صفحه نخست

هفته قوه قضاییه

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب های اجتماعی

جامعه

سیاست

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

صفحات داخلی

ادبیات انقلاب نیازمند مهندسی مجدد است

۰۱ دی ۱۳۹۳ - ۱۵:۲۱:۳۶
کد خبر: ۲۳۰۹۳
دسته بندی‌: فرهنگی ، عمومی
خبرگزاری میزان: یکی از داوران ششمین جشنواره داستان انقلاب این ادبیات را نیازمند تغییراتی اساسی و مهندسی مجدد دانست و معتقد است آثاری که در این حوزه چاپ می‌شوند به ابعاد تاریخی و سیاسی انقلاب بیشتر توجه می‌کنند و از ابعاد اجتماعی و اعتقادی غفلت می‌شود.
: یکی از داوران ششمین جشنواره داستان انقلاب این ادبیات را نیازمند تغییراتی اساسی و مهندسی مجدد دانست و معتقد است آثاری که در این حوزه چاپ می‌شوند به ابعاد تاریخی و سیاسی انقلاب بیشتر توجه می‌کنند و از ابعاد اجتماعی و اعتقادی غفلت می‌شود.

به گزارش مهدی کاموس داور سومین جشنواره سراسری داستان انقلاب بخش اندکی از داستان‌هایی که در بخش نوجوان ارسال شده بودند را با زبان این گروه سنی هم سو دانست و گفت: آثاری که توسط نویسنده‌های حرفه‌ای در این حوزه نوشته شده بود در برقراری ارتباط با این گروه سنی موفق‌تر از آثار نویسنده‌های جوان بود و بیشتر آن‌ها نیز جزء کارهای بر‌تر قرار گرفتند.

وی ادامه داد: به تحریر درآوردن داستان‌های انقلابی برای نوجوانانی که در آن زمان نبوده‌اند و نسبت به آن هیچ‌شناختی ندارند باید از ظرافت خاص بهره‌مند و متناسب با زبان‌‌ همان گروه سنی باشد.

مدیرکل دفتر مطالعات سازمان تبلیغات اسلامی، ادبیات انقلاب را نیازمند تغییراتی اساسی و مهندسی مجدد دانست و عنوان کرد: آثاری که در این حوزه چاپ می‌شوند به ابعاد تاریخی و سیاسی انقلاب بیشتر توجه می‌کنند؛ در صورتی که از ابعاد اجتماعی و اعتقادی که وجه ممتاز آن به شمار می‌آید غفلت می‌شود.

وی در این رابطه افزود: انقلاب رویدادی است که ریشه در مکتب‌های عاشورا و ظهور دارد و وقوع آن تحولاتی را در بنیاد اعتقادی مردم بوجود آورد به همین خاطر نویسندگان باید این موارد را در داستان‌های خود لحاظ کنند.

این پژوهشگر کودک و نوجوان متذکر شد: برگزاری نشست‌های تخصصی در حاشیۀ جشنواره و جلسات هم اندیشی بین نویسندگان و انتشار کتاب آثار بر‌تر جشنواره می‌تواند نویسندگان این حوزه را از چیستی موضوع آن آگاه سازد.
کاموس مشورت با نویسندگان با تجربه را در انتخاب عنوان کتاب مهم دانست و گفت: به طور کلی عنوان گذاری در این حوزه مثل موضوعاتی که توسط نویسندگان انتخاب می‌شود تکراری است و از نوآوری خاصی برخوردار نیست.

وی با اشاره به این که ادبیات انقلاب تحت تأثیر ادبیات جهان قرار دارد، اظهار داشت: آثاری که در این حوزه نوشته می‌شود تحت تأثیر ادبیات جنگ جهان و سوسیالیستی نوشته شده است و نتوانسته‌ایم برای بیان آن زبان مخصوص خود را داشته باشیم و به نوعی دچار تقلید هستیم.

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *