صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

فراخوان رئیس عدلیه به اصحاب رسانه

صفحات داخلی

شیر پاستوریزه؛ غذایی کامل برای سلامتی بدن/ خطرات مصرف شیر فله‌ای

۲۱ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۲:۱۱:۰۸
کد خبر: ۴۸۴۰۹۶۹
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با تأکید بر اهمیت شیر در رشد و سلامت بدن، نسبت به مصرف شیرهای فله‌ای هشدار داد و گفت: شیر پاستوریزه به‌دلیل فرآیندهای کنترل‌شده، ایمن‌تر و مغذی‌تر است.

به گزارش وبدا، عضو هیئت علمی گروه تغذیه دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: شیر سرشار از مواد مغذی ضروری از جمله، پروتئین‌های با کیفیت بالا، کلسیم، فسفر، ویتامین B ۱۲، ریبوفلاوین و ویتامین D برای بدن است؛ این ترکیب بی‌نظیر در سلامت استخوان‌ها، دندان‌ها، رشد عضلانی، ساخت و ترمیم بافت‌ها و بسیاری از فرآیند‌های متابولیک بدن نقش کلیدی دارد.

فاطمه رودی خاطر نشان کرد: در دوران رشد، مصرف شیر به رشد قدی و سلامت دندان‌ها و استخوان‌ها کمک می‌کند و در بزرگسالی و سالمندی، همچنان نقش مهمی در حفظ توده عضلانی، سلامت اسکلتی و عملکرد‌های حیاتی بدن دارد، به صورت کلی، مصرف روزانه دو تا سه واحد لبنیات در سنین بزرگسالی برای افراد جامعه توصیه می‌شود.

وی تصریح کرد: یکی از پرسش‌های متداولی که در جامعه مطرح است، تفاوت میان شیر پاستوریزه و شیر فله‌ای است، واقعیت این است که شیر‌های فله‌ای به دلیل احتمال آلودگی‌های میکروبی، می‌توانند سلامت مصرف‌کننده را به خطر بیندازند.

رودی تأکید کرد: جوشاندن شیر فله‌ای نه تنها به‌طور کامل آلودگی‌ها را از بین نمی‌برد، بلکه باعث کاهش ارزش تغذیه‌ای شیر به دلیل از بین رفتن برخی ویتامین‌ها و پروتئین‌های حساس به حرارت می‌شود.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه در مقابل، شیر‌های پاستوریزه تحت فرآیندی کنترل‌شده قرار می‌گیرند که هم ایمنی میکروبی آنها را تضمین می‌کند و هم مواد مغذی اصلی‌شان را حفظ می‌کند.

وی تصریح کرد: انتخاب‌های آگاهانه در تغذیه روزمره، پایه‌گذار سلامت بلندمدت افراد جامعه است و باید مصرف منظم، ایمن و متعادل لبنیات در برنامه غذایی گنجانده شود.
وی بیان کرد: ممکن است برخی افراد به دلایل مختلف از جمله شرایط جسمی، امکان مصرف شیر نداشته باشند. در چنین مواردی، می‌توان با انتخاب‌های تغذیه‌ای مناسب، تا حد زیادی مواد مغذی شیر را جبران کرد.

رودی گفت: برای جذب کلسیم، منابعی مانند ماست، پنیر، کشک، کنجد، بادام، کلم بروکلی، انجیر خشک و نوشیدنی‌های غنی‌شده با کلسیم می‌توانند مفید باشند.
وی اظهار کرد: برای پروتئین با کیفیت بالا، استفاده از تخم‌مرغ، گوشت سفید، ماهی، سویا و حبوبات نیز توصیه می‌شود.

استادیار گروه تغذیه دانشگاه علوم پزشکی مشهد همچنین اظهار کرد: برای تأمین ویتامین D، که معمولاً در شیر‌های غنی‌شده وجود دارد، مواجهه صحیح و کافی با نور آفتاب، مصرف تخم‌مرغ، ماهی‌های چرب و یا در صورت نیاز، مکمل‌های تجویزشده توسط پزشک گزینه‌های مناسبی هستند.

وی خاطر نشان کرد: بنابراین، حتی اگر فردی شیر نمی‌نوشد، با انتخاب‌های آگاهانه می‌تواند همچنان از مزایای تغذیه‌ای مشابه بهره‌مند شود. اما لازم است این انتخاب‌ها تحت نظر متخصص تغذیه انجام شود تا دچار کمبود مواد مغذی نشود.

انتهای پیام/


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *