صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

عکس

جامعه

سیاست

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

صفحات داخلی

گزارشگر سازمان ملل: نژادپرستی نظام‌مند در آمریکا شوکه‌کننده است

۲۴ آبان ۱۴۰۲ - ۱۰:۴۳:۴۷
کد خبر: ۴۷۴۴۵۵۴
دسته بندی‌: حقوق بشر ، عمومی
کارشناس ویژه سازمان ملل پس از بازدید ۲ هفته‌ای از آمریکا، از نژادپرستی نظام‌مند و پایدار در این کشور انتقاد کرد.

خبرگزاری میزان - یک کارشناس حقوق بشری سازمان ملل پس از بازدید ۱۴ روزه خود در آمریکا، از مقامات این کشور خواست تا تلاش‌های خود را برای مقابله با «نژادپرستی نظام‌مند و پایدار» افزایش دهند.

به گزارش وبسایت شورای حقوق بشر سازمان ملل، «آشوینی کی.پی»، گزارشگر ویژه سازمان ملل در مورد اشکال معاصر نژادپرستی، تبعیض نژادی، بیگانه‌هراسی و عدم تحمل مرتبط با آن در بیانیه‌ای پس از بازدید خود گفت: آمریکا در یک نقطه اتصال حساس در مبارزه با نژادپرستی و تبعیض نژادی قرار دارد.

به گفته این کارشناس سازمان ملل، از یک طرف، قتل جورج فلوید، برونا تیلور و بسیاری دیگر، تأثیر نژادی متفاوت کرونا و اعتراضات عدالت نژادی در مقیاس بزرگ در سال ۲۰۲۰، برخی از واقعیت‌های نژادپرستی نظام‌مند مداوم را بیشتر به جریان اصلی تبدیل کرد..

این کارشناس گفت که او همچنین از آشکار شدن چندوجهی و تقویت‌کننده نژادپرستی نظام‌مند که در هر ایالتی از آمریکا مشاهده کرده، شوکه و گاهی وحشت‌زده شده است.

«اشوینی» گفت: این مظاهر نژادپرستی بر افرادی که از گروه‌های نژادی در هر مرحله از زندگی‌شان به حاشیه رانده شده‌اند، از نظر تاریخی به‌طور نظام‌مند و نهادی تأثیر گذاشته است.

بیانیه کارشناس سازمان ملل، شهادت‌هایی را که از اعضای گروه‌های به حاشیه رانده شده نژادی دریافت کرده، تشریح می‌کند که در آن مظاهر چندگانه نژادپرستی نظام‌مند، از جمله محرومیت از رای‌دادن، بی‌خانمانی، نژادپرستی زیست‌محیطی، سیستم‌های غذایی تبعیض‌آمیز نژادی، نتایج ناعادلانه مراقبت‌های بهداشتی و سلامت و سیستم‌های تبعیض‌آمیز حکمرانی مهاجرت توضیح داده شده است.

گزارشگر ویژه نگرانی عمیق خود را در مورد اینکه چگونه جوی که با دو قطبی شدن عمیق سیاسی و نوسانات، عدم اطمینان اقتصادی، نابرابری شدید درآمد و ثروت و آسیب شدید به بافت جامعه آمریکا مشخص می‌شود، باعث ایجاد زمینه مساعدی برای جنایات و سخنان نفرت‌انگیز می‌شود، ابراز کرد.

او تاکید کرد که در چنین مقطع حساسی، حیاتی است که دولت در مسیر مبارزه با نژادپرستی نظام‌مند و نفرت فراگیر باقی بماند.

«اشوینی» گفت: این امر مستلزم افزایش چشمگیر و عادلانه سرمایه‌گذاری، بهبود کلی در مشارکت سیاسی و عمومی افرادی از گروه‌های به حاشیه رانده‌شده نژادی و اقدامات بیشتر برای رسیدگی به فضای سیاسی و اجتماعی است.

این کارشناس هشدار داد که تلاش‌های ضد نژادپرستی باید در رسیدگی به برتری سفیدپوستان، عدم توازن قدرت اساسی و محرک‌های تاریخی نژادپرستی و تبعیض نژادی متمرکز شود.

انتهای پیام/


برچسب ها: آمریکا نژادپرستی

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *