غزه در قحطی؛ کمکهای بشردوستانه پشت سد بیتوجهی رژیم صهیونیستی به رای لاهه
خبرگزاری میزان – غزه در پنج ماه گذشته حملات بیوقفه رژیم صهیونیستی را تحمل کرده است، اما قحطی و گرسنگی بهعنوان سلاحی که رژیم صهیونیستی از آن برای شکست مقاومت فلسطین استفاده میکند، به شبح مرگ در کوچهها و خیابانهای پر از آوارهای فروریخته غزه پرسه میزند.
براساس آمارها، ورود کمکهای بشردوستانه به غزه در فوریه یعنی ماه جاری میلادی (بهمن و اسفند) نسبت به ماه پیش یعنی ژانویه ۵۰ درصد کاهش یافته است.
دو گروه حقوق بشری، رژیم صهیونیستی را به محدود کردن بیشتر کمکهای بشردوستانه ورودی به غزه با وجود دستور دیوان بینالمللی دادگستری متهم کردهاند.
یک ماه پیش دیوان بینالمللی دادگستری ICJ (لاهه) در پرونده شکایت آفریقای جنوبی از رژیم صهیونیستی به اتهام نسلکشی با انتشار دستوری اولیه اعلام کرد که رژیم صهیونیستی باید از اقدامهای مربوط به نسلکشی در نوار غزه تحت محاصره خودداری کند.
دیوان بینالمللی دادگستری در ادامه تاکید کرده است که تلآویو باید اقدامهای فوری و موثری را برای ارائه کمکها اتخاذ کند.
سازمان عفو بینالملل هم اعلام کرد که مقامهای صهیونیست حتی گامهای حداقلی را برای پیروی از دستورات لاهه صادره در ۲۶ ژانویه (۶ بهمن) انجام ندادهاند.
دیدهبان حقوق بشر نیز با انتشار گزارشی تاکید کرد که تعداد کامیونهای وارد شده به غزه پس از محکوم شدن رژیم صهیونیستی به نسلکشی در دیوان بینالمللی دادگستری به یک سوم کاهش یافته است.
مدیر بخش فلسطین دیدهبان حقوق بشر تاکید کرد: اسرائیل ۲.۴ میلیون فلسطینی غزه را با گرسنگی میکشد و آنها را حتی بیشتر از زمان پیش از حکم الزامآور دادگاه جهانی در معرض خطر قرار میدهد.
آنروا (آژانس امداد و کاریابی سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی) اعلام کرد که کمکهای بشردوستانه ورودی به غزه در ماه فوریه در مقایسه با ژانویه ۵۰ درصد کاهش داشته است.
گزارش سازمانهای حقوق بشری در غزه در حالی مطرح میشود که رژیم صهیونیستی برای حمله به رفح، جنوبیترین نقطه در غزه آماده میشود؛ اقدامی که به اذعان آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل آخرین میخ بر تابوت عملیاتهای کمکرسانی به غزه خواهد بود.
اگرچه احکام دیوان بینالمللی دادگستری لازمالاجرا هستند، اما عالیترین نهاد قضایی سازمان ملل سازوکارهای اجرایی را در اختیار ندارد.
جنگ رژیم صهیونیستی علیه غزه روز هفتم اکتبر ۲۰۲۳ آغاز شد و همچنان ادامه دارد؛ این جنگ تاکنون به شهادت ۳۰ هزار نفر از ساکنان غزه منجر شد؛ نیمی از شهدا زنان و کودکان هستند.
رژیم صهیونیستی طی یک ماه گذشته با ۲ پرونده در دیوان بینالمللی دادگستری مواجه شد؛ در پرونده نخست، آفریقای جنوبی از رژیم صهیونیستی به اتهام نسلکشی در غزه شکایت کرد.
دیوان بینالمللی دادگستری ۲۶ ژانویه (۷ اسفند) حکم اولیه خود شامل شش اقدام موقت را صادر کرد؛ پیشبینی میشود که حکم نهایی دیوان بینالمللی دادگستری در این پرونده چند سال دیگر اعلام شود.
در پرونده دیگری، دیوان بینالمللی دادگستری برای ارائه نظر مشورتی به مجمع عمومی سازمان ملل در موضوع اشغالگری رژیم صهیونیستی در اراضی فلسطینی پس از سال ۱۹۶۷ سخنان بیش از ۵۰ کشور را شنید؛ پیشبینی میشود که دیوان بینالمللی دادگستری تا پایان سال نظر خود در این باره به مجمع عمومی سازمان ملل ارائه کند.
انتهای پیام/