صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

صفحات داخلی

گفت‌وگو|

توفیق عبادت را از خداوند طلب کنید

۲۸ اسفند ۱۴۰۲ - ۰۷:۰۰:۰۱
کد خبر: ۴۷۶۴۸۸۳
یک کارشناس علوم قرآنی طلب کمک از خداوند را یکی از بهترین مسیر‌ها سعادت دانست و یاری جویید حتی برای روزه‌داری و به پا داشتن نماز را مهم خواند.

رضا حیدری کارشناس علوم قرآنی در گفت‌وگو با خبرگزاری میزان درباره دعای روز هفتم ماه مبارک رمضان گفت: ماه مبارک رمضان ماهی پر خیروبرکت برای همه مسلمانان است و معارف بزرگ را به همراه دارد به همین دلیل دراین ماه بندگان بار رو به درگاه خداوند متعال می‌برند تا از خداوند متعال بخواهند تا برای انجام عبادت و روزه‌داری و ذکر و یاد خدا آنان را یاری و این همت را به آنان بده تا بتوانند توشه‌ای برای دنیا و آخرت خود جمع کنند.

وی به دعای روز هفتم ماه مبارک رمضان اشاره و بیان کرد: در این دعا بندگاه از خداوند متعال می‌خواهند: «اللَّهُمَّ أَعِنِّی فِیْهِ عَلى صِیامِهِ وَقِیامِهِ، وَجَنِّبْنِی فِیْهِ مِنْ هَفَواتِهِ وَآثامِهِ، وَارْزُقْنِی فِیْهِ ذِکْرَکَ بِدَوامِهِ، بِتَوْفِیقِکَ یا هادِیَ المُضِلِّینَ؛ خدایا یاری کن مرا در این روز بر روزه گرفتن و عبادت، و برکنارم دار در آن از بیهودگی و گناهان، و روزیم کن در آن یادت را برای همیشه، به توفیق خودت‌ای راهنمای گمراهان.»

حیدری به بخش اول دعا روز هفتم ماه مبارک رمضان اشاره و تاکید کرد: برای انجام هر کاری ابتدا از خداوند متعال باید در خواست یاری کرد، حتی برای گرفتن روزه نیز باید نیت خدایی داشت. روزه‌داری سبب می‌شود روح و قلبمان را صفا دهیم و کینه‌ها، حسادت‌ها و غش‌ها را از روحمان بزداییم تا اینکه نشاط عبادت پیدا کنیم، چون بسیارى از افراد هستند که نماز می‌خوانند و روزه می‌گیرند، اما نشاط ندارند، می‌گویند نماز بخوانیم تا سبک بشویم و یا وقتى ماه رمضان تمام شد می‌گویند راحت شدیم، که این بی‌نشاطی در عبادت را نشان می‌دهد. یکى از مهم‌ترین عاملى که باعث می‌شود نشاط در عبادت را از انسان بگیرد گناه است.

این کارشناس علوم قرآن تصریح کرد: روزه‌داری بودن مزایای بسیاری دارد و از جایگاه ویژه‌ای برخوردار است. پیامبر اسلام (ص) در مورد جایگاه روزه‌داری فرمودند: «لَا تُرَدُّ دَعْوَةُ الصَّائِمِ، دعای روزه‌دار رد نمی‌شود.» پس بهترین زمان برای طلب بخشیده شدن گناهان است. رسول خدا (ص) می‌فرمایند: هرکس ماه رمضان را برای خدا روزه بدارد، تمام گناهانش آمرزیده می‌شود.

وی اشاره به آیات خداوند متعال داشت و افزود: در آیه ۴۵ سوره بقره آمده است «وَاسْتَعِینُوا بِالصَّبْرِ وَالصَّلَاةِ ۚ وَإِنَّهَا لَکَبِیرَةٌ إِلَّا عَلَى الْخَاشِعِینَ، و یاری جویید از خدا به صبر و نماز، که نماز (با حضور قلب) امری بسیار بزرگ و دشوار است مگر بر خداپرستان فروتن.» هر چه در آستان خدا اظهار عجز و بندگى بیشتر کنیم، امدادهاى او را بیشتر دریافت کرده و بر مشکلات پیروز خواهیم شد. استعانت از خداوند در آیه «إِیَّاکَ نَسْتَعِینُ» منافاتى با استعانت از آنچه به دستور اوست، ندارد.

حیدری تاکید کرد: از نماز براى مهمات و حوادث خود کمک بگیرید، براى این است که در حقیقت یاورى به‌جز خداى سبحان نیست، در مهمات یاور انسان مقاومت و خویشتن‌دارى آدمى است، به اینکه استقامت به خرج داده، ارتباط خود را با خدا وصل کنید و از صمیم دل متوجه پروردگار باشید شود، عبادت و روزه‌داری بهترین وسیله براى پیروزی است؛ و نماز که اقبال به خدا، و التماس به اوست، روح ایمان را زنده مى‌سازد، و به آدمى مى‌فهماند: که به جایى تکیه دارد که انهدام پذیر نیست.

انتهای پیام/


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *