صفحه نخست

هفته قوه قضاییه

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب های اجتماعی

جامعه

سیاست

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

صفحات داخلی

دروغ‌پردازی رسانه‌های غربی درباره جنایات رژیم صهیونیستی

۱۸ تير ۱۴۰۲ - ۰۸:۴۲:۳۶
کد خبر: ۴۷۲۲۳۷۵
دسته بندی‌: حقوق بشر ، عمومی
رسانه‌های غربی واقعیت جنایات رژیم صهیونیستی را با روایت‌هایی دروغ و واژه‌هایی متفاوت، پنهان می‌کنند.

خبرگزاری میزان - چرا رسانه‌های غربی در مورد محاصره جنین از سوی رژیم صهیونیستی دروغ گفتند؟ این حمله وحشیانه در حساب‌های آن‌ها یک «عملیات» بود که درباره آن هشدار داده شده بود.

بسیاری از روزنامه نگاران غربی آماده هستند و حاضرند برای دفاع از رژیم صهیونیستی دروغ بگویند، صرف نظر از اینکه این رژیم چه جنایاتی را مرتکب می‌شود؛ آن‌ها هرگز به این دروغگویی خود اعتراف نخواهند کرد، اما بار‌ها و بار‌ها به دروغگویی درباره جنایات رژیم صهیونیستی پرداخته‌اند.

دروغ پردازی درباره حمله به جنین

آن‌ها اغلب دروغ می‌گفتند در حالی که مقامات یک رژیم آپارتاید به یک واحد از نیرو‌ها دستور حمله به ۱۴ هزار کودک، زن و مرد فلسطینی را دادند که به طور معمول در اردوگاه آوارگان جنین زندگی می‌کنند و به شهادت می‌رسند.

صحبت درباره این موضوع شامل سه کلمه است که رسانه‌های غربی از به کار بردن آن‌ها در عنوانی برای توصیف شیوه‌های ویرانگر رژیم صهیونیستی بیزارند: «مبارزه‌کننده»، «آپارتاید» و «حمله».

حمله به جنین و ادعای عملیات

اخیرا، حدود ۲ هزار نظامی صهیونیست از خودرو‌های زرهی، هواپیما‌های بدون سرنشین، راکت‌ها و بالگرد‌های جنگی برای ایجاد رعب و وحشت در میان فلسطینیان در کرانه باختری اشغالی به مدت ۲ روز وحشتناک استفاده کردند.

اما به ادعای سرتیتر نویسان رسانه‌هایی مانند نیویورک تایمز و سی‌ان‌ان، اینگونه نیست؛ آن‌ها مدعی هستند که رژیم صهیونیستی به جنین «حمله» نکرد بلکه یک «عملیات» را «راه‌اندازی کرد».

«عملیات» کلمه‌ای بسیار خوش خیم و تقریبا بی‌ضرر است، اینطور نیست؟ این کلمه چندین نکته را پیشنهاد می‌کند؛ نخست، «عملیات» به این معناست که افرادی که هدف «عملیات» قرار می‌گیرند، به آن رضایت داده‌اند؛ دوم هدف سودمند هر «عملیات» تعمیر چیزی است که آسیب دیده است.

هیچ کدام از این‌ها در جنین اتفاق نیفتاد؛ دستکم ۱۲ فلسطینی از جمله کودکان به شهادت رسیدند، تعداد بیشتری از آن‌ها از نظر ذهنی و روحی آسیب دیده‌اند، خانه‌ها غارت شد، مشاغل از بین رفت، آوارگان باید در جای دیگری در کمپ پناهندگان پناه می‌گرفتند و رژیم صهیونیستی متعهد شد هر زمان که بخواهد حملات خود را از سر خواهد گرفت.

با این حال، تیتر نویسان در تایمز و سی‌ان‌ان «عملیات» را به حقیقت ترجیح دادند؛ اکثر روزنامه نگاران غربی، به طور پیش فرض شخصی و نهادینه، هر زمان که مجبور به نوشتن در مورد رژیم صهیونیستی شوند، عدم صداقت را انتخاب می‌کنند، زیرا این کار امن و مورد انتظار است. 

انتخاب عمدی و سوگیری آشکار

این اقدام رسانه‌های غربی یک سوگیری ناخودآگاه نیست بلکه یک انتخاب عمدی و آشکار است.

از این رو، «بچه‌های خوب» هرگز به فلسطینی‌ها «حمله نمی‌کنند» بلکه «عملیات» راه‌اندازی می‌کنند.

حقایق عینی و تصاویر گرافیکی ترس و وحشتی را که فلسطینیان در جنین متحمل شده‎اند بیان می‌کنند، اما هر زمان که روزنامه نگاران غربی پیامد‌های انسانی مرگبار و مخدوش تجاوز رژیم صهیونیستی را در پشت مجموعه قابل اعتماد خود از تعبیر‌ها پنهان می‌کنند، این تصاویر واقعی در یک وضعیت انتزاعی بی‌معنی پنهان می‌شوند.

نتیجه قابل پیش بینی این پدیده همیشگی، تاکیدی بود که بسیاری از ویراستاران غربی بر ماهیت تاریخی و دامنه «عملیات» رژیم صهیونیستی در جنین از آن استفاده می‌کردند.

سازمان‌های خبری غربی رژیم غذایی ثابتی از عناوین تأییدکننده اینچنینی تولید کردند: «بزرگ‌ترین عملیات نظامی اسرائیل در کرانه باختری در سال‌های اخیر وارد دومین روز می‌شود».

در واقع، برای یک تیتر نویس در وب‌سایت «دیلی بیست»، نظامیان صهیونیست، فلسطینی‌ها را در جریان آنچه که یک «حمله سریع» بود، «نکشتند» بلکه فلسطینی‌ها کشته و زخمی شدند؛ در اینجا عنوان خبر با دقت تنظیم شده است: «فلسطینی‌ها می‌گویند حمله اسرائیل به اردوگاه پناهجویان ۹ کشته بر جای گذاشت»

در این عنوان استفاده از فعل «گفتن» نیز شک و تردید را به همراه دارد؛ آیا می‌توان به فلسطینی‌ها برای ارائه یک حساب دقیق اعتماد کرد؟ آیا در مورد تعداد بزرگنمایی شده است؟ این شبهه‌افکنی در بدنه روایت دیلی بیست هم تکرار شده است.

اجماع تقریبا کلی در میان رسانه‌های غربی این بود که «هدف» از «عملیات» رژیم صهیونیستی، ایجاد وحشت و ضربه روحی به فلسطینی‌ها برای تسلیم نبود، بلکه محو هرگونه مقاومت با «پاکسازی گروه‌های مسلح فلسطینی در این شهر در کرانه باختری» بود.

آپارتاید

در بسیاری از اتاق‌های خبری غربی، «آپارتاید» واژه‌ای پرمخاطب است که هرگز نمی‌توان آن را برای توضیح آزار و اذیت طولانی مدت و نظام‌مند رژیم صهیونیستی علیه فلسطینی‌ها در کرانه باختری، غزه و قدس اشغالی به کار برد.

جهل، سنگدلی و گستاخی بسیاری از رسانه‌های غربی در این هفته نمایان شد و بار دیگر ثابت کرد که نجات و آزادی فلسطین تنها به دست فلسطینی‌ها خواهد بود.

انتهای پیام/



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *