بازگرداندن "پناهجویان افغان" در شرایط کنونی ظلم بزرگی در حق آنهاست
معاون دوم ریاست اجرایی افغانستان در سمینار کابل اعلام کرد که با توجه با شرایط کنونی این کشور، بازگرداندن پناهجویان افغان ظلم بزرگی در حق آنان است و باید دولت از حقوق آنها دفاع کند.
محقق افزود: افغانها از روی هوس کشورشان را ترک نکردهاند بلکه حوادث تلخی این کشور، آنها را ناگزیر به مهاجرت کرد.
وی تأکید کرد: موضوع بازگشت پناهجویان باید واقعبینانه مورد بررسی قرار گیرد و در شرایط کنونی افغانستان ایجاب نمیکند که مهاجرین بازگردند.
محقق اظهارداشت که مشکل بازگشت پناهجویان افغان، تنها مسئله امنیت نیست بلکه زمینه کار نیز باید مساعد شود. جامعه جهانی باید با سرمایهگذاری زمینه کار ایجاد کنند و بعد به بازگشت مهاجرین اقدام کنند.
معاون دوم ریاست اجرایی افغانستان تأکید کرد که در صورت عدم فراهم کردن این شرایط اگر پناهجویان افغان را بازگردانیم، ظلم بزرگی در حق آنها خواهد بود زیرا آنها تمام داراییشان را از دست دادهاند تا به امنیت نسبی دست پیدا کنند.
سید حسین عالمی بلخی وزیر امور مهاجرین افغانستان، نیز گفت: افغانستان بیش از هفت میلیون مهاجر در کشورهای منطقه و اروپایی دارد و مصمم هستیم که زمینه بازگشت مهاجرین را به صورت داوطلبانه و آبرومندانه فراهم کنیم.
وی اعلام کرد: در یک سال اخیر بیش از 600 هزار پناهجوی افغان از ایران و پاکستان به کشورشان بازگشتهاند.
محمدخان معاون اول ریاست اجرایی افغانستان، هم ضمن تأکید بر شناسایی عوامل مهاجرت اظهار داشت: شهروندان افغانستان به دلیل ناامنی، بیعدالتی و فقر کشورشان را ترک می کنند و با از بین بردن این عوامل، زمینه بازگشت مهاجرین را فراهم کرد.
عرفان الله عرفان منشی پارلمان افغانستان، نیز با انتقاد از اتحادیه اروپا گفت: چرا زمانی که اروپا به کادر تخصصی نیاز دارند، مرزهایشان را باز و مردم را تحریک به ترک وطنشان میکنند اما به محض تکمیل نیروی کارشان، خواستار بازگشت مهاجرین میشوند. اتحادیه اروپا خود باعث ایجاد بحران مهاجرین شده است.
مایا مراتونگا رئیس کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگی گفت: نیمی از پناهجویانی که وارد کشورهای اروپایی شدهاند، شرایط پناهندگی دارند اما باقی آنها باید به افغانستان بازگردند.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *