صفحه نخست

چندرسانه

اینفوگرافیک

عکس

رئیس قوه قضاییه

حقوق و قضا

حقوق بشر

حوادث- انتظامی و آسیب های اجتماعی

جامعه

سیاست

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین الملل- جهان

فضای مجازی

مجله حقوقی

قضایی

صفحات داخلی

عملیات غافلگیرانه ذوالفقار ایرانی/ همه چیز برای پیروزی در جنگ زمینی آماده است

۱۹ آذر ۱۳۹۴ - ۰۹:۲۶:۴۶
کد خبر: ۱۰۷۸۵۹
دسته بندی‌: سیاست ، دفاعی و مقاومت
خبرگزاری میزان-در ایران تلاش ها برای طراحی و ساخت یک تانک بر مبنای دانش و توان بومی از اوایل دهه 1370 شمسی آغاز شده و تانک ذوالفقار 3 امروز به عنوان محصول نهایی این پروژه به نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران تحویل داده شده است.
-گروه سیاسی: تانک یکی از مهمترین ادوات در رزم های زمینی به حساب آمده و به نوعی از زمان جنگ دوم جهانی تا به امروز به عنوان یکی از اهرم های تاثیر گذار در تعیین نتیجه نبرد به حساب آمده است. در کشور ما ایران تلاش ها برای طراحی و ساخت یک تانک بر مبنای دانش و توان بومی از اوایل دهه 1370 شمسی آغاز شده و تانک ذوالفقار 3 امروز به عنوان محصول نهایی این پروژه به نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران تحویل داده شده است.

بر اساس اسناد رسمی، در سال 1375 شمسی اولین مدل از تانک ذوالفقار به صورت علنی رونمایی شد.

باید تاکید کرد که با توجه به اتخاذ سیاست دفاعی نبرد ناهمطراز از سوی نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران و تاکید بر بحث هایی مثل عملیات های غافلگیرانه، باید تانکهای ایرانی به سامانه هایی مجهز شوند که بتوانند با کمک آن در کمترین زمان ممکن و به عبارتی با اولین شلیک هدف خود را مورد اصابت قرار دهند.

بر اساس اطلاعات موجود سامانه های کامل حفاظت ش . م . ه، لانچرهای دود پخش کن و مسافت یاب های لیزری نیز بر روی این تانک نصب شده است. در توضیح باید گفت که سامانه های حفاظتی " ش . م . ه " به وسیله حسگرهای موجود در صورت وجود عوامل شیمیایی، میکروبی و یا هسته ای در فضای اطراف تانک به تصفیه هوای موجود پرداخته و مانع ورود عوامل خطرناک به درون تانک می شود.

سامانه دود پخش کن نیز با پخش دود می توانند به پنهان شدن تانک از دید نفرات دشمن و یا شکستن قفل لیزری سلاح های هدایت شونده منجر شوند. سامانه مسافت سنج لیزری نیز می تواند با ارسال امواج لیزر به نقطه ای مشخص مصافت تانک تا آن نقطه را مشخص کرده و به هدف گیری بهتر تانک کمک کند.

در مدل جدید تانک ذوالفقار بدنه تانک به صورت کامل با تورهای استتاری موسوم به "ترمال" پوشانده شده اند که به نظر، هدف از این حرکت پوشاندن بخش هایی از این تانک از دید است. البته این تورهای استتاری خاص توان کاهش سیگنال های فروسرخ ساطع شونده از تانک را نیز دارند. مشخصا در بحث طراحی کلی برجک و بدنه تفاوت آشکاری بین دو مدل نمایش داده شده از تانک ذوالفقار وجود ندارد اما می توان احتمال داد که سامانه هایی بر روی بدنه تانک در مدل جدید نصب شده است که هنوز نباید به نمایش دربیایند.

در پایان ذکر این نکته مهم به نظر میاید که ذوالفقار 3 محصول نزدیک به دو دهه تلاش و طراحی در جهاد خودکفایی نزاجا است و باعث شده است تا ایران به عنوان تنها کشور منطقه با فناوری بومی تولید تانک در آن شناخته شود. این تانک بنا بر گفته فرماندهان نزاجا دارای مولفه های برتری نسبت به تانک تی 72 اس که در حال حاضر به عنوان تانک اصلی نیروهای مسلح ایران شناخته می شود، است و امید می رود با توجه به نظر مساعد ستاد کل نیروهای مسلح نسبت به این تانک، به زودی شاهد تولید انبوه و تحویل این تانک به واحدهای زرهی باشیم.


شاید بتوان طرح " تانک ذوالفقار " را یکی از طولانی ترین پروژه های تاریخ دفاعی ایران به حساب آورد که هم اکنون پس از گذشتن حدود دو دهه به نتیجه رسیده است. تا به امروز 3 مدل از این تانک معرفی شده است که البته مدل اصلی که در آینده به عنوان تانک اصلی نیروهای زرهی ایران وارد عمل می شود تانک ذوالفقار 3 خواهد بود.



نظرات بینندگان
علی
|
|
۲۰:۲۵ - ۱۳۹۴/۰۹/۱۹
ماشاالله به برو بچه های جهاد خودکفایی،هرسلاح ادوات وتجهیزات باید در اختیار کسی باشه که آموزش کار با آن سلاح ،تعمییر ونگهداری و....به نحو احسن از آن استفاده کنه،درود بر ارتشیان دلاور..........
بهرام
|
|
۱۸:۵۳ - ۱۳۹۴/۰۹/۱۹
باسلام هرانچه عزیزان کشور درفکر دارندجهت دفاع از کشور در مقابله بادشمن بکار بگیرن کم است خسته نباشید
ناشناس
|
|
۱۸:۱۲ - ۱۳۹۴/۰۹/۱۹
ساختن چنين تانكي هم خوبه و ساخت و طراحي آن ساده نيست ، بايد به كساني كه براي توليد آن زحمت كشيده اند تبريك گفت ولي دليل بر آن نيست كه نيروهاي مسلح ما به چنين سلاحي متكي شوند و در برابر دشمن ضعف از خود نشان دهند. مي بايست تانك هاي مدرن تي-٩٠ خريداري كنيم كه در قد و قامت آبرامز امريكايي باشند و در كنار آن ها از تجهيزات بومي نيز استفاده كرد تا در صحنه هاي نبرد پايين تر وارد ميدان شوند.
نادر
|
|
۱۳:۲۰ - ۱۳۹۴/۰۹/۱۹
زنده باد دلاور مردان ارتش
ناشناس
|
|
۱۱:۴۸ - ۱۳۹۴/۰۹/۱۹
چنتا رو بفرستیم سوریه ببنیم مقابل موشک کورنت و... دوام میاره ایراداتش رفع کنیم .ارتفاعش بنظر زیاد میاد .
ناشناس
|
|
۱۱:۴۸ - ۱۳۹۴/۰۹/۱۹
این تانک را به سپاه بدهید واقع سپاه باید از این تانک استفاده کند.نه از ادوات روسی و چینی
سعید
|
|
۱۰:۴۷ - ۱۳۹۴/۰۹/۱۹
بسیارممنون هستیم از تلاش شما در عرصه دفاع از میهن اسلامی و عزیز
میلادهما
|
|
۱۰:۴۳ - ۱۳۹۴/۰۹/۱۹
انشالله برای نابودی دشمنان استفاده کنیم
ناسناس
|
|
۱۰:۳۱ - ۱۳۹۴/۰۹/۱۹
با وجود این فن اوری بومی چه نیاز به خرید تانک از رده خارخ تی 90 روسی داریم اکر نیاز به استفاده از فن اوری ان هم داشته باشیم بدست اوردن ان بهتر از خرید ان خواهد بود انتظار میرود به خود اکتفا کنیم .
دخترخوب
|
|
۰۹:۵۰ - ۱۳۹۴/۰۹/۱۹
باسلام وخسته نباشیدبه برادارن خوبم در ساخت این تانک.. خداقوت از دیدن تانک ذوالفقار3واقعا خوشحال شدم انشاءالله که همیشه سالم وخوش باشن...خداباماست.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *