صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

هیئت حاکمه آمریکا در تدارک سه طرح ضدبرجامی دیگر

۲۴ تير ۱۳۹۵ - ۱۰:۲۸:۱۱
کد خبر: ۱۹۷۳۸۸
دسته بندی‌: سیاست
نمایندگان آمریکایی این‌بار طرح ممنوعیت خرید آب سنگین از ایران را به تصویب رساندند و در این مسیر تلاش اقلیت دموکرات موتلف با کاخ سفید چندان کارساز نبود؛ هر چند نانسی پلوسی رهبر اقلیت مجلس نمایندگان این کشور اعلام کرده بود این بار هم مانع تصویب طرح مزبور خواهند شد، اما دیشب خبر رسید که نمایندگان امریکایی با اکثریت 249 رای طرح ممنوعیت خرید آب سنگین از ایران به تصویب رساندند.
گروه سیاسی: برجام در شرایطی یک سالگی خود را پشت سر می‌گذارد که هیئت حاکمه آمریکا در طول این یک سال، بدعهدی‌های بیشماری را در روند اجرای برجام انجام داده است؛ بدعهدی‌هایی که بعضا تا نقض برجام نیز پیش رفته است.

کنگره آمریکا و مجلس نمایندگان این کشور نیز که اکثریت آن در اختیار جمهوریخواهان است، از همان ابتدای انعقاد و اجرای برجام نقش پلیس بد را در روند برجام ایفا کرد؛ البته کاخ سفید نیز در مواضع و مواردی به حمایت از اقدامات کارشکنانه کنگره  پرداخت.

اخیرا نیز مجلس نمایندگان آمریکا تصمیم گرفته است که با سه طرح به مقابله با برجام برخیزد؛ در نخستین طرح قرار است، نمایندگان این مجلس با اکثریت جمهوریخواه "قانون مسئولیت‌پذیری ایران" را به تصویب برسانند؛ طرحی که هدفش مجازات و تحریم ایران بواسطه توانمندی دفاعی و موشکی کشورمان است؛ همچنین قانونگذاران آمریکایی در این طرح مفادی را به اتهام واهی نقض حقوق بشر در ایران اختصاص داده‌اند.

طرح دیگری که قانونگذاران آمریکایی قصد دارند تا قبل از تعطیلات تابستانی مجلس نمایندگان این کشور به تصویب برسانند، منع خرید آب سنگین از ایران است؛ اوایل اردیبهشت ماه بود که وزارت خارجه آمریکا اعلام کرد واشنگتن در راستای اجرای برجام 32 تن آب سنگین از ایران خریداری خواهد کرد. جان کربی، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا طی نشست خبری خود در این زمینه گفت: «این معامله باعث دسترسی صنایع آمریکا به این ماده حیاتی می‌شود و در عین حال برای ایران این امکان را فراهم می کند تا بخشی از آب سنگین مازاد خود را به فروش برساند».

انتشار اخبار مرتبط با خرید آب سنگین ایران توسط آمریکا، واکنش‌هایی را از جانب برخی شخصیت‌های سیاسی این کشور بویژه از جناح جمهوریخواه در پی داشت؛ "پل رایان" رئیس مجلس نمایندگان آمریکا، با صدور بیانیه‌ای این اقدام را یک "هدیه" به تهران توصیف کرد و ضمن انتقاد از کاخ سفید به سبب انعقاد این معامله، اعلام کرد:"این معامله منجر به حمایت مستقیم از برنامه هسته‌ای ایران می شود".

البته واکنش جمهوریخواهان به خرید آب سنگین از ایران، تنها به صدور بیانیه ختم نشد؛«تام کاتن» سناتور جمهوریخواه آمریکایی به فاصله سه روز پس از انتشار خبر انعقاد قرارداد فروش آب سنگین ایران به آمریکا، از تسلیم طرحی برای «ممنوع شدن خرید آب سنگین ایران» به کنگره خبر داد.

تام کاتن به همراه سایر همقطاران جمهوریخواهش، یک متمم الحاقی را به لایحه بودجه آب و انرژی آمریکا افزوده بود، که به موجب آن کاخ سفید از خرید آب سنگین ایران منع می‌شود؛ این لایحه به سبب این متمم چندین بار از سوی سناتورهای هم پیمان کاخ سفید رد شده است.

اما نمایندگان آمریکایی این‌بار طرح ممنوعیت خرید آب سنگین از ایران را به تصویب رساندند و در این مسیر تلاش اقلیت دموکرات موتلف با کاخ سفید چندان کارساز نبود؛ هر چند نانسی پلوسی رهبر اقلیت مجلس نمایندگان این کشور اعلام کرده بود این بار هم مانع تصویب طرح مزبور خواهند شد، اما دیشب خبر رسید که نمایندگان امریکایی با اکثریت 249 رای طرح ممنوعیت خرید آب سنگین از ایران به تصویب رساندند.

طرح سومی که قانونگذاران آمریکایی با هدف کارشکنی در مسیر برجام در حال تدارک آن هستند، طرح مسدود کردن دسترسی ایران به بانک‌ها و بازارهای مالی آمریکاست؛ البته به نظر می رسد در این طرح چندان اختلاف نظری میان کاخ سفید و مجلس نمایندگان آمریکا وجود نداشته باشد؛ چرا که پیش‌تر  مسئولان و مقامات دولتی آمریکا اعلام کرده بودند  دسترسی ایران به چرخه دلار و معامله و مبادله با مراکز اقتصادی آمریکایی در زمره تحریم‌های اولیه ای است که بیش از 30 سال است در مورد ایران وضع می‌شود.

به نظر می‌رسد نمایندگان اکثرا جمهوریخواه آمریکایی با سه طرح مزبور که تلاش دارند پیش از تعطیلات تابستانی آن‌ها را به تصویب برسانند، قصد دارند دورنمای برجام را در ماه های پایانی ریاست جمهوری اوباما تیره‌تر کنند و این فرصت را برای رئیس بعدی کاخ سفید که احتمالا هم حزبی آن‌ها خواهد بود فراهم کنند که برجام را به تعبیر خودشان پاره پاره کند.   




ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *