صفحه نخست

هفته قوه قضاییه

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

عکس

جامعه

سیاست

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

صفحات داخلی

هشدار آلنا دوهان در خصوص تبعات تحریم‌های یکجانبه بر حق برخورداری از سلامت

۲۶ شهريور ۱۴۰۲ - ۱۲:۱۴:۰۱
کد خبر: ۴۷۳۴۶۳۱
دسته بندی‌: حقوق بشر ، عمومی
گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور تحریم‌های یکجانبه و بهره‌مندی از حقوق بشر درباره آسیب‌های ناشی از پایبندی بیش از حد به تحریم‌های یکجانبه بر حق دسترسی به سلامت هشدار داد.

خبرگزاری میزان - «آلنا دوهان»، گزارشگر ویژه سازمان ملل در موضوع تاثیر تحریم‌ها بر برخورداری از حقوق بشر می‌گوید که پایبندی بیش از حد کشور‌ها بر تحریم‌های یکجانبه بر وضعیت حقوق بشر تاثیر منفی می‌گذارد.

به گزارش وبسایت سازمان ملل، دوهان روز جمعه و در گزارش خود به پنجاه‌وچهارمین نشست شورای حقوق بشر سازمان ملل هشدار داد که تحریم‌های یکجانبه و رعایت بیش از حد آن، سلامت و رفاه مردم در سراسر جهان را تهدید می‌کند.

این گزارشگر سازمان ملل گفت: از آنجایی که دولت‌ها به طور فزاینده‌ای از اقدامات تحریمی یکجانبه برای تعقیب اهداف سیاست خارجی استفاده می‌کنند، برای شرکت‌ها، از جمله بانک‌ها و موسسات مالی، پایبندی بیش از حد از آن‌ها به امری معمول تبدیل شده است. 

وی افزود: برخی از تحریم‌های اعمال‌شده به‌صورت انفرادی تأثیر مخرب گسترده‌ای بر حق مردم برای مراقبت‌های بهداشتی دارد.

دوهان گفت: سیستم‌های بهداشتی در سراسر جهان در برابر اجرای تحریم‌های یکجانبه، موارد فزاینده تبعیت بیش از حد و سیاست‌های کاهش خطر، بیش از حد آسیب‌پذیر هستند.

گزارشگر ویژه سازمان ملل در موضوع تاثیر تحریم‌ها بر برخورداری از حقوق بشر در گزارش خود به پنجاه‌وچهارمین جلسه شورای حقوق بشر، بر اثرات منفی تبعیت بیش از حد از تحریم‌های یکجانبه از سوی شرکت‌های تجاری در سراسر جهان تاکید کرد.

وی خاطرنشان کرد: تحریم‌ها می‌تواند برای تهیه و تحویل دارو، تجهیزات پزشکی و سایر کالا‌های بشردوستانه که از هرگونه محدودیت مستثنی هستند، چالش‌های جدی ایجاد کند.

تحریم‌های ثانویه

این گزارشگر سازمان ملل یادآور شد: استفاده روزافزون از تحریم‌های ثانویه پیامد‌های جدی برای حقوق بشر شهروندان ساکن در کشور‌های تحریم شده، از جمله حق آن‌ها برای مراقبت‌های بهداشتی کافی، مناسب و به‌موقع دارد.

وی گفت که تأثیر این تحریم‌ها به طیف گسترده‌ای از مسائل مرتبط با سلامت، از جمله کمبود کارکنان بهداشتی در کشور‌های تحریم‌شده، فرصت‌های محدود برای آموزش و موانع دسترسی به دانش و تحقیقات علمی، گسترش می‌یابد.

دوهان گفت: این امر همچنین بر همه عوامل اساسی مرتبط با سلامت، از جمله دسترسی به آب سالم و بهداشت، ایمنی غذا، محیط پاک، سالم و پایدار و ... تأثیر می‌گذارد.

این گزارشگر ویژه یادآور شد که اجرای تحریم‌های یکجانبه و سیاست‌های ریسک صفر، معاهدات بین‌المللی متعدد و تعهدات مرسوم کشور‌ها را نقض می‌کند؛ این شامل تعهدات تحت منشور ملل متحد و معاهدات بین‌المللی مربوط به حقوق بشر است.

دوهان هشدار داد: ادعا در مورد ماهیت غیرعمدی تأثیر منفی بشردوستانه تحریم‌های یکجانبه بر حقوق بشر و به‌ویژه حق بر سلامتی و ارجاع به نیت خیر نباید برای مشروعیت بخشیدن به طراحی و اجرای چنین اقدامات یکجانبه‌ای استناد شود.

انتهای پیام/



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *