صفحه نخست

چندرسانه

اینفوگرافیک

عکس

رئیس قوه قضاییه

حقوق و قضا

حقوق بشر

حوادث- انتظامی و آسیب های اجتماعی

جامعه

سیاست

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین الملل- جهان

فضای مجازی

مجله حقوقی

قضایی

صفحات داخلی

کسب رتبه اول علوم زیستی در غرب آسیا توسط دانشمندان ایرانی

۱۰ دی ۱۳۹۷ - ۱۳:۱۲:۵۰
کد خبر: ۴۸۰۹۹۸
ایران در سال 2017 مقام اول علوم زیستی در سطح کشورهای غرب آسیا و مقام هشتم را در سطح کشورهای جهان به خود اختصاص داده است.

به گزارش گروه فضای مجازی ، ایران در سال ۲۰۱۷ مقام اول علوم زیستی در سطح کشور‌های غرب آسیا را به خود اختصاص داده است.

 

در تصویر زیر صدرنشینی ایران در تولید مقالات علوم زیستی را در میان کشور‌های غرب آسیا مشاهده می‌کنید.

ترکیه، عربستان سعودی، مصر، رژیم صهیونیستی، عراق، امارات متحده عربی، قطر، اردن، عمان، بحرین، یمن، لبنان، کویت، سوریه و سرزمین‌های اشغالی به ترتیب در رتبه‌های بعد از ایران در غرب آسیا قرار گرفته‌اند.

بررسی‌های صورت گرفته و منتشر شده در «Scimago Journal & Country Rank»، بیانگر آن است که در سال ۲۰۱۷، ۷۵۰ مقاله علوم زیستی توسط دانشمندان ایرانی منتشر و ارائه شده است.

از میان ۷۵۰ مقاله منتشرشده توسط دانشمندان و محققان ایرانی، ۷۲۸ مورد آن در جایگاه مقالات قابل استناد جای گرفته است.

دانشمندان ترکیه‌ای با ارائه و نشر ۲۶۵ مقاله علوم زیستی در مقام دوم غرب آسیا جای گرفته‌اند؛ از این تعداد ۲۵۸ مورد آن قابل استناد بوده است.

عربستان سعودی که در نظام رتبه‌بندی سایمگو سومین جایگاه را به خود اختصاص داده، ۲۵۰ مقاله علوم زیستی منتشر کرده که از این تعداد ۲۴۳ مورد قابل استناد بوده است.

مصر با ارائه ۱۵۸ مقاله علوم زیستی که ۱۵۴ مورد آن قابل استناد بوده در مقام چهارم قرار گرفته است.

رژیم صهیونیستی به عنوان پنجمین کشور در این رتبه‌بندی، ۹۸ مقاله علوم زیستی ارائه کرده که از این تعداد ۸ مورد آن قابل استناد بوده است.

عراق در جایگاه ششم، ۵۶ مقاله علوم زیستی منتشر کرده که ۵۵ مورد آن قابل استناد بوده است.

داده‌های نظام رتبه‌بندی سایمگو حاکی از آن است که سرزمین‌های اشغالی کمترین میزان مقالات علوم زیستی در غرب آسیا را در سال ۲۰۱۷، ارائه کرده است.

بر همین مبنا، سرزمین‌های اشغالی در آخرین رتبه غرب آسیا قرار دارد و ۵ مقاله علوم زیستی ارائه کرده است.

این رتبه‌بندی را که مربوط به آسیای غربی است، اگر در دایره وسیع‌تر مانند تمام مناطق جهان بررسی کنیم صدرنشینی ایران در رتبه یک آسیای غربی به رتبه ۸ در میان کشور‌های جهان می‌رسد.

در یک بررسی کلی‌تر میان ۱۵۵ کشور مختلف، چین با انتشار ۵۵۵۴ مقاله علوم زیستی در صدر جدول جهانی قرار دارد که از این تعداد ۵۴۷۷ مورد آن قابل استناد بوده است.

نظام رتبه‌بندی سایمگو از سال ۲۰۰۹، سالانه رتبه‌بندی ۵ هزار دانشگاه و مؤسسه پژوهشی برتر جهان را در سه بخش پژوهش، نوآوری و وب‌سایت منتشر می‌کند.

سایمگو دانشگاه‌ها را بر اساس عملکرد پژوهشی و در قالب مقالاتی که در نشریات معتبر بین‌المللی نمایه شده، ارزیابی و رتبه‌بندی می‌کند.

آمریکا در این رتبه‌بندی در جایگاه دوم جهان قرار دارد؛ داده‌های منتشر شده حاکی از آن است که در سال ۲۰۱۷، دانشمندان آمریکایی ۳۱۹۳ مقاله علوم زیستی ارائه و منتشر کرده‌اند که از این تعداد ۳۱۰۵ مقاله قابل استناد بوده است.

هند به عنوان سومین کشور ۱۵۹۴ مقاله منتشر کرده که از این تعداد ۱۵۵۱ مورد قابل استناد بوده است.

آلمان که در جایگاه چهارم نظام رتبه‌بندی سایمگو قرار دارد، ۹۱۲ مقاله علوم زیستی منتشر کرده که از این تعداد ۸۷۶ مورد آن قابل استناد بوده است.

دانشمندان کره‌جنوبی با انتشار ۸۹۸ مقاله علوم زیستی که ۸۸۸ مورد آن قابل استناد بوده در جایگاه پنجم قرار دارند.

ژاپن جایگاه ششم را در انتشار مقالات علوم زیستی به خود اختصاص داده است؛ دانشمندان این کشور ۸۷۰ مقاله منتشر کرده‌اند که ۸۳۳ مورد آن قابل استناد بوده است.

انگلیس با یک تفاوت فاحش به نسبت به آمریکا در مقام هفتم قرار گرفته است؛ دانشمندان انگلیسی تنها ۸۲۱ مقاله علوم زیستی ارائه و منتشر کرده‌اند که ۷۹۴ مورد آن قابل استناد بوده است.

فرانسه با عنوان نهمین کشور در تولید مقالات علوم زیستی ۵۴۰ مقاله ارائه و نشر کرده که ۵۲۴ مورد آن قابل استناد بوده است.

در نظام رتبه‌بندی سایمگو، استرالیا با تولید و نشر ۴۶۸ مقاله علوم زیستی که ۴۶۰ مورد آن قابل استناد بوده دهمین جایگاه را از آن خود کرده است.

ایتالیا به عنوان یازدهمین کشور، ۴۴۵ مقاله علوم زیستی ارائه کرده که ۴۳۰ مورد آن قابل استناد بوده است.

کانادا نیز با انتشار ۴۳۵ مقاله علوم زیستی در جایگاه دوازدهم قرار گرفته است؛ ۴۲۳ مورد از مقالات دانشمندان ایتالیایی قابل استناد بوده است.

اسپانیا به عنوان سیزدهمین کشور، ۳۷۷ مقاله علوم زیستی منتشر کرده که از این تعداد ۳۶۸ مورد آن قابل استناد بوده است.

روسیه با کسب چهاردهمین جایگاه در نظام رتبه‌بندی سایمگو، ۳۵۱ مقاله علوم زیستی منتشر کرده که ۳۴۳ مورد آن قابل استناد بوده است.

تایوان به عنوان پانزدهمین کشور ۳۵۱ مورد مقاله مواد زیستی منتشر کرده که ۳۴۲ مورد آن قابل استناد بوده است.

برزیل با انتشار ۳۰۶ مقاله علوم زیستی در جایگاه شانزدهمین کشور قرار گرفته که ۳۰۳ مورد آن قابل استناد بوده است.

هلند، سنگاپور، ترکیه، سوئیس، مالزی، عربستان سعودی، لهستان، سوئد، پرتغال، هنگ‌کنگ، مصر، بلژیک، پاکستان، مکزیک، استرالیا، فنلاند، جمهوری چک، اسرائیل، ایرلند، تایلند، آفریقای جنوبی، دانمارک، تونس، عراق، اوکراین، نروژ، یونان، نیوزیلند، اندونزی، آرژانتین، ویتنام به ترتیب کشور‌هایی هستند که بعد از برزیل قرار گرفته‌اند و شمار مقالات علوم زیستی که توسط دانشمندان آن‌ها ارائه شده زیر ۳۰۰ مورد است.

بر اساس نظام رتبه‌بندی سایمگو، ایران در سال ۲۰۱۶ نیز در جایگاه هشتم جهان در تولید مقالات علوم زیستی قرار داشته؛ در این سال دانشمندان ایرانی ۵۴۹ مقاله علوم زیستی منتشر کرده‌اند که ۵۴۳ مورد آن قابل استناد بوده است.

داده‌های منتشر شده حاکی از آن است که اگر چه ایران در سال ۲۰۱۶ نیز در جایگاه هشتم قرار داشته، ولی در سال ۲۰۱۷، تعداد مقالاتی که توسط دانشمندان ایرانی ارائه و منتشر شده دست کم ۲۰۰ مقاله بیشتر بوده است؛ به همین میزان نرخ مقالات قابل استناد نیز در سال ۲۰۱۷، افزایش چشمگیری داشته است.

داده‌های پایگاه اطاعلاتی سایمگو نشان می‌دهد، جایگاه ایران در سال ۲۰۱۵ میان کشور‌های جهان شانزدهم بوده است؛ دانشمندان ایرانی در این سال تنها ۲۷۷ مقاله علوم زیستی ارائه کرده‌اند که ۲۷۵ مورد آن قابل استناد بوده است.

بررسی آمار و ارقام منتشر شده از سال ۲۰۱۵ تا پایان سال ۲۰۱۷ بیانگر پیشرفت دانشمندان ایرانی در ارائه مقالات علوم زیستی است.

 

منبع:فارس
: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *