشی می‌شوند. به‌ویژه در فصل زمستان که ممکن است یبوست ایجاد شود، مصرف حداقل ۱۰ گرم فیبر اهمیت بسزایی دارد.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران با اشاره به اینکه مصرف میوه‌هایی نظیر پرتقال کامل که حاوی مقادیر زیادی فیبر هستند، سیب، نان کامل و نان سبوس‌دار می‌تواند بسیار مؤثر باشد، بیان کرد: نکته‌ دیگر تقویت باکتری‌های مفید روده است و یکی از کارهایی که می‌توان برای تقویت قدرت باکتری‌های مفید روده انجام داد، توجه به تغذیه است. حدود یک‌ونیم کیلوگرم باکتری در روده‌ بزرگ است و این باکتری‌ها مواد بسیار مفیدی ترشح می‌کنند که اثرات بسیار خوبی از جمله بهبود و افزایش قدرت سیستم ایمنی بدن دارند.

نوروزی افزود: از جمله مواد غذایی‌ که سبب بهبود وضعیت این باکتری‌ها می‌شوند ماست است و ماست کم‌چرب برای این موارد بسیار مفید است. مواد غذایی دیگری نیز وجود دارند که می‌توانند کمک‌کننده باشند و از جمله آن‌ها می‌توان به سبوس و غذاهای سبوس‌دار اشاره کرد. این مواد موجب می‌شوند باکتری‌های مفید روده مواد مفیدی ترشح کنند و به افزایش قدرت سیستم ایمنی بدن ما کمک می‌کنند.

انتهای پیام/



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *