صفحه نخست

چندرسانه

اینفوگرافیک

عکس

رئیس قوه قضاییه

حقوق و قضا

حقوق بشر

حوادث- انتظامی و آسیب های اجتماعی

جامعه

سیاست

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین الملل- جهان

فضای مجازی

مجله حقوقی

قضایی

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

صفحات داخلی

راه اندازی دو پایگاه ملی میراث فرهنگی جدید در سیستان وبلوچستان/آسبادها مهمترین دستاورد انسان ایرانی

۱۳ تير ۱۳۹۶ - ۰۸:۰۳:۴۱
کد خبر: ۳۲۵۲۳۹
مدیر کل میراث فرهنگی استان سیستان و بلوچستان از تاسیس دو پایگاه ملی میراث فرهنگی در این استان خبر داد.
مشتاق گوهری در گفت و گو با خبرنگار گروه جامعه گفت: پایگاه ملی آسبادهای سیستان و پایگاه ملی شهر جالق و منظر فرهنگی آن دو پایگاه تازه تاسیس در استان سیستان و بلوچستان هستند.

وی ادامه داد: در سال ۹۲ استان دارای دو پایگاه شهر سوخته و کوه خواجه در سطح ملی بود و سال ۹۵ نیز مجوز دو پایگاه بمپور و بیابان لوت دریافت شد.

وی با با اشاره به اینکه با دریافت مجوز این دو پایگاه، تعداد پایگاه‌های میراث فرهنگی در سطح استان سیستان و بلوچستان به ۶ پایگاه رسیده، گفت: از ۶ پایگاه سطح استان، پایگاه شهر سوخته و بیابان لوت، پایگاه جهانی هستند.

مدیر کل میراث فرهنگی استان سیستان و بلوچستان همچنین به پایگاه‌های استانی میراث فرهنگی اشاره کرد کرد و گفت: در استان سیستان و بلوچستان براساس نیازهای موجود ۱۳ پایگاه استانی میراث فرهنگی وجود دارد که از بودجه استان تامین هزینه می‌شوند و دانشگاه‌های سطح استان از آن‌ها حمایت می‌کنند.

وی با اشاره به برخی از این پایگاه‌ها و ویژگی‌های آن‌ها گفت: امیدواریم این پایگاه‌های استانی در آینده تبدیل به پایگاه‌های ملی شوند و برای پژوهش و حفظ این ویژگی‌ها هر کدام تلاش شود.

مشتاق گوهری درباره شهر جالق و منظر فرهنگی اش گفت: این منطقه به باغ شهر جالق معروف و بسیار منحصر به فرد است. متاسفانه با وجود قناوات و آثار تاریخی متعدد، باغ شهر جالق تاکنون از دید کارشناسان دور مانده و امیدواریم با تاسیس پایگاه پژوهش و معرفی آن را آغاز کنیم.

وی همچنین درباره ویژگی آسبادهای سیستان گفت: آسبادهای سیستان اهمیت جهانی دارند. مهمتر از ارزش‌های تاریخی آسباد‌ها با صنعت و تجارت در ارتباط بود و دوره‌ای تاریخی را ساخته است.

مدیر کل میراث فرهنگی سیستان و بلوچستان ادامه داد: در تاریخ بشر، سیستان نخستین جایی است که باد به دست انسان مهار شد و از انرژی آن در صنعت استفاده شد. آسباد‌ها در قرن دوم و سوم میلادی در سیستان به وجود آمدند و این اتفاق تاثیر شگرفی در ساختار اجتماعی سیستان داشته است. این در حالی است که در قرن سیزدهم اهمیت انرژی باد در اروپا مطرح شده و حتی برای برخی کشورهای تبدیل به نماد شده است. با این حال در ایران که با این پیشینه مهم، آسباد‌ها به قدر کافی شناخته شده نیستند و درباره آن‌ها کم کاری کرده ایم.

وی همچنین با اشاره به اینکه آسباد‌ها یکی از مهمترین دستاوردهای انسان ایرانی است، گفت: آسبادهای منطق حوض دال در روایت و قصه‌های تاریخی نقش مهمی دارند. از سوی دیگر انرژی باد و مهار آن همچنان بحث روز دنیاست و امیدواریم به سوی ثبت جهانی آسبادهای ایرانی که در منطقه سیستان و بلوچستان، خراسان جنوبی و حتی کشورهای همسایه رد آن دیده می‌شود، حرکت کنیم.
انتهای پیام/ 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *