صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

فراخوان رئیس عدلیه به اصحاب رسانه

صفحات داخلی

گفت‌وگو|

توصیه‌های طب ایرانی برای زائران اربعین؛ از کاهش مصرف انواع شیرینی و افزایش مصرف خوراکی‌های ترش مزه تا راهکاری برای پیشگیری از عرق‌سوختگی

۱۲ مرداد ۱۴۰۴ - ۰۸:۰۰:۰۳
کد خبر: ۴۸۴۹۲۷۷
یک پزشک محقق در طب ایرانی و اسلامی به بیان توصیه‌هایی برای زائران اربعین پرداخت و گفت: به طور کلی توصیه می‌شود مصرف گرمیجات به ویژه انواع ادویه در طول این سفر به حداقل برسد. همچینن توصیه می‌شود زائران در طول شب حرکت کنند و سعی کنند در طول روز تا جایی که ممکن است حرکت نداشته باشند و در طول سفر از پوشیدن لباس‌های ضخیم خودداری کنند و حتما لباس‌های نازک و خنک به تن داشته باشند.

شرکت در راهپیمایی اربعین با همه حس و حال خوب و معنویش ممکن است با مشکلاتی برای زائران نظیر گرمازدگی، عرق سوختگی، آفتاب سوختگی، تاول و .. همراه باشد که البته می‌توان با رعایت نکات لازم تا حد زیادی از بروز این مشکلات جلوگیری کرد و از این این سفر معنوی لذت برد از این رو لازم است همه زائران قبل از تشرف به این سفر معنوی به نکاتی جهت حفظ سلامتیشان توجه کنند. 

کاهش مصرف ادویه‌جات

رضا منتظر، پزشک محقق در طب ایرانی و اسلامی در گفت‌و‌گو با میزان به بیان توصیه‌هایی برای زائران اربعین پرداخت و گفت: با توجه به اینکه در حال حاضر در اوج گرمای تابستان هستیم و زائران نیز به منطقه گرم‌تری سفر می‌کنند احتمال گرمازدگی زیاد است و از این رو توصیه می‌شود افراد برای پیشگیری از گرمازدگی از ادویه‌جات نظیر دارچین، زنجبیل و فلفل کمتر استفاده کنند به ویژه در کشور عراق که غذاهایشان اغلب پر ادویه است. به طور کلی توصیه می‌شود مصرف گرمیجات به ویژه انواع ادویه در طول این سفر به حداقل برسد چراکه طبع ادویه‌ها گرم و خشک است و حرارت بدن را بالا می‌برد و می‌تواند سبب افزایش خشکی پوست و مخاط شود.

کاهش مصرف انواع شیرینی و پرهیز از زیاده‌روی در مصرف خرما

وی ضمن اشاره به اینکه نکته دیگر این است که باید مصرف انواع شیرینی نیز به حداقل برسد، ادامه داد: زائران نباید اینگونه فکر کنند که، چون خرما مقوی است باید این ماده غذایی را به مقدار زیاد مصرف کنند اهالی کشور عراق به مصرف خرما عادت دارند، اما در کشور ما به غیر از مناطق جنوبی چندان از خرما استفاده نمی‌شود و از این رو توصیه می‌شود زائران در مصرف خرما زیاده‌روی نکنند و روزانه بیش از ۲ خرما را مورد استفاده قرار دهند.

افزایش مصرف انواع خوراکی‌های ترش مزه

این پزشک محقق در طب ایرانی و اسلامی با بیان اینکه بهتر است زائران در طول سفر مصرف انواع خوراکی‌های ترش مزه را افزایش دهند، افزود: بهتر است افراد در طول سفر اربعین لیموی تازه به همراه داشته باشند و در آب و غذاهایشان از آن استفاده کنند. همچنین بهتر است مقداری آلوی خشک، آلو بخارا و آلوچه نیز به همراهشان باشد و در طول سفر آن‌ها را در آب خیس کنند و به طور مرتب مورد استفاده قرار دهند چراکه هم طبع سردی دارند و برای گرمازدگی مفیدند و هم اینکه ملین هستند و از یبوست جلوگیری می‌کنند.

منتظر با اشاره به اینکه بهتر است زائران به جای استفاده از دمنوش‌هایی نظیر دارچین و زنجبیل از شربت‌های ترش مزه مثل شرب آلبالو و شربت آب لیمو استفاده کنند، بیان کرد: توصیه می‌شود زائران در طول شب حرکت کنند و سعی کنند در طول روز تا جایی که ممکن است حرکت نداشته باشند. همچنین زائران باید در طول سفر از پوشیدن لباس‌های ضخیم خودداری کنند و حتما لباس‌های نازک و خنک به تن داشته باشند.

وی در رابطه با این مسئله که تعدادی از زائران برای خنک کردن خودشان لباس‌هایشان خیس می‌کنند و شروع به حرکت می‌کنند توضیح داد: انجام این کار مشکلی به وجود نمی‌آورد و موجب خنک شدن نیز می‌شود، اما باید توجه داشته باشند که نباید با لباس خیس در معرض باد کولر و پنکه قرار گیرند.

استفاده از روغن بادام و روغن زیتون و کرم کالاندولا برای پیشگیری عرق‌سوختگی و آفتاب‌‌سوختگی

این پزشک محقق در طب ایرانی و اسلامی درباره پیشگیری از بروز تاول و عرق سوختگی و آفتاب سوختگی اربعین عنوان کرد: استفاده از روغن بادام و روغن زیتون می‌تواند برای عرق سوختگی مناسب باشد همچنین کرم‌های گیاهی موجود در داروخانه‌ها از جمله کرم گل همیشه بهار یا همان کالاندولا نیز می‌تواند برای عرق سوختگی و آفتاب سوختگی مورد استفاده قرار گیرد.

انتهای پیام/


برچسب ها: اربعین طب سنتی

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *