صفحه نخست

چندرسانه

اینفوگرافیک

عکس

رئیس قوه قضاییه

حقوق و قضا

حقوق بشر

حوادث- انتظامی و آسیب های اجتماعی

جامعه

سیاست

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین الملل- جهان

فضای مجازی

مجله حقوقی

قضایی

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

صفحات داخلی

2016 خشونت بارترین سال علیه "خبرنگاران" در افغانستان

۲۲ تير ۱۳۹۵ - ۰۴:۳۸:۰۱
کد خبر: ۱۹۶۲۴۲
دسته بندی‌: بین الملل- جهان ، عمومی
رئیس کمیته مصونیت از خبرنگاران افغانستان اعلام کرد که با کشته شدن 10 خبرنگار در نیمه اول سال 2016میلادی ؛ این سال را به خشونت بارترین سال علیه خبرنگاران مبدل کرده است.
به گزارش سرویس بین الملل نجیب الله شریفی روز دوشنبه در نشست مطبوعاتی در کابل اعلام کرد که در شش ماه اول سال جاری میلادی 54 مورد خشونت علیه خبرنگاران ثبت شده که نسبت به سال گذشته میلادی در این مدت 38 درصد افزایش را نشان می دهد.

رئیس کمیته مصونیت از خبرنگاران گفت که در شش ماه اول سال میلادی گذشته 39 مورد خشونت علیه خبرنگاران به ثبت رسیده است.

شریفی افزود: دولت افغانستان مسئول بیشترین خشونت ها علیه خبرنگاران شناخته شده و گروه طالبان در رتبه بعدی قرار گرفته است اما از 10 خبرنگار کشته شده 9 نفر آنان را طالبان به قتل رسانده اند.

وی در پاسخ خبرنگار ایرنا که پرسید مسئول قتل خبرنگار دهم چه کسانی هستند؛ گفت: مسئول قتل زبیر خاکسار خبرنگار افغان که بهار امسال در استان ننگرهار کشته شد معلوم نیست اما احتمال آن وجود دارد که این خبرنگار را طالبان کشته باشند.

شریفی گفت که موضع طالبان در مقابل خبرنگاران تغییر کرده و آنان خبرنگاران را تعقیب و هدف قرار می دهند که باعث نگرانی نهادهای مدافع خبرنگاران شده و یکی از علل اصلی افزایش خشونت علیه خبرنگاران تغییر موضع طالبان علیه خبرنگاران است.
 
وی از افزایش بدرفتاری علیه خبرنگاران زن در رسانه های افغانستان نیز شکایت کرد و گفت که در استان های این کشور موارد بدرفتاری با خبرنگاران زن بیشتر است و همین علت باعث شده است که فعالیت خبرنگاران زن با رسانه ها فقط به شهرهای بزرگ محدود شود.

در حمله به کارمندان تلویزیون طلوع در کابل که 7 خبرنگار و کارمند این رسانه کشته شدند و 20 تن از آنان زخمی شدند مسئولیت آن را طالبان پذیرفتند.

دو خبرنگار در حمله طالبان به نیروهای ارتش در استان هلمند در جنوب افغانستان کشته شدند و یک خبرنگار نیز در استان ننگرهار که تعداد آنها به 10 نفر می رسند.

رئیس کمیته مصونیت از خبرنگاران از دولت افغانستان خواست که طرز برخورد نیروهای امنیتی با خبرنگاران را به برنامه اموزشی نیروهای امنیتی اضافه کند تا آنان بدانند که با خبرنگاران باید چگونه برخورد صورت گیرد و از خشونت علیه خبرنگاران جلوگیری شود.
 



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *