صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

عکس

جامعه

سیاست

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

صفحات داخلی

بهره‌برداری از نخستین سامانه شتاب‌دهنده الکترون توان بالا «CELV-۸»

۱۸ آبان ۱۴۰۲ - ۱۲:۱۴:۵۴
کد خبر: ۴۷۴۳۵۶۸
دستگاه شتاب‌دهنده الکترون توان بالا «CELV-۸» با انرژی ۲/۵ مگا الکترون‌ولت و جریان نامی ۴۰ میلی آمپر با هدف بهبود کیفیت، افزایش کارایی و طول عمر و ایجاد زمینه صادرات محصولات پلیمری به‌عنوان نخستین سامانه صنعتی پرتودهی در دولت سیزدهم و در مرکز پرتودهی قزوین رونمایی و بهره‌برداری شد.

خبرگزاری میزان - محمد اسلامی، معاون رئیس‌جمهور و رئیس سازمان انرژی اتمی صبح روز پنجشنبه، ۱۸ آبان ۱۴۰۲ به‌منظور بهره‌برداری از نخستین سامانه شتاب‌دهنده الکترون توان بالا «CELV-۸» وارد استان قزوین شد.

اسلامی با همراهی جمعی از مدیران ارشد صنعت هسته‌ای در بدو ورود به استان قزوین ضمن دیدار و گفت‌گو با نماینده ولی فقیه و مسئولان استانی، با حضور در گلزار شهدا به مقام شامخ شهدای این استان ادای احترام کرد.

رئیس سازمان انرژی اتمی در ادامه با همراهی مسئولان ارشد صنعت هسته‌ای از سامانه شتاب‌دهنده الکترون از نوع «CELV-۸» با هدف بهبود کیفیت، افزایش کارایی و طول عمر و ایجاد زمینه صادرات محصولات گوناگون در مرکز پرتودهی صنعتی قزوین رونمایی و بهره‌برداری کرد.

مرکز پرتودهی صنعتی قزوین در زمینی به مساحت ۱۲ هکتار احداث شده است و پرتودهی مواد و محصولات پلیمری، استریلیزاسیون محصولات یک‌بار مصرف پزشکی، میکروب‌زدایی و از بین بردن آفات انبارمانی مواد غذایی، انجام آزمون‌های پلیمری به‌منظور بررسی خواص و کنترل کیفی مواد و تعیین بار میکروبی مواد غذایی قبل و بعد از پرتودهی از جمله مهم‌ترین خدمات و فعالیت‌های این مجموعه به شمار می‌آید.

در این دوره از مدیریت سازمان انرژی اتمی و با توجه به وجود کارخانجات بزرگ تولید سیم و کابل در کشور تصمیم گرفته شد که در استان قزوین مرکز پرتودهی صنعتی احداث شود تا با استفاده از شتاب‌گر‌های الکترونیک گام‌های اساسی در زمینه ارتقای کیفیت صنعت پلیمر کشور برداشته شود.

استفاده از فناوری پرتودهی باعث ایجاد پیوند عرضی در عایق سیم و کابل و در نتیجه بهبود ویژگی‌های حرارتی نظیر افزایش دمای ذوب به‌منظور انتقال توان بیشتر، بهبود ویژگی‌های شیمیایی همچون افزایش مقاومت عایق در شرایط سخت و خورنده صنعتی و بهبود ویژگی‌های مکانیکی نظیر افزایش مقاومت، استحکام خستگی و سایش می‌شود.

نخستین دستگاه شتاب‌دهنده الکترون توان بالا «CELV-۸» با تلاش متخصصان شرکت توسعه کاربرد پرتو‌ها در مرکز پرتودهی قزوین طراحی و ساخته شده است.

انتهای پیام/


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *