پرونده حبس آسانژ در گوانتاناموی انگلیس/فشارهای لندن و واشنگتن بر موسس ویکیلیکس
خبرگزاری میزان – پلیس انگلیس روز ۱۱ آوریل ۲۰۱۹ جولیان آسانژ، موسس ویکی لیکس را با خشونت از سفارت اکوادور در لندن خارج و دستگیر کرد؛ از آن زمان آسانژ در زندان فوق امنیتی بلمارش که به گوانتاناموی انگلیس معروف است، نگهداری میشود.
به گزارش «wsws»، بازداشت بی وقفه آسانژ در زندان محل نگهداری تروریستها و جنایتکاران خشن، به این دلیل نیست که موسس ویکی لیکس به جرمی محکوم شده است، بلکه هدف از این اقدام تسهیل درخواست استرداد وی از سوی آمریکاست.
تنها جرم آسانژ به عنوان یک خبرنگار انتشار اطلاعات واقعی و افشای جنایتهای جنگی آمریکاست؛ افشاگری مذکور شامل اسنادی از ارتش آمریکاست که نشان میدهد مرگ هزاران غیرنظامی در عراق و افغانستان توسط دولت آمریکا و نقض آشکار قوانین بین المللی، از قتل عام مشترک آمریکا و ناتو تا شکنجه، پنهان شدند.
با وجود فهرست بلندبالای افشاشده از جنایتهای مذکور، تنها فردی که با مجازات مواجه شد، افشاگر آن یعنی آسانژ بوده است؛ فیلم دستگیری آسانژ مردم سراسر جهان را شوکه کرد.
این روزنامهنگار نه تنها توسط پلیس انگلیس تحت کنترل قرار گرفت، بلکه وضعیت جسمانی او نیز به طرز محسوسی بدتر شده بود.
سفارت اکوادور در سالهای آخر اقامت آسانژ از یک پناهگاه به یک زندان واقعی تبدیل شده بود و وی را در معرض جاسوسی و دیگر دسیسهها مانند آدم ربایی یا قتل احتمالی از سوی سیا قرار داده بود.
شواهد مستندی از بحث و برنامه ریزی برای ربودن یا ترور غیرقانونی آسانژ میان دولت دونالد ترامپ و سیا وجود دارد.
در واقع باید گفت که کیفرخواست جنایی علیه آسانژ فقط برای تقویت این نقشههای فراقانونی و گانگستری تنظیم شد.
دستگیری آسانژ جرم بود
وضعیت آسانژ به عنوان یک پناهنده سیاسی به رسمیت شناخته شده بین المللی بارها توسط نهادهای مربوطه سازمان ملل تایید شده است.
بازداشت آسانژ به عنوان یک اقدام به تحریک آمریکا یک عمل مجرمانه بود؛ به این معنی که اخراج آسانژ از سفارت توسط دولت راستگرای اکوادور، اصل اساسی عدم بازگرداندن پناهجو را که بازگرداندن وی به کشوری که در آن با تهدیدهای جدی برای زندگی مواجه است، نقض میکند.
آسانژ اکنون ۱۴۶۴ روز است که در زندان بلمارش زندانی است؛ با توجه به این که وی در جولای ۵۲ ساله میشود، این تقریبا ۱۲ درصد از زندگی وی به عنوان یک بزرگسال را تشکیل میدهد؛ با احتساب دوره پناهندگی وی در سفارت اکوادور، آسانژ حدود ۱۱ سال یا تقریبا یک سوم زندگی بزرگسالی خود را در نوعی بازداشت به سر برده است.
همکاری سیستم قضایی انگلیس با درخواست استرداد آمریکا
حضور او در انگلیس با دو فرآیندی که در خدمت هدف آمریکا برای نابودی آسانژ هستند، مشخص میشود؛ نخست بی توجهی کامل به وخامت وضعیت سلامت آسانژ و دوم تعهد سیستم قضایی به انجام هرکاری برای پیشبرد کارزار حقوقی آمریکا علیه موسس ویکی لیکس.
سیستم قضایی انگلیس در حالی خود را متعهد به اجرای درخواست استرداد آمریکا میداند که معاهده استرداد منعقده میان طرفین به صراحت استرداد سیاسی را ممنوع میکند؛ این در حالی است که آسانژ از سوی آمریکا به انتشار اسناد دولت آمریکا که صراحتا یک جرم سیاسی است، متهم شده است.
در عین حال، در ژوئن ۲۰۲۱ یکی از شهود پرونده آسانژ اعلام کرد که شهادتش علیه وی دروغ بوده و در ازای مصونیت از پیگرد قانونی ارائه شده است، اما قضات انگلیسی به سادگی این شهادت دروغ و دروغهای اعتراف شده در کیفرخواست آمریکا را نادیده گرفته و فرآیند پرونده آسانژ را مورد تایید قرار میدهند.
در نوامبر ۲۰۱۹ بود که کارشناسان برجسته پزشکی برای نخستین بار به طور علنی هشدار دادند که وضعیت سلامت آسانژ تا حدی رو به وخامت است که ممکن است در زندان جان خود را از دست بدهد؛ به همین دلیل آنها خواستار آزادی آسانژ شدند، اما از آن زمان تاکنون دادگاههای انگلیس بارها درخواست وثیقه وی را در حالی رد کرده اند که آسانژ بدون محکوم شدن به هر جرمی به عنوان یک افشاگر بدون خشونت در حبس است.
پیامد کاملا قابل پیشبینی بی توجهی به هشدار مذکور، وخامت اوضاع وی بود؛ آسانژ پشت میلههای زندان به کرونا دچار شد و سکته مغزی کرد.
باید توجه داشت که تاکنون دولتهای مختلف در آمریکا، انگلیس و استرالیا از آزار و اذیت آسانژ به صورت ضمنی حمایت یا در این فرآیند همدستی داشته اند؛ آنها در حالی بر پایبندی به قانون در پرونده افشاگری غیرقانونی آسانژ و در نتیجه به زندان انداختن وی برای تمام عمر تاکید دارند که محتوای افشاگریهای انجام شده توسط آسانژ فهرستی طولانی از جنایتها و اقدامهای غیرقانونی آن هاست.
در چهار سال گذشته، محتوای سیاسی این پرونده بیش از پیش روشن شده است؛ تلاش برای استرداد آسانژ توسط آمریکا نه تنها تلافی برای افشاگری آسانژ درباره جنگهای غیرقانونی گذشته است، بلکه تلاشی برای ارعاب مخالفتها گستردهای با جنایتهای بزرگتر و جدیدتر آمریکا در سراسر جهان است.
یک چهارم دوره حبس آسانژ در انگلیس مصادف با جنگ اوکراین بوده است؛ این جنگ که از سوی واشنگتن برانگیخته، آماده و تحریک شد، بی تردید در حال حاضر جنگ نیابتی بین آمریکا و ناتو از یک طرف و روسیه از طرف دیگر است.
فقط براساس اسناد درز کرده در روزهای اخیر، مشخص شد که نیروهای آمریکایی در داخل اوکراین در میدان نبرد حضور دارند و جنگ را هدایت میکنند.
انتهای پیام/