وکیل آنلاین

جستجوی پرسش پیگیری پرسش ارسال پرسش جدید
۱۱ بازدید ۵ روز پیش ۲ امتیاز
(سیما)
سلام روزتون بخیر،پدربزرگ من سه سال پیش فوت کردن،پدربزرگم زنده بودگفته بودن خونه برای عموم باشه ولی چیزی ننوشته بودن،موقع فوت پدربزرگم بچه هامالوتقسیم کردن وشوراودهیاراونوثبت کردن وبیشترسهمویکی ازعموهام برداشته ویکیشون هم چیزی ندادن،میخواستم بدونم میتونیم شکایت کنیم،اگه شکایت کنیم به نفع مامیشه؟ممنون
تاریخ:۱۴۰۲/۰۶/۲۹ساعت:۱۴:۴۸

پاسخ کارشناس: به هر ترتیب هر ادعایی نیازمند اثبات بوده و شما نیز ناگزیر به اثبات ادعای خود در اینخصوص می باشید. 

۱۱ بازدید ۵ روز پیش ۰ امتیاز
(معصومه)

تغییر نام

باسلام. تغییر نام معصومه به اسم ایرانی امکان پذیر است؟
تاریخ:۱۴۰۲/۰۶/۲۹ساعت:۱۴:۳۹

پاسخ کارشناس: طبق ماده ۲۰ قانون ثبت احوال و تبصره‌های آن انتخاب نام‌های زیر ممنوع است و دارندگان آن‌ها می‌توانند با رعایت مقررات مربوطه نسبت به تغییر آن اقدام کنند.

شرایط تغییر نام
الف) تغییر اسامی ممنوعه:

طبق ماده ۲۰ قانون ثبت احوال و تبصره‌های آن انتخاب نام‌های زیر ممنوع است و دارندگان آن‌ها می‌توانند با رعایت مقررات مربوطه نسبت به تغییر آن اقدام کنند:

نام‌های موجب هتک حیثیت مقدسات اسلامی؛ مانند عبدالات، عبدالعزی (نام بت‌هایی در مکه پیش از اسلام)
اسامی مرکب ناموزون؛ مانند سعید بهزاد، شهره فاطمه، حسین معروف به کامبیز و…
عناوین اعم از لشکری یا کشوری یا ترکیبی از اسم و عنوان؛ مانند سروان، سرتیپ، دکتر، شهردار، سروان محمد و شهردار علی و…
القاب اعم از ساده و مرکب؛ مانند ملک الدوله، خان، شوکت الملک، حاجیه سلطان و سلطانعلی و…
اسامی زننده و مستهجن؛ برای مثال نام‌های معرف صفات مذموم و مغایر با ارزش‌های والای انسانی مانند گرگ، قوچی و…، نام‌های مغایر با عرف و فرهنگ غالب و مقدسات مذهبی مردم مانند لات، خونریز، چنگیز و…، نام‌های موجب تحقیر اشخاص و یا معنای لغوی غیرقابل پذیرش در جامعه مانند صد تومانی، گت آقا، کنیز، گدا و…
نام‌های نامتناسب با جنس؛ مانند ماشاالله برای زنان و یا اشرف و اکرم برای مردان و…
اسامی ایام هفته؛ مانند شنبه و…
حذف کلمات زائد و غیرضروری در نام اشخاص؛ مانند قلی، غلام، گرگ، ذولف و قوچ
تصحیح اشتباهات املائی ناشی از عدم آشنایی مأمور با لهجه، الفاظ، معانی محلی یا ناشی از تلفظ اظهارکننده؛ مانند زهراب به سهراب و یا منیجه به منیژه و…
هم نام بودن فرزند با پدر و یا مادر در یک خانواده
هم نام بودن برادران و یا خواهران در یک خانواده
تغییر نام از صورت عربی به فارسی؛ مانند رحمن به رحمان و…
تغییر نام کسانی که با تأیید مراجع ذیصلاح مسلمان شوند.
تغییر نام کسانی که براساس حکم دادگاه تغییر جنسیت داده باشند.
تغییر این اسامی به راحتی صورت می‌گیرد. تقاضا به اداره ثبت احوال داده شود و موضوع در هیأت حل اختلاف بررسی و نهایتا شناسنامه جدید صادر می‌شود.

ب) تغییر نام اسامی که ممنوعه نیست:

به دلیل تلاش قانونگذار برای حفاظت از اعتبار اسناد سجلی و رسمی (مثل شنماسنامه و پاسپورت)، تغییر این گونه اسامی راحت نیست. به همین جهت متقاضی باید برای تغییر نام از طریق دادگاه عمومی حقوقی اقدام به طرح دعوا کند.

برای طرح دعوا باید به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی مراجعه و دادخواست خود را تنظیم و ثبت کنید. اگرچه خوانده این دعوی، اداره ثبت احوال صادر کننده شناسنامه است، اما می‌توانید دادخواست خود را در محل اقامت خود یا شهرستان محل صدور شناسنامه ثبت کنید.

در نهایت دادگاه جلسه‌ای به منظور رسیدگی به ادعای شما تشکیل می‌دهد و پس از بررسی مدارک و دفاعیه شما و طرف رأی صادر می‌کند. اگر حکم دادگاه به نفع شما نباشد، می‌توانید ظرف ۲۰ روز از تاریخ ابلاغ دادنامه، تقاضای تجدیدنظرخواهی کنید.

تغییر نام اسامی مذهبی

اگرچه قانونگذار درخصوص تغییر نام‌های مذهبی سختگیری بیشتری دارد، اما تاکنون رأی‌های متعددی توسط قضات صادر و به صدور شناسنامه منجر شده است.

بعد از تعویض شناسنامه، می‌توانید برای دریافت نسخه جدید و اصلاح شده مدارک خود اقدام کنید. به خاطر داشته باشید در صفحه توضیحات شناسنامه جدید، به تغییر نام شما اشاره خواهد شد.

چگونگی درخواست تغییر نام در سامانه ثبت احوال

با مراجعه به سایت ثبت احوال، درخواست تغییر نام را با ذکر دلایل ثبت کنید. پس از تشکیل پرونده، هیأت حل اختلاف به این تقاضا رسیدگی می‌کند. این هیأت یا در همین مرحله با درخواست تغییر نام موافقت می‌کند و شناسنامه جدید صادر می‌شود و یا اینکه با تقاضا مخالفت می‌شود و شما باید به دادگاه مراجعه کنید.

هنگام طرح دعوا در دادگاه، اگر جزو افراد دو اسم دار هستید، استشهادیه‌ای تهیه کنید که ۴شاهد گواهی بدهند که به نامی غیر از نام شناسنامه‌ای خود شناخته می‌شوید. علاوه بر این به گرفتاری‌ها و آسیب‌های ناشی از این دو اسمه بودن اشاره کنید. اما اگر جزو افراد دو اسم دار نیستید و صرفا به نام شناسنامه‌ای خود علاقه‌ای ندارید، در لایحه‌ای به دادگاه، دلایل عدم علاقه به نام خود را اعلام کنید و توضیح دهید چرا دوست دارید نام دیگری داشته باشید.

مدارک مورد نیاز جهت ثبت درخواست تغییر نام در سامانه ثبت احوال

۱- ارائه اصل شناسنامه و دو برگ تصویر آن

۲- تکمیل فرم درخواست تغییر نام

۳- پرداخت هزینه متعلقه طبق تعرفه جاری.

۴۲ بازدید ۲۵ روز پیش ۱ امتیاز
(نجم الدین گلدوست)

پرسش برای پرونده

ازمن شکایت شده که پلاک وشماره شاستی ماشین خودم رو دست کاری کردم در حالیکه ماشین من اتاق تعویض بوده تو سند به تور رسمی ثبت شده به همین خاطر جلوی خدمات منو بستن لطفن راهنمایی کنید
تاریخ:۱۴۰۲/۰۶/۰۹ساعت:۱۳:۰۱

مطابق ماده ۷۲۰ کتاب پنجم قانون مجازات اسلامی، هرکس در ارقام و مشخصات پلاک وسایل نقلیه موتوری زمینی، آبی یا کشاورزی تغییر دهد و یا پلاک وسیله نقلیه موتوری دیگری را به آن الصاق نماید یا برای آن پلاک تقلبی بکار برد یا چنین وسایلی را با علم به تغییر و یا تعویض پلاک تقلبی مورد استفاده قرار دهد و همچنین هر کس به نحوی از انحاء در شماره شاسی، موتور یا پلاک وسیله نقلیه موتوری و یا پلاک‌های موتور و شاسی که از طرف کارخانه سازنده حک یا نصب شده بدون تحصیل مجوز از راهنمایی و رانندگی تغییر دهد و آن را از صورت اصلی کارخانه خارج کند به حبس از شش ماه تا یک سال محکوم خواهد شد. این درحالی است که برای تحقق جرم وجود ارکان سه گانه (رکن قانونی، مادی و معنوی) ضروری است. 

۳۴ بازدید ۲۹ روز پیش ۰ امتیاز
(سمیرا نجاتی)

ضرب و شتم توسط شوهر

مدت یکسال و سه ماه با پسر خاله ام که اهل روستاهای شهرستانند ازدواج کردم و ایشان از شهرستان به تهران آمدند و هر دو مشغول به کاریم، متاسفانه مدتی است که ایشان مرا مورد ضرب و شتم قرار می دهد بطوریکه آثار این ضربدیدگی مدتی در بدنم وجود دارد. علت تکرار این حرکت، دلایل کاملا بی اساس هست. مثلا میگه تو باعث شدی من بیام تهران و دوستامو از دست بدهم و بهانه های دیگه...کنش و واکنش من به رفتارهای خشونت آمیز آن صرفا ارامش و صبوریست . به رغم فحشهایی که میدهد، من به جز توصیه و نصیحت واکنشی نشان نمی دهم. ولی متاسفانه رفتار ایشان روز به روز خشن تر و نابهنجارتر میشود. از جنابعالی تقاضامندم که برای پیشگیری از ادامه رفتار ایشان، صرفا یک راهکار حقوقی بازدارنده برایم پیشنهاد دهید که تضمینی ایجاد کند برای ادامه زندگیم و اینکه آیا برای ممانعت از ارتکاب رفتار ایشان، نیاز هست به دادگاه خانواده مراجعه نمایم؟ سپاسگزارم
تاریخ:۱۴۰۲/۰۶/۰۵ساعت:۱۷:۵۵

پرسش کننده محترم توصیه می شود در صورت وقوع ضرب و شتم سریعاً با پلیس 110 تماس بگیرید و در صورت تکرار نسبت به طرح شکایت کیفری اقدام نمایید. 

۳۶ بازدید ۱ ماه پیش ۰ امتیاز
(علی)
سلام ما نزدیک ۳۰۰ نفریم از یه سایت گوشی خرید کردیم مبلغ بالای ۳۰/۴۰ میلیارد الان سایتو بسته و جواب هیچ کسیو نمیده بالای سه چهار ماهه این اتفاق افتاده الان تکلیف چیست؟ باید چیکار کنیم؟
تاریخ:۱۴۰۲/۰۵/۲۱ساعت:۱۹:۲۳

برای شکایت از سایت‌های اینترنتی از طریق مراجع قضایی، مانند زمانی که پیگیری سرقت از حساب بانکی صورت گرفته است، شاکی باید به یکی از دفاتر خدمات الکترونیکی قضایی مراجعه نموده و شکوائیه‌ای در این خصوص ارائه دهد. اینکه در شکواییه چه بنویسیم، بستگی به پرونده مطروحه دارد؛ یعنی اگر سرقت اینترنتی انجام شده باشد، موضوع با کلاهبرداری اینترنتی متفاوت است.

در هر حال، پس از اینکه از سایت اینترنتی شکایت کردیم و مدارکی که در خصوص تخلف سایت در اختیار داشتیم را به آن ضمیمه نمودیم، شکواییه ما به مرجع قضایی صالح ارجاع می‌شود و از آن جهت که بسیاری از اقدامات مجرمانه سایت‌های اینترنتی، جرم رایانه‌ای هستند، شکایت از سایت اینترنتی نیز به دادسرای جرایم رایانه‌ای ارجاع می‌شود؛ لذا دادگاه و دادسرای صالح جرم کلاهبرداری اینترنتی، دادگاه کیفری و دادسرای جرایم رایانه‌ای هستند.

در این صورت، دادسرا به عنوان یک مرجع قضایی به شکایت از سایت اینترنتی رسیدگی مقدماتی انجام می‌دهد و اگر جرم‌های ارتکاب یافته توسط سایت اینترنتی نیاز به بررسی‌ها و تحقیقات بیشتری داشته باشد، موضوع را به پلیس فتا نیز ارجاع می‌دهند تا پلیس فتا در این رابطه تحقیق کند و نتیجه را به دادسرا اعلام نماید.

اگر مقامات قضایی دادسرا ارتکاب جرمی را در خصوص سایت‌های اینترنتی محرز دانستند، پرونده را برای صدور رای به مرجع قضایی صالح یعنی دادگاه کیفری ارجاع می‌دهند و قاضی دادگاه کیفری با توجه به محتویات شکایت و تحقیقات انجام شده، در صورت وقوع جرمی مثل کلاهبرداری اینترنتی، رای نهایی صادر و مجرم را به مجازات قانونی متناسب محکوم می‌نماید.

۴۴ بازدید ۱ ماه پیش ۱ امتیاز
(مهران)

قتل

سلام _ دو سال پیش برادرم به قتل رسید و قاتلین متواری شده بودند اما اسلحه _ پوکه _ و ماشین که قاتل پشت فرمانش بوده در صحنه جرم باقی مانده بودند حتی قاتل قبل اقدام به جرم با مقتول تماس داشته و بعد انجام قتل گوشی های مقت.ول را فرمت میکند و میگریزد _ اما هنوز امام هیچ نشانه و ردی از طرف مامورین اگاهی یا کلانتری به ما نرسیده _ آیا میشود پرونده را به استان دیگری منتقل کرد تا دوباره در جریان قرار گیرد
تاریخ:۱۴۰۲/۰۵/۱۸ساعت:۱۷:۴۹

پرسش کننده محترم ضروری است به پایگاه آگاهی و مرجع قضایی مربوطه مراجعه نمایید. 

۶۳ بازدید ۱ ماه پیش ۱ امتیاز
(بهروزحسن پور)

پیمان کارشهرداری ساماندهی شهرباقرارداد

شکایت دارم ازپاستگاه شهرقطورمن ۷باردستوردادستان گرفتم ۲باردستورراهنمایی رانندگی گرفتم خودم قراردادباشهرداری دارم کارمن ساماندهی درشهرهست کل مدت قراردارم ۵ماه هست الان سه ماه وقت دنبال دستورهست برای پاشتگاه قطورکه جلوی مزاحمت بگیرم تاساماندهی بشه امامتسفانه ۳ماه دنبال این کارهستم که هیچ صدمیلیون بایدبدم شهرداری ۲۰۰میلیون هزینه کردم اسوپاس برم بیرون وقت میتونم بگم قانون خیلی خیلی بدی داریم بادستوردادستان کتباگرفتم نمیتونم کاری کنم
تاریخ:۱۴۰۲/۰۵/۱۸ساعت:۱۶:۵۳

پرسش کننده محترم سوال مبهم و کلی مطرح گردیده و امکان پاسخگویی وجود ندارد. لطفاً پرسش را به صورت صحیح و دقیق مطرح نمایید. 

۱۳۷ بازدید ۱ ماه پیش ۳ امتیاز
(علی)

پرونده بدون اتمام شرکت سدید و فراب

سلام و وقت بخیر سوالی که برای من پیش اومده اینکه در یک پرونده قضایی چند مرتبه میشه درخواست ماده ۴۷۷ یا همون ۱۸ قدیم را داد؟ و اینکه مگر میشود نسبت به پرونده ای که وارد فاز اجرایی شده درخواست ماده ۴۷۷ داد؟ رای دیوان عالی مگر قابل بازگشت هست؟
تاریخ:۱۴۰۲/۰۵/۱۸ساعت:۱۶:۳۵

مطابق ماده ۴۷۷ قانون آیین دادرسی کیفری، درصورتیکه رئیس قوه قضاییه رأی قطعی صادره از هریک از مراجع قضایی را خلاف شرع بیّن تشخیص دهد، با تجویز اعاده دادرسی، پرونده را به دیوان‌عالی کشور ارسال تا در شعبی خاص که توسط رییس قوه قضاییه برای این امر تخصیص می‌یابد رسیدگی و رأی قطعی صادر نماید. شعب خاص مذکور مبنیّاً برخلاف شرع بیّن اعلام شده، رأی قطعی قبلی را نقض و رسیدگی مجدد اعم از شکلی و ماهوی به‌عمل می‌آورند و رأی مقتضی صادر می‌نمایند.

اما آراء قطعی مراجع قضایی (اعم از حقوقی و کیفری) شامل احکام و قرار‌های دیوان‌عالی کشور، سازمان قضایی نیرو‌های مسلح، دادگاه‌های تجدیدنظر و بدوی، دادسرا‌ها و شورا‌های حل اختلاف قابل اعمال ماده ۴۷۷ می‌باشند.

از طرف دیگر مطابق ماده ۴۷۸ قانون مذکور، صِرف تقاضای اعاده دادرسی باعث توقف اجرای حکم نیست بلکه در صورت پذیرش اعاده دادرسی توسط دیوان عالی کشور، اجرای حکم متوقف می‌شود.  

۳۲ بازدید ۱ ماه پیش ۰ امتیاز
(سیامک تاتاری مقدم)

فاقد شناسنامه هستم

سلام میشه کمکم کنید فاقد شناسنامه هستم
تاریخ:۱۴۰۲/۰۵/۱۸ساعت:۱۵:۲۷

پاسخ کارشناس: ماده ۱۲ قانون ثبت احوال کشور در خصوص ثبت ولادت بیان می‌دارد، ولادت هر طفل در ایران اعم از اینکه پدر و مادر طفل ایرانی یا خارجی باشند باید بنماینده یا مأمور ثبت احوال اعلام شود و ولادت اطفال ایرانیان مقیم خارج از کشور بمأمور کنسولی ایران در محل اقامت و اگر نباشد به نزدیکترین مامور کنسولی و یا سازمان ثبت احوال کشور اعلام می‌شود.

هر یک از اشخاص زیر می‌توانند با مراجعه به ادارات ثبت احوال نسبت به اعلام ولادت و اخذ شناسنامه نوزاد اقدام نمایند.

۱- پدر یا جد پدری با ارائه شناسنامه.

۲- مادر در صورتی که ازدواج او قانونا" به ثبت رسیده باشد.

۳- وصی یا قیم یا امین با ارائه مدارک ذیربط.

۴- متصدی یا نماینده موسسه‌ای که طفل به آنجا سپرده شده است.

۵- صاحب واقعه که سن او ۱۸ سال تمام به بالا باشد

مدارک مورد نیاز 

۱. اصل شناسنامه پدر و مادر.

۲. گواهی ولادت صادره توسط پزشک یا ماما

۳-پرداخت هزینه طبق تعرفه جاری.

۴. حضور یکی از والدین یا جد پدری و چنانچه ازدواج پدر و مادر طفل به ثبت نرسیده باشد اعلام ولادت و امضاء اسناد متفقاً به عهده پدر و مادر خواهد بود.

۲۶ بازدید ۱ ماه پیش ۱ امتیاز
(هادی)

نامه

سلام مادر من سالها پیش قبل از پدر بزرگم ب رحمت خدا رفته حالا میگن حق مادرم رو نمیدن چون قبلش فوت کرده باید چیکار کنم
تاریخ:۱۴۰۲/۰۵/۱۷ساعت:۱۵:۲۱

پاسخ کارشناس: مطابق ماده ۸۷۵ قانون مدنی، شرط وراثت زنده‌بودن در حین فوت مورث است. به عبارت دیگر فوت مورث، سبب ارث و زنده بودن وارث در زمان فوت شرط وراثت است. 

۶۲ بازدید ۱ ماه پیش ۲ امتیاز
سلام، آیا امکان آزادی به قید وثیقه برای کسی که بدون گواهینامه و بدون بیمه نامه در هنگام رانندگی منجر به کما رفتن کسی شده باشد وجود دارد یا صرفا آزادی باید با رضایت ولی دم باشد؟
تاریخ:۱۴۰۲/۰۵/۰۸ساعت:۱۲:۵۵

پاسخ وکیل آنلاین: سلام اگر مرگ مغزی حتمی شده باشد، در حکم موت است؛ اما سوال شما مبهم طرح گردیده و باید نسبت به پرداخت دیه و حبس قائل به تفکیک شویم. در خصوص دیه باتوجه به ماده ۱۰۳ قانون مجازات اسلامی دیات قابل گذشت هستند و در صورت گذشتِ شاکی میتوان وثیقه را آزاد کرد و‌ در صورت عدم گذشت شاکی پس از پرداخت دیه میتوان وثیقه را باز پس گرفت؛ اما در خصوص حبس اگر شاکی گذشت کند، صرفا با پرداخت دیه میتوانید وثیقه را آزاد کنید و در صورت عدم کذشت شاکی با حضور نزد مقامات قضایی برای گذراندن حبس میتوانید وثیقه را آزاد کنید؛ چه آنکه فلسفه قرار وثیقه تضمین حضور به موقع متهم و دسترسی آسان به اوست و در صورت حضور متهم برای گذراندن حبس دلیلی برای ادامه قرار وثیقه باقی نمی ماند.

۸۷ بازدید ۱ ماه پیش ۸ امتیاز
(مهدی)
با سلام. بعنوان شاکی، پرونده ای تحت عنوان مرگ مشکوک دارم. هم اکنون اسناد قابل دفاع لازم و کافی ندارم. ۱-تا چه مدت وقت دارم جهت جمع آوری اسناد‌؟ ۲-آیا درخواست کتبی جهت وقت گرفتن لازم است؟
تاریخ:۱۴۰۲/۰۵/۰۸ساعت:۱۲:۵۵
پاسخ کارشناسان وکیل‌آنلاین:
مطابق ماده 106 قانون مجازات اسلامی، در جرائم تعزیری قابل گذشت که فهرست برخی از آنها در پایین خواهد آمد، هرگاه متضرر از جرم در مدت یک سال از تاریخ اطلاع از وقوع جرم، شکایت نکند، حق شکایت کیفری او ساقط می شود؛ مگر اینکه تحت سلطه متهم بوده یا به دلیلی خارج از اختیار، قادر به شکایت نباشد که در این صورت مهلت مزبور از تاریخ رفع مانع محاسبه می شود. هرگاه متضرر از جرم قبل از انقضای مدت مذکور فوت کند و دلیلی بر صرفنظر وی از طرح شکایت نباشد هر یک از ورثه وی در مهلت شش ماه از تاریخ وفات حق شکایت دارد.

تبصره- غیر از مواردی که شاکی تحت سلطه متهم بوده، درصورتی به شکایت وی یا ورثه او رسیدگی می شود که جرم موضوع شکایت طبق ماده (105) این قانون مشمول مرور زمان نشده باشد.

 

۴۷ بازدید ۱ ماه پیش ۳ امتیاز
(حسین)

سوال حقوقی

دادگاه بدوی به استناد شهادت شهود رای بر اقاله وفسخ معامله صادر نموده،درمرحله تجدید نظر خواهی احدی از شهود چک معامله راوصول کرده وجواب استعلام بانک تایید نموده وضمنادر پرونده دادگاه بدوی صورتجلسه شهادت شهود که رای صادره برمبنای ان صادرشده وجود دارد.ایادادگاه تجدیدنظراختیار داردکه بدادگاه بدوی دستور اخذمجددشهادت شهودراصادرنماید؟یاباید رای دادگاه بدوی رانقض ودرصورت صلاحدیدخوددادگاه تجدیدنظر شهادت شهودنماید؟
۴۴ بازدید ۱ ماه پیش ۳ امتیاز
(علی)
سلام ما نزدیک ۳۰۰ نفریم از یه سایت گوشی خرید کردیم مبلغ بالای ۳۰/۴۰ میلیارد الان سایتو بسته و جواب هیچ کسیو نمیده بالای سه چهار ماهه این اتفاق افتاده الان تکلیف چیست؟ باید چیکار کنیم؟
تاریخ:۱۴۰۲/۰۵/۰۴ساعت:۱۷:۲۲

پاسخ کارشناس: وکیل آنلاین بارها در مورد خرید اینترنتی از سایت‌های غیر معتبر هشدار داده است، اما آنچه مورد سوال است عدم اقدام قانونی در طی این چند ماه است. علی ایحال می‌بایست نسبت به طرح شکایت از طریق دفاتر خدمات قضایی اقدام شود تا موضوع به دادسرای جرایم رایانه‌‌ای ارجاع و با همکاری پلیس فتا، تحقیقات مقدماتی تا حصول نتیجه مسیر خود را طی کند.

۳۸ بازدید ۱ ماه پیش ۵ امتیاز
(علی)
باسلام. آیا وسایل کار مغازه ساندویچ فروشی اعم از ابزار یخچالها میز کار و غیره جزء مستثنیات دین محسوب میشود؟
تاریخ:۱۴۰۲/۰۵/۰۴ساعت:۱۷:۲۰
پاسخ کارشناسان وکیل‌آنلاین:
مطابق بند هـ ماده 24 قانون نحوه اجرا محکومیت های مالی، وسایل و ابزار کار کسبه، پیشه‌‌وران، کشاورزان و سایر اشخاص که برای امرار معاش ضروری آنها و افراد تحت تکفل‌شان لازم است، جزء مستثنیات دین محسوب می شود و در برابر بدهی قابل توقیف نیست.
۱