صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

فراخوان رئیس عدلیه به اصحاب رسانه

صفحات داخلی

نتایج ششمین پایش کشوری وضعیت تغذیه‌ای ید تشریح شد

۲۰ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۴:۲۰:۳۱
کد خبر: ۴۸۲۵۰۶۳
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، از انتشار گزارش وضعیت دریافت ید در کشور خبر داد.

به گزارش وبدا، احمد اسماعیل‌زاده، با اشاره به نتایج ششمین پایش ملی وضعیت تغذیه‌ای ید، که توسط پژوهشکده غدد درون‌ریز و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی بر روی بیش از ۱۱ هزار دانش‌آموز و نزدیک به ۳ هزار زن باردار انجام شد، گفت: میانه ید ادراری دانش‌آموزان در کشور ۱۳۳ میکروگرم در لیتر بوده که نشان‌دهنده کفایت وضعیت ید در جامعه است.

وضعیت نگران‌کننده ید در برخی استان‌ها

اسماعیل‌زاده در ادامه افزود: اگرچه در مجموع وضعیت ید در بین دانش‌آموزان مطلوب ارزیابی شده است، اما در برخی استان‌ها، وضعیت نگران‌کننده بوده و نیازمند مداخله فوری است. استان آذربایجان غربی با میانه ید ادراری ۸۹ میکروگرم در لیتر پایین‌ترین سطح را در کشور دارد و در استان‌های آذربایجان شرقی، گلستان، قزوین و قم، میزان ید در حد نامطلوب یا حاشیه‌ای است.

وی همچنین اظهار داشت: در مقابل، استان کرمانشاه با میانه ۱۷۵ میکروگرم در لیتر، بالاترین سطح ید ادراری را در میان دانش‌آموزان کشور دارد.

وضعیت ید در زنان باردار؛ نیازمند مداخله سریع

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه با تأکید بر اهمیت ید در دوران بارداری گفت: وضعیت ید کافی در زنان باردار زمانی محقق می‌شود که میانه ید ادراری بالای ۱۵۰ میکروگرم در لیتر باشد، اما نتایج پایش ملی نشان می‌دهد که این میزان در زنان باردار کشور ۱۲۸ میکروگرم در لیتر است که وضعیت هشدار را نشان می‌دهد.

وی افزود: تنها در ۸ استان کشور شامل گلستان، مرکزی، همدان، سمنان، فارس، کهگیلویه و بویراحمد، خراسان جنوبی و یزد، وضعیت ید زنان باردار کافی است و در سایر استان‌ها، این وضعیت مطلوب نیست و نیاز به اقدامات فوری دارد.

اقدامات وزارت بهداشت برای بهبود وضعیت ید در کشور

اسماعیل‌زاده در پایان به برنامه‌های وزارت بهداشت برای بهبود وضعیت ید اشاره کرد و گفت: تشدید نظارت بر تولید نمک‌های یددار توسط سازمان غذا و دارو، جلوگیری از عرضه نمک‌های فاقد ید در بازار، افزایش آموزش و اطلاع‌رسانی عمومی و اجرای برنامه‌های مکمل‌یاری از جمله اقداماتی است که برای مقابله با کمبود ید در کشور در دستور کار قرار دارد.

انتهای پیام/


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *