صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

فراخوان رئیس عدلیه به اصحاب رسانه

صفحات داخلی

آشفته‌بازار لبنیات؛ از افزایش چندباره قیمت تا نبود مدیریت در توزیع علوفه

۲۵ آذر ۱۴۰۴ - ۰۸:۰۲:۰۱
کد خبر: ۴۸۷۲۲۳۱
دسته بندی‌: اقتصاد ، عمومی
محصولات لبنی در یک بازه زمانی کوتاه با افزایش پی‌درپی قیمت مواجه شده‌اند؛ سخنگوی انجمن صنایع فرآورده‌های لبنی ایران می‌گوید که کاهش تولید شیر خام به‌دلیل تب برفکی، نارسایی در توزیع علوفه دام و افزایش نرخ ارز مهم‌ترین عوامل گرانی لبنیات هستند.

افزایش چندین‌باره قیمت محصولات لبنی در مدت اخیر به یکی از دغدغه‌های اصلی خانوار‌ها تبدیل شده است. این گروه از کالا‌های اساسی که نقش مهمی در سبد مصرفی مردم دارد، طی ماه‌های اخیر با افزایش‌های پی‌درپی قیمت مواجه بوده و همین موضوع نگرانی‌هایی را ایجاد کرده است.

در همین حال، فعالان صنعت لبنیات از افزایش هزینه‌های تولید به‌عنوان عامل اصلی نوسانات قیمتی یاد می‌کنند.
 
رشد بهای نهاده‌های دامی، مشکلات تأمین علوفه، اثرات خشکسالی و نوسانات نرخ ارز از جمله متغیر‌هایی است که به گفته تولیدکنندگان، فشار قابل‌توجهی بر قیمت تمام‌شده محصولات وارد کرده است.

در چنین شرایطی، توجه به سیاست‌های حمایتی، نحوه قیمت‌گذاری و نظارت بر بازار بیش از گذشته اهمیت یافته است. 

اعلام نرخ مصوب جدید ۴ محصول لبنی

در همین راستا و با توجه به آشفتگی بازار، جلسه تنظیم بازار با هدف مدیریت بازار شیر و محصولات لبنی برگزار و روز گذشته قیمت مصوب برخی از محصولات پرمصرف اعلام شد.

بر این اساس قیمت شیر خام درب کارخانه کیلویی ۲۹ هزار و ۵۰۰ تومان، شیر نایلونی ۹۰۰گرم ۱،۵ درصد چربی ۳۸ هزار و ۷۰۰ تومان، شیر بطر ۱۰۰۰گرمی ۱.۵درصد چربی ۴۸ هزار و ۷۰۰ تومان، پنیر uf ۴۰۰ گرمی ۱.۵ درصد چربی ۹۴ هزار و۵۰۰ تومان و ماست ۲۰۰۰ گرمی ۱.۵ درصد چربی ۱۱۸ هزار تومان مصوب شد.

کاهش ۱۰ درصدی تولید شیر به‌دلیل بیماری تب برفکی

محمد فربد، سخنگوی انجمن صنایع فرآورده‌های لبنی ایران، در گفت‌و‌گو با میزان در رابطه با عوامل افزایش قیمت محصولات لبنی اظهار کرد: در ماه‌های اخیر بروز بیماری تب برفکی باعث کاهش تولید شیر خام شد، به‌طوری که حدود ۱۰ درصد از میزان شیر تولیدی کشور کاهش یافت.

سخنگوی انجمن صنایع فرآورده‌های لبنی ایران ادامه داد: عامل مؤثر دیگر، نارسایی در عرضه علوفه دام و افزایش قیمت علوفه خشبی به دلیل خشکسالی بوده است.

فربد تصریح کرد: افزایش مداوم نرخ ارز نیز بر هزینه‌ها اثرگذار بود و در مقاطعی به‌گونه‌ای پیش رفت که صادرات شیر خشک توجیه اقتصادی پیدا کرد.

وی افزود: اگرچه اخیراً با اتخاذ تصمیماتی از سوی وزارت جهاد کشاورزی، روند صادرات شیر خشک مهار شده اما بزرگ‌ترین عامل در افزایش فشارها، عدم توزیع علوفه دام بوده است.

سخنگوی انجمن صنایع فرآورده‌های لبنی ایران در خصوص اختلاف‌های گاه‌به‌گاه میان قیمت مصوب و قیمت بازار اظهار کرد: مشکلات مربوط به عدم تخصیص ارز برای واردات نهاده‌های دامی، موجبات بروز این وضعیت را فراهم کرده است.

فربد درباره اعلام قیمت جدید شیر خام گفت: شرکت‌ها بر اساس دستورالعمل قیمت‌گذاری تولید داخل، ابلاغی سازمان حمایت از مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان، اقدام به قیمت‌گذاری محصولات می‌کنند که با اتکا به مستندات هزینه انجام می‌شود و تحت نظارت سازمان‌های نظارتی و بازرسی قرار دارد.

سخنگوی انجمن صنایع فرآورده‌های لبنی ایران درباره روند آتی قیمت‌ها بیان کرد: قیمت جدید شیر خام ظاهراً بر اساس تأمین علوفه با ارز ترجیحی تعیین شده که امیدواریم وزارت جهاد کشاورزی با عرضه مستمر نهاده‌های دامی، زمینه ثبات قیمت در بازار لبنیات را فراهم کند.

فربد گفت: به محض ابلاغ کتبی قیمت‌ها، از جمله قیمت شیر خام و ۴ قلم کالای پرمصرف، این موضوع برای اقدام لازم به شرکت‌های لبنی منعکس خواهد شد.

انتهای پیام/



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *