صفحه نخست

چندرسانه

اینفوگرافیک

عکس

رئیس قوه قضاییه

حقوق و قضا

حقوق بشر

حوادث- انتظامی و آسیب های اجتماعی

جامعه

سیاست

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین الملل- جهان

فضای مجازی

مجله حقوقی

قضایی

صفحات داخلی

شکست صدام در حمله به کویت +تصاویر

۲۹ دی ۱۳۹۴ - ۱۶:۱۳:۰۱
کد خبر: ۱۲۴۰۴۴
ژانویه امسال دقیقا 25 سال از اولین حمله امریکا به عراق گذشت؛ عملیاتی که با نام "جنگ اول خلیج فارس" یا "توفان صحرا" در تاریخ معاصر از آن نام برده می‌شود.
به گزارش گروه فضای مجازی ، در مردادماه سال 1369 ارتش عراق اندکی پس از پایان جنگ با ایران حمله گسترده‌ای علیه کویت آغاز کرد. در آن زمان صدام که معتقد بود جنگ هشت ساله با ایران به سود کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس تمام شده در حالیکه نتیجه‌ای جز ویرانی و فروپاشی اقتصادی برای رژیمش نداشته اعلام کرد بدهی 30 میلیاردی این کشور به کشورهای عربی را نخواهد پرداخت. تنش زمانی به اوج رسید که کویت با تصمیم عراق مخالفت کرد. ارتش عراق نیز با 40 لشکر از مرزهاى جنوب و جنوب غربی حمله تمام عیاری علیه کویت آغاز و در عرض 13 ساعت خاک این کشور را اشغال کردند. 
 
جامعۀ بين الملل بلافاصله این حمله را محکوم کرد و سازمان ملل تحریم‌های سختی علیه عراق به اجرا درآورد. از سوی دیگر امريكا، انگلیس و 20 کشور دیگر با تشکیل ائتلافی نظامی نیروهای خود را برای مقابله با صدام به منطقه اعزام کردند.

25 سال قبل یعنی 16 ژانویه جورج بوش پدر رسما اعلام کرد این کشور و متحدانش علیه عراق وارد جنگ می‌شوند. ساعتی بعد جنگنده های ائتلاف در عملیاتی با عنوان "توفان صحرا" نقاطی از عراق را هدف قرار دادند و از سوی دیگر نیروهای زمینی نیز پیشروی در خاک کویت و عراق را آغاز کردند. مورخان این نبرد را بزرگترین نبرد قرن بیستم پس از جنگ جهانی دوم از لحاظ تعداد تجهیزات و متحدان دانسته‌اند.

در این جنگ نیروهای ائتلاف با انجام 100000 حمله هوایی بیش از 88500 تن بمب روی عراق فرو ریختند و با 690 هزار نظامی، 1800 هواپیمای نظامی و ده‌ها کشتی جنگی و ناوهای پرتاب موشک "کروز"، ارتش صدام را در کمتر از 100 ساعت شکست دادند.

این جنگ سرانجام در ماه فوریه با قبول کلیه قطعنامه ها از سوی عراق و اعلام آتش بس توسط جورج بوش پدر به پایان رسید. در مجموعه زیر که عکس‌های برگزیده "آلن تیلور" سردبیر "آتلاتنیک" از عکاسان خبرگزاری اسوشیتدپرس و خبرگزاری فرانسه است روایتی از آغاز اولین حمله امریکا به عراق در دیماه سال 1369 شمسی را مشاهده می‌کنید.

تانک منهدم شده ارتش عراق در منطقه شمال کویت پس از بمباران جنگنده های ائتلاف. 9 مارس 1991





سربازان فرانسوی عضو کشورهای اتئلاف علیه عراق در صحرای "حفر البطین" در عربستان آموزش مقابله با حمله شیمیایی می‌بینند. 26 اکتبر 1990






در میدان تایمز نیویورک شهروندان امریکایی خبر آغاز حمله به عراق را در روزنامه می‌خوانند.17 ژانویه 1991






سرباز امریکایی در انتظار انتقال به پایگاه های عملیاتی امریکا در خلیج فارس؛ با بی توجهی عراق به ضرب الاجل امریکا برای تخلیه کویت نیروهای امریکایی آماده فرمان حمله بودند. 16 ژانویه 1991




آتش ضد هوایی‌های عراقی بر فراز آسمان بغداد؛ اولین حمله هوایی پس از قطعنامه شورای امنیت علیه عراق آغاز شد. 18 ژانویه 1991




سرباز امریکایی و پلیس عربستان در حال بررسی بقایای یکی از موشک های شلیک شده از سوی عراق که ساخت شوروی است؛ عراق با شروع حملات ائتلاف همزمان پایتخت عربستان را نیز هدف قرار داد. 22 ژانویه





سربازان عرب از بیم حملات شیمیایی عراق در هتلی در ریاض با ماسک نماز می‌خوانند. 18 ژانویه






سربازان فرانسوی عضو ائتلاف دو سرباز عراقی را در صحراهای عراق خلع سلاح کرده‌اند. 19 فوریه1991




بالگرد کویتی اسرای عراقی را در مناطق شمالی این کشور مشایعت می‌کند. 25 فوریه 1991





خانه‌های ویران شده مردم در بغداد پس از بمباران هوایی جنگنده های امریکایی. 20 فوریه 1991




جسد سرباز عراقی پس از عقب نشینی نیروهای این کشور از کویت. 27 فوریه 1991





جسد یک سرباز امریکایی و دو سرباز مجروح در حال انتقال به پایگاه نیروهای ائتلاف؛ این عکس در توجیه حمله به عراق بازتاب گسترده ای یافت. 28 فوریه 1991




آنتن ارتباطات ماهواره ای که در جریان عملیات "توفان صحرا" منهدم شده است.




یک عراقی پشت سیم های خاردار ایست بازرسی امریکا در 25 مایلی شمال بصره نشسته است. او و چهار همدستش به اتهام دزدی و قتل پناهجویان جنگ توسط نیروهای عراقی بازداشت شدند.



اجساد سوخته سربازان عراقی در خودروهایی که پس از عقب نشینی از کویت در این کشور برجا گذاشتند. 11 مارس 1991



منبع : فرادید
/انتهای پیام/
خبرگزاری میزان: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *