صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

بدن ما چه میزان کلسیم نیاز دارد؟

۱۳ دی ۱۳۹۶ - ۱۲:۴۲:۰۳
کد خبر: ۳۸۳۴۰۴
صنعت لبنیات همواره به ما یادآوری کرده است که کلسیم موجود در شیر گاو استخوان ها را قوی‌تر می سازد، این گونه نیست؟ اما شاید آنها تراکم بالای پروتئین حیوانی موجود در شیر گاو را مد نظر قرار نداده اند. عامل مساله ساز همین است.
به گزارش گروه فضای مجازی ، از زمان کودکی با این توصیه مواجه بوده ایم که مصرف شیر بهترین روش برای تامین نیاز روزانه کلسیم است. اما آیا این مساله واقعیت دارد؟

به گزارش "لیو لاو فروت"، صنایع لبنی ما را متقاعد کرده اند که برای بهره‌مندی از استخوان‌هایی سالم و قوی مصرف لبنیات بهترین گزینه است و در صورت عدم مصرف لبنیات این شرایط را تجربه نخواهیم کرد. اما مطالعات جدید نتایج دیگری را نشان می‌دهند.

کلسیم در شیر

مطالعات علمی بسیاری مجموعه‌ای از اثرات مضر مصرف شیر برای سلامت را نشان داده اند. نه تنها ما مقدار اندکی کلسیم از شیر گاو (به ویژه زمانی در نمونه‌های پاستوریزه) دریافت می‌کنیم، بلکه مصرف آن می‌تواند از دست دادن کلسیم موجود در استخوان‌ها را نیز تشدید کند.

صنعت لبنیات همواره به ما یادآوری کرده است که کلسیم موجود در شیر گاو استخوان‌ها را قوی‌تر می‌سازد، این گونه نیست؟ اما شاید آن‌ها تراکم بالای پروتئین حیوانی موجود در شیر گاو را مد نظر قرار نداده اند. عامل مساله ساز همین است.

همانند تمام پروتئین‌های حیوانی، شیر pH بدن را اسیدی می‌سازد، که زمینه ساز یک اصلاح بیولوژیکی می‌شود. این فرآیند اساسا تلاش می‌کند pH بسیار اسیدی را با دریافت مواد معدنی قلیایی موجود در هر قسمت از بدن خنثی سازد. حدس می‌زنید کدام ماده معدنی بسیار قلیایی است؟ کلسیم؛ و بیشترین تراکم کلسیم در کجا یافت می‌شود؟ درست حدس زده اید؛ استخوان ها.

از این رو، زمانی که یک لیوان شیر می‌نوشید، به جای ساختن استخوان‌هایی قوی، این مایع بسیار اسیدی با استفاده از کلسیم موجود در استخوان‌ها متعادل می‌شود، که به معنای کلسیم کمتر برای ساختن استخوان‌های قوی، و نیاز به کلسیم بیشتر برای خنثی سازی محیطی اسیدی در بدن است.

کلسیم استخراج شده از استخوان‌ها به واسطه ادرار از بدن دفع می‌شود. از این رو، نتیجه نهایی کمبود واقعی کلسیم است.

چه میزان کلسیم نیاز داریم؟

بنابر توصیه‌های فعلی، بزرگسالان باید ۱،۰۰۰ تا ۱،۲۰۰ میلی گرم کلسیم در روز مصرف کنند، اما بسیاری از متخصصان تغذیه گیاهی بر این مساله تاکید دارند که چنین مقادیری زیاد هستند، زیرا بیشتر جوامع به پروتئین حیوانی برای تامین کلسیم وابسته هستند، که به نرخ‌های بالای دفع کلسیم منجر می‌شود.

اگر به میزان زیاد محصولات حیوانی مصرف کنید، احتمالا به کلسیم بیشتری نیاز خواهید داشت، اما اگر بیشتر به منابع گیاهی وابسته باشید، نیاز شما احتمالا کمتر خواهد بود. بنابر نتایج مطالعه‌ای که در نشریه American Journal of Clinical Nutrition منتشر شد، انسان اگر مواد غذایی گیاهی مناسب که به بدن اجازه جذب کلسیم بیشتر را می‌دهند، مصرف کند، بین ۵۰۰ تا ۷۴۱ میلی گرم کلسیم در روز نیاز دارد.

بهترین منابع گیاهی کلسیم

منابع گیاهی حاوی کلسیم با کیفیت و قابلیت جذب آسان محدود هستند. همچنین، باید این نکته را به خاطر داشته باشید که مصرف منابع گیاهی حاوی کلسیم به دریافت مواد معدنی، ویتامین‌ها و مواد مغذی گیاهی دیگری که بدن برای حفظ سلامت و ارائه عملکرد درست خود به آن‌ها نیاز دارد، منجر می‌شود.

برخی از بهترین منابع گیاهی کلسیم در میان سبزیجات برگدار یافت می‌شوند. اسفناج، کیل، کولارد، بروکلی، و برگ شلغم از آن جمله اند. تنها یک وعده کیل می‌تواند بیش از ۱۵۰ میلی گرم کلسیم را تامین کند، در شرایطی که یک وعده شیر گاو کم چرب ۱۲۵ میلی گرم کلسیم دارد.

به گفته جولیانا هور، متخصص تغذیه، مولف و کارشناس سلامت و تناسب اندام، قابلیت جذب کلسیم موجود در کیل ۳۰ درصد بیشتر از کلسیم موجود در محصولات لبنی است. از این رو، اگرچه لبنیات در برخی موارد از محتوای کلسیم بیشتر در هر وعده نسبت به سبزیجات برخوردار هستند، بدن کلسیم موجود در منابع حیوانی را به خوبی منابع گیاهی جذب نمی‌کند.

حبوبات یکی دیگر از منابع خوب برای کلسیم هستند. به عنوان مثال، تنها یک فنجان نخود بیش از ۲۱۰ میلی گرم کلسیم دارد.

مغز‌ها و دانه‌های خوراکی نیز منبع خوبی برای کلسیم گیاهی هستند. تنها یک چهارم فنجان بادام ۹۴ میلی گرم کلسیم تامین خواهد کرد. اگر خودتان شیر بادام تازه تهیه کنید، حدود ۳۸۰ میلی گرم کلسیم از هر فنجان دریافت خواهید کرد. یک قاشق غذاخوری دانه‌های کنجد حدود ۹۰ میلی گرم کلسیم دارد، در شرایطی که به راحتی می‌توانید آن را به غذا‌ها و سالاد‌های مختلف اضافه کنید.

اگرچه میوه‌ها به اندازه سبزیجات، سبزیجات برگدار، و مغز‌ها و دانه‌های خوراکی کلسیم ندارند، انجیر یکی از بهترین گزینه‌هایی است که می‌توانید مد نظر قرار دهید. هر هشت عدد انجیر خشک شده بیش از ۱۰۰ میلی گرم کلسیم تامین می‌کنند.

در ادامه فهرستی از ۲۰ ماده غذایی گیاهی با محتوای بالای کلسیم ارائه شده است:

دانه‌های چیا (یک قاشق غذاخوری: ۹۰ میلی گرم)

دانه‌های کنجد (یک قاشق غذاخوری: ۹۰ میلی گرم)

بادام (یک چهارم فنجان: ۹۴ میلی گرم)

آجیل برزیلی (یک چهارم فنجان: ۵۵ میلی گرم)

دانه‌های کتان (یک قاشق غذاخوری: ۲۶ میلی گرم)

لوبیا سیاه (یک فنجان: ۲۹۴ میلی گرم)

نخود (یک فنجان: ۲۱۰ میلی گرم)

لوبیا سفید (یک فنجان: ۱۲۵ میلی گرم)

کلم قمری (یک فنجان: ۳۹۰ میلی گرم)

کولارد (یک فنجان: ۳۵۷ میلی گرم)

اسفناج (یک فنجان: ۲۵۰ میلی گرم)

برگ شلغم (یک فنجان: ۲۴۹ میلی گرم)

کیل (یک فنجان: ۱۷۹ میلی گرم)

بروکلی (یک فنجان: ۱۷۸ میلی گرم)

بوک چوی (یک فنجان: ۱۵۸ میلی گرم)

بامیه (یک فنجان: ۱۳۵ میلی گرم)

کدو گردویی (یک فنجان: ۸۴ میلی گرم)

انجیر (هر هشت عدد: ۱۰۰ میلی گرم)

توت (یک فنجان: ۵۵ میلی گرم)

خارتوت (یک فنجان: ۳۸ میلی گرم)

به خاطر داشته باشید که کلسیم تنها ماده مغذی کلیدی برای حفظ سلامت و قدرت استخوان‌ها محسوب نمی‌شود و منیزیم نیز نقشی کلیدی در این زمینه ایفا می‌کند. با مصرف طیف گسترده‌ای از مواد غذایی گیاهی می‌توانید نیاز‌های تغذیه‌ای روزانه خود را پاسخگو باشید.
 
منبع:عصر ایران
 
 
: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه ای منتشر می شود.

 



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *