صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

فراخوان رئیس عدلیه به اصحاب رسانه

صفحات داخلی

نکته سلامت؛ علائمی عجیب که حکایت از مصرف زیاد نمک دارند/ مسکن نخورید؛ طب فشاری تسکین سردرد/ ریشه‌کنی سندرم داون با تست غربالگری قبل از زایمان

۳۱ مرداد ۱۳۹۶ - ۱۱:۳۳:۳۵
کد خبر: ۳۴۱۵۰۴
علائمی عجیب که حکایت از مصرف زیاد نمک دارند، مسکن نخورید؛ طب فشاری تسکین سردرد، ریشه‌کنی سندرم داون با تست غربالگری قبل از زایمان و ... از جمله اخباری است که بسته سلامت میزان امروز به آن‌ها پرداخته است.

به گزارش خبرنگار گروه فضای مجازی ، علائمی عجیب که حکایت از مصرف زیاد نمک دارند، مسکن نخورید؛ طب فشاری تسکین سردرد، ریشه‌کنی سندرم داون با تست غربالگری قبل از زایمان و ... از جمله اخباری است که بسته سلامت میزان امروز به آن ها پرداخته است.

رانیتیدین داروی پر مصرف گوارشی چه بلایی سر بدنتان می‌آورد؟

سلامت آنلاین: مصرف قرص رانیتیدن با تجویز پزشک در نهایت تا شش ماه مجاز است و در صورت نیاز به مصرف بیش از آن باید کنترل شده باشد، در غیر این صورت می‌تواند عوارضی را برجای بگذارد. مصرف خودسرانه و بیش از اندازه این دارو مانع جذب «کلسیم»، «منیزیم»، «اسید فولیک»، «ویتامین B۱۲ »، «ویتامین D» خواهد شد، بنابراین، قرص رانیتیدین را تنها در مواقع مورد لزوم که پزشک به بیمار توصیه می‌کند، باید مصرف کرد. مصرف هر داروی ضد اسید مانند قرص رانیتیدین و امپرازول و دیگر داروهای نظیر آن باید کنترل شود و در صورت لزوم به مصرف طولانی مدت، پزشک موظف است در صدد جبران عوارض ناشی از مصرف آن برآید و دستورات لازم را به بیمار بدهد، بنابراین تاکید می‌شود، هیچ دارویی را نباید خودسرانه مصرف کرد.

 

کشف یک آنتی بیوتیک قوی در شیر مادر

مهر: در سال های اخیر برخی دانشمندان هشدار داده بودند که ضروری است برای شناسایی مواد و روش های جدید مقابله با باکتری های خطرناک تلاش بیشتری به عمل آید زیرا با افزایش مقاومت باکتری ها در برابر مواد دارویی موجود این نگرانی وجود دارد که بیماری ها و عفونت های ساده هم در آینده موجب مرگ انسان شوند. پژوهشگران دانشگاه وندربیلت آمریکا نوع جدیدی از آنتی بیوتیک ها را شناسایی کرده اند که به راحتی از شیر مادر قابل استحصال بوده و برای برطرف کردن این چالش قابل استفاده است. بشر از مدت ها قبل به این موضوع پی برده بود که تغذیه از شیر مادر تاثیرات شگرفی بر حفظ سلامت نوزادان دارد زیرا شیر منبعی بی همتا از پروتئین ها، چربی ها و قندهای مناسب برای نوزادان را در اختیار آن ها قرار می دهد. شیر مادر با توجه به عدم تکمیل سیستم ایمنی بدن نوزاد از ابتلای وی به بیماری هم جلوگیری می کند. تا به حال تصور می شد که مواد ضدباکتری بیشتر در پروتئین شیر موجود است، اما با این پژوهش جدید مشخص شده که این مواد در قند شیر مادر هم وجود دارند. محققان برای بررسی این موضوع پژوهش های گسترده ای را بر روی نمونه های شیر مادران مختلف انجام داده اند و تا به حال یک نوع قند در شیر مادر شناسایی کرده اند که قادر به کشتن باکتری های خطرناک و نابودی بیوفیلم های محل زندگی باکتری هاست که این موجودات از آن ها به عنوان پوشش محافظ استفاده می کنند. انتظار می رود با ادامه این بررسی ها یک نوع قند دیگر در شیر انسان با چنین قابلیتی شناسایی شود.


امکان ریشه‌کنی سندرم داون با تست غربالگری قبل از زایمان

ایسنا: تست‌های غربالگری پیش از زایمان در سراسر اروپا و آمریکا موجب شده موارد تولد نوزادان مبتلا به سندرم داون به طور چشمگیری کاهش پیدا کند اما تعداد کمی از کشورها همچون ایسلند توانسته‌اند به مرحله ریشه‌کن شدن این نشانگان نزدیک شوند. از اوایل دهه ۲۰۰۰ که تست‌های غربالگری قبل از زایمان در ایسلند انجام می‌گیرد اکثریت زنانی که تست سندرم داون جنین آنان مثبت بوده سقط جنین کرده‌اند. در حالیکه انجام این تست‌ها اختیاری است دولت ایسلند خواستار آن است تا تمامی مادران باردار نسبت به وجود چنین تست‌های غربالگری آگاهی داشته باشند زیرا احتمال تولد نوزاد مبتلا به سندرم داون را پیش بینی می‌کند. حدود ۸۰ تا ۸۵ درصد زنان باردار در این کشور این تست غربالگری پیش از زایمان را انجام می‌دهند. با انجام سونوگرافی، تست خون و توجه به سن مادر تعیین می‌شود آیا ناهنجاری کروموزومی که شایع‌ترین آن سندرم داون است در جنین وجود دارد یا نه؟ به گزارش CBS News، همچنین در کشورهای آمریکا، فرانسه و دانمارک میزان سقط جنین به دلیل خطر ابتلای نوزاد به سندرم داون به ترتیب ۶۷، ۷۷ و ۹۸ درصد است.


این علائم عجیب از مصرف زیاد نمک حکایت دارند

جام جم: اگر احساس می‌کنید، انگشترتان ناگهان برایتان تنگ شده، به احتمال زیاد دلیلش احتباس آب است که بر اثر مصرف زیاد نمک ایجاد می‌شود. بدن کارکرد پیچیده‌ای دارد. یکی از این کارکردها، حفظ تعادل مایعات و الکترولیت‌هاست. با افزایش سدیم در بدن، مغز فرمان آزاد شدن هورمون‌هایی را صادرمی کند که به بدن می‌گویند، تا حد ممکن آب ذخیره کند. با مصرف غذاهایی که سدیم بالایی دارند، بدن احساس می‌کند، تعادل میان آب و نمک به هم خورده است. از این رو، علائم تشنگی مانند خشکی دهان را ارسال می‌کند تا با نوشیدن آب، حالت تعادل ایجاد شود. براساس مطالعه‌ای که در British Medical Journey منتشر شد، میان سردرد و فشار خون بالا ارتباط عمیقی وجود دارد. همچنین نشان داده شده، کسانی که مصرف نمک بالایی دارند، حتی اگر فشار خون طبیعی داشته باشند، احتمال بیشتری وجود دارد که به سردرد مبتلا شوند. نوشیدن آب زیاد، یکی از دلایل رفتن مکرر به دستشویی است، اما مصرف نمک هم می‌تواند همین تاثیر را داشته باشد. وقتی نمک زیادی مصرف می‌کنید، کلیه‌ها باید برای دفع نمک اضافی، اضافه کاری کنند و شما بیش از حد معمول نیاز به دستشویی رفتن پیدا می‌کنید. مصرف نمک زیاد، کم آب شدن بدن و در نتیجه کاهش توانایی تفکر را به دنبال دارد. در آزمایشی که نتایج آن در Journal of Nutrition منتشر شد، زنانی که دچار کم‌آبی بودند، سطح تمرکز، حافظه، استدلال، زمان واکنش و همچنین روحیه بدتری را نشان دادند.


آیا وجود هر توده‌ای در بدن خطرناک است؟

بدخیمی پستان در میان سایر انواع سرطان بسیار شایع‌تر است و در بسیاری نقاط جهان، اولین عامل بدخیمی در میان زنان است. بعد از این چند جمله نگران‌کننده می‌خواهم به دو موضوع خوشحال‌کننده بپردازم. اول این که درمان بسیار خوب و مؤثری برای این نوع سرطان وجود دارد و بیشتر موارد به خوبی و به طور کامل درمان می‌شوند. دومین موضوع این است که بیشتر توده‌های پستانی خوش‌خیم هستند و برخلاف تصور عامه، خطر چندانی ندارند و نباید از داشتن آنها نگران شد. یکی از بیماری‌های شایع پستان، فیبروآدنوماست که مخصوص سنین پایین‌تر از 15 تا 35 سال است. اغلب به صورت یک توده نرم و متحرک لمس می‌شود، اما می‌تواند متعدد هم باشد که در سنین پایین (25 سالگی) یافت می‌شوند و دردناک نیستند و معمولا از 3 سانتی‌متر بزرگ‌تر نمی‌شوند (انواعی هم وجود دارد که بسیار بزرگ می‌شوند). اینها اغلب خود به خود بهبود می‌یابند و نیاز به درمان ندارند و تنها برای تشخیص سرطان‌های احتمالی پستان (که تنها در چهار درصد موارد چنین است) معاینه و سونوگرافی سالانه برای بررسی تغییرات اندازه توده لازم است. در موارد خاص، نمونه‌برداری از این توده‌ها لازم می‌شود. بیماری فیبروکیستیک پستان که این بیماری که حاصل تغییرات طبیعی پستان‌ها در پاسخ هورمون‌هاست،‌ موجب نگرانی بسیاری از بانوان بخصوص در سنین 35 تا 55 سالگی می‌شود، اما این تغییرات، طبیعی است و بیماری مهمی محسوب نمی‌شود. این مشکل در 10 درصد خانم‌ها دیده می‌شود و می‌تواند سابقه این بیماری در بستگان نزدیک وجود داشته باشد. اکثریت قریب به اتفاق توده‌های پستانی خوش خیم و درصد کمی بدخیم هستند ولی فقط با معاینه و بررسی دقیق و علمی می‌توان انواع بدخیم را شناسایی کرد و خانم‌ها با مراجعه سالانه به متخصص می‌توانند از سلامت خود مطمئن شوند.


چرا فرزندم میلی به غذا ندارد!/ برخی مکمل‌ها عامل بی‌اشتهایی هستند

نیمی از مراجعین مطب های پزشکی و کلینیک‌ها بدلیل بی‌اشتهایی کودکان است. بیشترین علت شکایت از این عارضه، عدم درک صحیح والدین از میزان نیازهای تغذیه‌ای و شرایط غذایی است. علت بی‌اشتهایی کودکان را می‌توان ناشی از این دانست که والدین بنابر تشخیص پزشک از 4 تا 6 ماهگی شروع غذای کمکی را تجویز می‌کنند و به اشتباه فکر می کنند که مانند شیر خوردن باید هر 2 ساعت یکبار به کودک غذا بدهند و این بی‌اطلاعی موجب شکایت والدین می شود. هدف از شروع غذای کمکی جایگزین شدن آن به جای وعده های شیر در طول روز است و انتظار نداریم کودک با همان فاصله‌های زمانی کم و همان میزان اشتها در دوران شیرخوارگی غذای کمکی را هم ادامه دهد و این نکته را باید بدانند که گرسنگی و سیری فرآیندش اشتهاست. این فرآیند یک احساس غریزی است و ما نمی توانیم به عنوان والدین و یا پزشک در مورد سیر شدن و یا گرسنگی کودکان تصمیم‌گیری یا مداخله کنیم. کودک زمانی احساس گرسنگی می‌کند که قند خونش از حد مشخص شده‌ای پایین‌تر بیاید و زمانی احساس سیری می‌کند که میزان قند خون به حد تایید شده‌ای در خون برسد. این فرآیند ممکن است 3 الی 4 ساعت و گاهی اوقات تا 6 ساعت طول بکشد تا این احساس گرسنگی و سیری در کودکان ایجاد شود و اگر قبل از آن به صورت اجباری یا دستوری کودک را مجبور به تغذیه کنیم به نظر می‌رسد کودک بی‌اشتهاست. فقط وظیفه والدین این است که در زمانی که کودک نیاز به تغذیه دارد غذای سالم، ارگانیک و متناسب با سن کودک در اختیارش قرار دهند و خود کودک تصمیم بگیرد که چه زمانی، چه میزان و با چه شرایطی غذا را بپذیرد. پس از شروع غذای کمکی ممکن است عواملی طبیعی باعث بروز بی‌اشتهایی شود و والدین نباید به صورت خودسرانه اقدام به استفاده زیاد از مکمل‌ها، ویتامین‌ها ویا اشتهاآورها کنند که خیلی از این‌ها می‌تواند در کودکان موجب صدمات جدی شود.


با فشار این نقطه از بدن میگرن و دندان درد را درمان کنید

باشگاه خبرنگاران: طب فشاری و سوزنی از روش های درمانی است که پیشینه آن به طب باستان چین (TCM) باز می گردد. بر اساس طب چینی، ۱۲ کانال اصلی در بدن وجود دارد که هر کانل به چند ارگان ارتباط دارد و به حفظ سلامت فرد کمک می‌کند. اگر یکی از نقاط طب فشاری یا سوزنی در مسیر کانال انرژی دچار اختلال شود می‌تواند موجب ایجاد درد یا بیماری در فرد شود. متخصصان طب فشاری از انگشتان، کف دست‌ و آرنج‌ها استفاده می‌کنند تا با فشار یکی از نقاط مشخص شده انرژی موجود در کانال‌ها را دوباره به جریان بیندازند. بسیاری از افراد برای تسکین درد به متخصص طب فشاری مراجعه می‌کنند و متخصص طب فشاری به کمک نقاطی به نام مریدین در تسکین درد به فرد کمک می کند. مریدین مسیرهای رگ مانندی هستند که بر اساس طب باستانی چین مسیر حرکت انرژی در بدن هستند و در طب سوزنی و طب فشاری به آنها نقاط رفلکسی می گویند و برای درمان بیماری ها از تحریک این نقاط از فشار یا سوزن استفاده می‌شود. هر مریدین با یک عضو یا سیستم بدن در ارتباط است، در طب فشاری به جای سوزن از فشار استفاده می کنیم تا فشارهای عمیق بر روی نقاط موثر ایجاد و از آن به عنوان یک روش برای تسکین درد و علائم برخی بیماری ها استفاده کنیم. ما به شما یک روش طب فشاری برای تسکین برخی دردهای شایع را معرفی می کنیم. با فشار نقطه ای به نام هگو یا ( Large Intestine 4) که بین انگشت شست و اشاره در قسمت انحنا و گوشتی عضله دست قرار دارد می توانید بدون مصرف مسکن می‌توانید سردرد و میگرن خود را تسکین ببخشید. با فشار این نقطه که به طور مخفف نقطه LI4 نیز نامگذاری می شود می توان دندان‌درد، خونریزی و گرفتگی بینی، درد گردن و شانه، درد آرتروز و مشکل یبوست را درمان کرد. باید توجه داشت که فشار این نقطه با انرژی سایر نقاط بدن در ارتباط است و به همین دلیل زنان باردار نباید این کار را کار را برای تسکین دردها انجام دهند.


چه زمانی نوشیدن چای عامل بیماری می‌شود؟

نوشیدن چای بعد از غذا احتمال بروز فقر آهن را به خصوص در میان افراد مستعد افزایش می‌دهد اما اگر این نوشیدنی به صورت سالم و طبیعی مصرف شود می‌تواند از بروز بسیاری از سکته‌ها و بیماری‌های قلبی و عروقی جلوگیری کند. اگر برگ‌های چای در مراحل اولیه چیدن خشک شود و غنچه‌های چای باز نشده باشد، به آن در اصطلاح چای سفید می‌گویند که معمولا در بین مردم ایران مصرف آن رایج نیست. چای‌های عطری که دارای اسانس رنگ‌های غیرطبیعی بوده می‌تواند سلامت افراد را در دراز مدت به خطر بیاندازد. متاسفانه 50 درصد چای‌هایی که در بازار داخلی به فروش می‌رسد، از کشورهای هند و امارات وارد می‌شود که اکثرا عطری بوده و دارای اسانس و رنگ‌های مختلفی هستند که اگر این رنگ‌ها از سلامت کامل برخوردار نباشند در دراز مدت باعث بروز سرطان‌های مختلف در بدن افراد می‌شود. چای دارای آنتی اکسیدان بوده و در پیشگیری از بیماری‌های غیرواگیر از جمله قلبی و عروقی و سرطان موثر است که در صورت طبیعی نبودن عطر و رنگ اضافه شده می‌تواند نتایجی عکس را برای افراد ایجاد کند.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *