جاده آسیایی عامل تخریب 1500هکتار گونه گیاهی پارک ملی گلستان/ اتمام مطالعات زیست محیطی راه جایگزین در سه راهی آشخانه

: مدیر کل محیط زیست استان گلستان با بیان این که 1500 هکتار از گونه های گیاهی جنگل گلستان بر اثر تخریب های ناشی از وجود جاده آسیایی در طول سال های گذشته از بین رفته است، گفت: طبق نامه ارسالی وزیر راه و شهر سازی همچنین رئیس سازمان محیط زیست به رئیس جمهور مطالعات زیست محیطی جاده جایگزین پارک گلستان در سه راهی در کلاله – گلیداغ – آشخانه به اتمام رسیده است.
اسماعیل مهاجر در گفتوگو با خبرنگار اجتماعی میزان با اشاره به نامه نمایندگان استان گلستان به معصومه ابتکار، رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست برای خروج جاده آسیایی از پارک ملی گلستان، اظهار کرد: محیط زیست گلستان در طول تمام سال های گذشته برای خروج این جاده از میانه پارک ملی گلستان تنها بود این در حالی است که مطالعات جاده جایگزین یعنی مسیر سه راهی کلاله – گلیداغ – آشخانه در دولت هشتم انجام شده بود.
تغییر مسیر جاده آسیایی مصوبه دولت های هشتم و نهم را دارد،
وی با تاکید بر این که این جاده هم از نظر خطر سیلاب ها و هم از نظر هزینه راهسازی نسبت به مسیر جنگل گلستان به صرفه تر است، خاطرنشان کرد: تغییر مسیر جاده آسیایی مصوبه دولت های هشتم و نهم را دارد، اما هیچ یک از مدیران قبلی استان جز شعار، اقدام عملی برای خروج این جاده نکرده اند. این در حالی است که استاندار و سایر مسئولان شهری از ابتدای ورودشان به استان تلاش های بسیاری در این خصوص داشته اند.
نابودی گونه های جانوری بر اثر اتش سوزی و عملیات احداث جاده
مدیر کل محیط زیست استان گلستان با اشاره به نامه عباس آخوندی، وزیر راه و شهر سازی و نیز رئیس سازمان محیط زیست به رئیس جمهور در خصوص اتمام مطالعات زیست محیطی جاده جایگزین پارک گلستان در بخش شمالی عنوان کرد: وزیر راه در این نامه از رئیس جمهور برای ساخت این جاده درخواست بودجه شده است. در حالی که ما برای مقابله با این موضوع به طور کامل تنها بودیم نگارش این نامه همچنین نامه مجمع نمایندگان به عنوان یک اقدام زیست محیطی ارزنده در خاطر باقی می ماند.
مهاجر با بیان این که نامه نمایندگان مجمع گلستان، ناجی این جنگل تاریخی شد، اذعان کرد: بیشتر آتش سوزی های جنگل گلستان در مسیر این جاده رخ می داد. در طول سال های گذشته 1500هکتار گونه گیاهی که 70 درصد آن مرتعی و 30 درصد آن جنگلی بوده اند، بر اثر آتش سوزی یا آسیب های احداث جاده از بین رفته است. این در حالی است که سرعت رشد گونه های مرتعی بسیار کند است.
مرگ 206 گونه جانوری طی 6 ماه
مدیر کل محیط زیست استان گلستان با بیان این که آلودگی صوتی منجر به ترس و فرار گونه های حیات وحش در این پارک می شود، گفت: همچنین طی ۶ ماه نخست سال جاری ۲۰۶ گونه جانوری از جمله ۱۲ سمور سنگی، ۸ خوک وحشی (گراز)، ۵۳ بچه خوک وحشی، ۱۹ شغال ۳۹ کلاغ، ۶ روباه، ۲ راسو، یک دوپای کوچک، ۵۳ حلقه لوس مار، ۱ گرزه مار، ۲ خارپشت، ۳ پلنگ، ۲ آهو، ۴ سهره جنگلی، یک گورکن و غیره بر اثر برخورد با خودروهای عبوری در جاده میان گذر پارک ملی گلستان از بین رفته است.