صفحه نخست

چندرسانه

اینفوگرافیک

عکس

رئیس قوه قضاییه

حقوق و قضا

حقوق بشر

حوادث- انتظامی و آسیب های اجتماعی

جامعه

سیاست

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین الملل- جهان

فضای مجازی

مجله حقوقی

قضایی

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

صفحات داخلی

نگرانی ایران از تحولات و روندهای جاری در حوزه خلع سلاح هسته‌ای

۱۸ فروردين ۱۳۹۵ - ۰۹:۵۸:۰۵
کد خبر: ۱۵۶۶۸۹
دسته بندی‌: سیاست
سفیر و معاون نمایندگی دائم کشورمان نزد سازمان ملل متحد گفت: جمهوری اسلامی ایران عمیقا نسبت به تحولات و روندهای جاری در حوزه خلع سلاح هسته‌ای نگران است.
به گزارش گروه سیاسی ، غلامحسین دهقانی روز سه‌شنبه در سخنرانی خود در اجلاس کمیسیون خلع سلاح مجمع عمومی سازمان ملل متحد با بیان اینکه  جمهوری اسلامی ایران عمیقا نسبت به تحولات و روندهای جاری در حوزه خلع سلاح هسته‌ای نگران است گفت: هیچ پیشرفت ملموسی در اجرای تعهدات خلع سلاح هسته‌ای بر اساس ماده شش معاهده منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای (ان پی تی) صورت نگرفته است.

وی به یکی از تحولات مخرب در حوزه خلع سلاح هسته‌ای اشاره کرد و گفت: سال گذشته در نتیجه مخالفت آمریکا و انگلستان، کنفرانس بازنگری ان پی تی شکست خورد و نتوانست به هیچ گونه توافق محتوایی در خصوص پیشبرد خلع سلاح هسته‌ای دست یابد. این دو کشور با سند نهایی کنفرانس نه بر اساس مسائل امنیت ملی خودشان بلکه صرفا به خاطر دفاع از برنامه هسته‌ای رژیم صهیونیستی مخالفت کردند.

دهقانی در تشریح روندهای ضد خلع سلاح هسته‌ای گفت: بودجه‌های عظیمی به نوسازی زرادخانه هسته‌ای در کشورهای آمریکا و انگلستان اختصاص داده شده است. آمریکا یک برنامه یک تریلیون دلاری نوسازی و تعویض سلاح‌های هسته‌ای را آغاز کرده است و در حال جایگزینی تمامی سلاح‌های هسته‌ای فعلی خود با سلاح‌های هسته‌ای مدرنی است که قابلیت‌ها و ماموریت‌های عملیاتی جدیدی دارند.

نماینده ایران این سیاست را نمونه بارز عدم پایبندی آمریکا به تعهدات خلع سلاح هسته‌ای‌اش توصیف کرد و گفت: با این کار، دنیا در معرض یک مسابقه تسلیحات هسته‌ای جدید قرار گرفته است.

سفیر و معاون نمایندگی دائم کشورمان نزد سازمان ملل متحد گفت: وضعیت بغرنج فعلی در حوزه خلع سلاح هسته‌ای ناشی از عدم وجود اراده سیاسی در کشورهای هسته‌ای برای کنار گذاشتن دکترین امنیتی خطرناکی است که داشتن سلاح هسته‌ای را برابر با امنیت می‌داند.

نماینده کشورمان پیشنهاد کرد که برای تحقق امحاء کامل سلاح‌های هسته‌ای در یک دوره زمانی مشخص و ایجاد دنیای عاری از سلاح هسته‌ای باید رهیافتی جامع اتخاذ شود و یک کنوانسیون جامع سلاح هسته‌ای مشابه کنوانسیون سلاح‌های شیمیایی تشکیل شود.

دهقانی در خصوص هدف ایجاد منطقه خاورمیانه عاری از سلاح‌های هسته‌ای گفت: رژیم صهیونیستی تنها مانع تحقق این هدف است.

وی در انتقاد از سیاست دوگانه برخی کشورهای هسته‌ای در اعمال هنجارهای عدم اشاعه هسته‌ای گفت: وجود سلاح هسته‌ای در دستان رژیم صهیونیستی نتیجه اعمال چنین سیاستی است.

وی افزود: یکی از طنزهای بزرگ تاریخ این است که رژیم صهیونیستی که همه هنجارها و مقررات بین المللی مربوط به منع سلاح‌های کشتار جمعی را زیر پا گذارده است، بیشترین کمک‌های فنی و مادی را از برخی کشورهای هسته‌ای برای ساخت این سلاح‌ها دریافت می‌کند.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *