صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

٩ کشور غرب‌آسیا رسما دچار خشکسالی شده‌اند/ خاطره جالب عراقچی از دیدار با شهردار توکیو

۰۸ اسفند ۱۳۹۶ - ۱۰:۵۳:۳۱
کد خبر: ۴۰۰۸۶۷
دسته بندی‌: سیاست
معاون وزیر امور خارجه، گفت: ژاپنی‌ها ظرف ١٠ سال، پِرتی آب لوله کشی توکیو را از ٢٠ درصد به ٢ درصد رساندند و با این اقدام توانستند منابع آبی یک شهر ٢ میلیونی را تامین کنند و این در حالی است که طبق گفته شهردار تهران، میزان پِرتی آب لوله کشی تهران ٣٠ درصد است.
به گزارش خبرنگار گروه سیاسی ، سیدعباس عراقچی در همایش ملی «دیپلماسی آب و فرصت‌های هیدروپلیتیک غرب آسیا»، با بیان اینکه جهان طی سالیان گذشته با کاهش نزولات آسمانی و افزایش مصرف آب، با مسئله "بحران آب" مواجه شده است، اظهار کرد: ما در وهله اول باید به دنبال مدیریت مصرف آب باشیم.

وی با بیان اینکه آب می‌تواند ریشه مناقشه و منازعه بین دو روستا، دو شهر، دو استان، دو کشور و دو منطقه باشد، گفت: تاریخ به ما می‌گوید بیشتر از آنکه آب ریشه مناقشه و منازعه باشد، ریشه همکاری میان ملت‌ها بوده است.

معاون وزیر امور خارجه با بیان اینکه منطقه غرب آسیا رو به خشکسالی می‌رود، گفت: ٩ کشور منطقه غرب آسیا هم اکنون رسما دچار خشکسالی شده اند و طبق اعلام سازمان ملل، تا سال ٢٠٢٥، کشور ما هم رسما دچار خشکسالی می‌شود.

عراقچی افزود: زمانی که من سفیر جمهوری اسلامی ایران در ژاپن بودم، یک روز با شهردار توکیو دیدار کردم؛ آن‌ها آنقدر به کیفیت آب لوله کشی خود مطمئن بودند که روی بطری آب معدنی جلوی شهردار توکیو، نوشته شده بود "پُر شده از آب لوله کشی شهر توکیو"؛ شهردار توکیو در آن دیدار به من گفت ما ظرف ١٠ سال، پِرتی آب لوله کشی توکیو را از ٢٠ درصد به ٢ درصد رساندیم و با این اقدام توانستیم منابع آبی یک شهر ٢ میلیونی را تامین کنیم و این در حالی است که طبق گفته "نجفی" شهردار تهران، میزان پِرتی آب لوله کشی تهران ٣٠ درصد است.

وی در ادامه اظهار کرد: آنچه به عنوان دیپلماسی آب مطرح هست یک موضوع کلان است و امروزه دیپلماسی آب‌های فرامرزی مطرح شده که حوزه‌های آبی مشترک با همسایگان و بهره برداری از آن و جلوگیری از منازعه بر سر آن‌ها مواردی است که در این خصوص مطرح است.

عراقچی ادامه داد: امروز برای مقابله با گرمایش زمین بودجه‌های سنگینی هزینه می‌شود که ما هنوز در این زمینه کار خاصی انجام ندادیم و نیاز به همکاری‌های داخلی و خارجی داریم.

وی افزود: دستگاه دیپلماسی کشور حتما مقابله با مصرف بی رویه آب و مدیریت بهینه آن را در دستور کار دارد و باید دید سهم هر یک از دستگاه‌های کشور در مقابله با بحران آب چقدر است و بعد از آن فکر کرد که چه باید کرد.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *