وکیل آنلاین

جستجوی پرسش پیگیری پرسش ارسال پرسش جدید
۲ بازدید ۲۰ ساعت پیش ۰ امتیاز
(سید امیر الیاس موسوی)

تقسیم زمین کشاورزی

سلام ؛ وقت شما بخیر ؛ پدربزرگ من زمین کشاورزی داشته است که خانواده پدری من خواستار تقسیم زمین کشاورزی توسط تقسیم نامه ای هستند ، آیا این کار قانونی است یا خیر؟ اگر توصیه ای حقوقی در این مورد هست بفرمایید . با سپاس فراوان
تاریخ:۱۴۰۴/۰۱/۳۱ساعت:۱۵:۳۰

پاسخ وکیل آنلاین: برای تقسیم زمین ورثه ای باید اول با ارائه گواهی فوت، شناسنامه باطل‌شده متوفی و مدارک وراث، از شورای حل اختلاف گواهی انحصار وراثت اخذ شود. 

۱. انحصار وراثت

باید با ارائه گواهی فوت، شناسنامه باطل‌شده متوفی و مدارک وراث، از شورای حل اختلاف گواهی انحصار وراثت بگیرید.

در این گواهی، تعداد و سهم‌الارث هر وارث مشخص می‌شود.

۲. ارزیابی و شناسایی اموال

سند رسمی یا قولنامه‌ای زمین بررسی می‌شود.

کارشناس رسمی دادگستری (رشته زمین و املاک) یا کارشناس ثبتی ارزش و موقعیت زمین را مشخص می‌کند.

گاهی لازم است نقشه UTM و کروکی وضع موجود هم تهیه شود.

۳. تشخیص امکان تفکیک یا افراز زمین

بسته به شرایط ملک، تقسیم به دو شکل انجام می‌شود:

افراز:

یعنی تقسیم رسمی و قانونی ملک مشاع بین شرکا (ورثه).

ملک قابل افراز باشد (طبق مقررات شهرداری و اداره ثبت).

بین ورثه اختلاف نباشد یا از دادگاه درخواست افراز داده شود.

مرجع رسیدگی:

اداره ثبت اسناد و املاک (اگر اختلاف نباشد).

دادگاه عمومی حقوقی (اگر یکی از ورثه مخالف باشد یا ملک غیرقابل افراز باشد).

تفکیک:

زمانیست که سند مالکیت ملک به چند قسمت تقسیم شود (مثلاً چند قطعه ۲۵۰ متری).

از لحاظ ثبتی با افراز فرق دارد؛ تفکیک لزوماً به معنی تقسیم بین ورثه نیست، ولی زمینه‌ساز آن است.

مرجع اجرا: اداره ثبت اسناد با همکاری شهرداری و نقشه‌بردار رسمی.

۴. تنظیم تقسیم‌نامه رسمی بین ورثه

پس از افراز یا توافق بین ورثه، یک سند رسمی تقسیم‌نامه در دفترخانه اسناد رسمی تنظیم می‌شود.

در این تقسیم‌نامه، سهم هر یک از ورثه با نقشه، حدود و اندازه دقیق مشخص می‌شود.

اگر سند ملک قولنامه‌ای باشد، باید اول اقدام به اخذ سند رسمی شود.

۱۵ بازدید ۲ روز پیش ۰ امتیاز
(علیرضا نقی زاده روزی)

اعتراض به رأی داور مانع اجرای آن نیست

با سلام و خسته نباشید,در مورخ 1403/06/18دفتر داروی تقاضای ابلاغ رای داوری می کند.در تاریخ 1403/06/20رای داوری از طرف شعبه 6دادگاه عموی،حقوقی به من ابلاغ شد.در مورخ 1403/07/02بنده به رای داوری اعتراض کردم.وهمان روز هم تقاضای رسیدگی و صدور حکم برابطال رای داوری را از ریاست محترم دادگاه عموی حقوقی خواستار شدم و برای رای ابطال داوری از شعبه 2برای رسیدگی مورخ 1403/08/20 ساعت 8/30ابلاغیه آمد.ودر مورخ 1403/07/17 اطلاع رسانی پرونده را مطالعه می کردم در گوشی که دیدم خواهان در خواست اجرای رای داوری کرده که در شعبه 5دادگاه عمومی،حقوقی ثبت شده،وفردای آن روز دستور ابلاغ و اجرای رای داوری صادر شده و پرونده مختومه شده،بعداز 6روز در سامانه ابلاغ قاضی شعبه 5 اجراییه رای داوری صادرکرده.وقتی در شعبه 2 پرونده ای در حال رسیدگی است چگونه شعبه 5 اجراییه صادرکرده مگه میشه همچین چیزی
تاریخ:۱۴۰۴/۰۱/۲۹ساعت:۱۵:۱۹

پاسخ وکیل آنلاین: مطابق ماده ۴۸۹ قانون آیین دادرسی مدنی، رأی داوری در موارد زیر باطل است و قابلیت اجرایی ندارد:

۱- رأی صادره مخالف با قوانین موجد حق باشد.

۲- داور نسبت به مطلبی که موضوع داوری نبوده رأی صادر کرده است.

۳- داور خارج از حدود اختیار خود رأی صادر نموده باشد. در این صورت فقط آن قسمت از رأی که خارج از اختیارات داور است ابطال می‌گردد.

۴- رأی داور پس از انقضای مدت داوری صادر و تسلیم شده باشد.

۵- رأی داور با آنچه در دفتر املاک یا بین اصحاب دعوا در دفتر اسناد رسمی ثبت شده و دارای اعتبار قانونی است مخالف باشد.

۶- رأی به وسیله داورانی صادر شده که مجاز به صدور رای نبوده‌اند.

۷- قرارداد رجوع به داوری بی‌اعتبار بوده باشد.

از طرف دیگر مطابق ماده ۴۹۳ قانون مذکور باید بیان داشت، اعتراض به رأی داور مانع اجرای آن نیست، مگر آنکه دلایل اعتراض قوی باشد. در این صورت دادگاه قرار توقف منع اجرای آن را تا پایان رسیدگی به اعتراض و صدور حکم قطعی صادر می‌نماید و در صورت اقتضاء تأمین مناسب نیز از معترض اخذ خواهد شد.

۱۵ بازدید ۲ روز پیش ۰ امتیاز
(بیات)
با سلام و درود قراردادی در سال 1374 مابین 6 نفر فروشنده و 3 نفر خریدار بابت فروش زمین کشاورزی واقع در همدان به مبلغ 2/400/000 تومان بسته شد اما 4 نفر از فروشنده ها قرار داد را امضا ننموده و به درخواست خود خریداران قرارداد پاره شده ولی از سال1374 تابه امروز ملک به تصرف آنها درامده و پس از شکایات افراد فروشنده رای تجدید نظر شعبه 1 و 2 استان همدان خلعید صادر نموده اما تجدید نظر شعبه 9 تشخیص دیوان عالی کشور رای شعبه 2 استان همدان را نقص کرده در صورتی که خود خریداران در شعبه 1 و2 تجدید نظر استان همدان اقرار کرده اند که ما پولی پرداخت نکرده ایم به علتی که فکر میکردیم مبلغ 240/000 تومان است که مورد قبول قضات تجدید نظر قرار نگرفته و خلعید را اعلام کردند.و همچنین هیچگونه قراردادی که در سال 1374 پاره شده بود در پرونده شعبه 9 تجدید نظر وجود نداشته و بدون قرارداد رای را صادر نمودند و رای شعبه 2 را نقص نمودند. لطفا راهنمایی فرمایید.
تاریخ:۱۴۰۴/۰۱/۲۹ساعت:۱۵:۱۰

پاسخ وکیل آنلاین: پرسش کننده محترم بدون رویت اسناد و آرا صادره نمی توان نظری داد. 

۲۶ بازدید ۴ روز پیش ۰ امتیاز
(علیرضا نصرالله زاده)
با سلام با توجه به رای وحدت رویه مبنی بر پرداخت خسارت تاخیر تادیه بر مبنای شاخص سالیانه متاسفانه اجرای احکام شورا حل اختلاف مشهد رای وحدت رویه را قبول نمی کند و بصورت ماهیانه محاسبه می کند به دادگستری مرکز هم مراجعه شده هنوز اقدامی در این خصوص نشده است لطفا اعلام فرمایید باید به کجا مراجعه کنم
تاریخ:۱۴۰۴/۰۱/۲۸ساعت:۱۱:۴۷

پاسخ وکیل آنلاین: به ریاست مجتمع مراجعه و طرح موضوع نمایید. 

۲۵ بازدید ۴ روز پیش ۰ امتیاز
(مهدی)

افت قیمت خودرو

سلام و وقت بخیر اینجانب بابت پرونده خسارت افت قیمت خودرو مراجعه کردم و رای برای دریافت خسارت به اینجانب صادر شد. سوال من این هست که بعد از صدور رای من چطور میتونم خسارت رو از بیمه مقصر بنا به حکم دادگاه دریافت کنم. چون فقط رای دادگاه ارسال شده و بابت نحوه دریافت اطلاعی ندارم.باید اجراییه بگیرم یا همون برابر اصل شده حکم دادگاه رو به بیمه ببرم. با تشکر از شما
تاریخ:۱۴۰۴/۰۱/۲۸ساعت:۱۱:۳۳

پاسخ وکیل آنلاین: مطابق ماده ۱ قانون اجرا احکام مدنی، هیچ حکمی از احکام دادگاه‌های دادگستری به موقع اجرا گذارده نمی‌شود مگر اینکه قطعی شده یا قرار اجرای موقت آن در مواردیکه قانون معین می‌کند صادر شده باشد. همچنین مطابق ماده ۲ قانون مذکور، احکام دادگاه‌های دادگستری وقتی به موقع اجرا گذارده میشود که به محکوم علیه یا وکیل یا قائم مقام قانونی او ابلاغ شده و محکوم له یا نماینده و یا قائم مقام قانونی او کتباً این تقاضا را از دادگاه بنماید.

کیفیت اجرا حکم در برابر سازمان ها و موسسات دولتی

مطابق ماده ۴ قانون اجرا احکام مدنی، اجرای حکم با صدور اجرائیه بعمل می‌آید مگر این که در قانون ترتیب دیگری مقرر شده باشد.
در مواردیکه دادگاه جنبه اعلامی داشته و مستلزم انجام عملی از طرف محکوم علیه نیست از قبیل اعلام اصالت یا بطلان سند اجرائیه صادر نمی شود. همچنین در مواردی که سازمان‌ها و مؤسسات دولتی و وابسته بدولت طرف دعوی نبوده ولی اجرای حکم باید به وسیله آن‌ها صورت گیرد صدور اجرائیه لازم نیست و سازمان‌ها و مؤسسات مزبور مکلفند به دستور دادگاه حکم را اجرا کنند.

امتناع محکوم علیه از اجرای حکم 

مطابق ماده ۱ قانون نحوه اجرا محکومیت های مالی، هر کس به موجب حکم دادگاه به دادن هر نوع مالی به دیگری محکوم شود و از اجرای حکم خودداری کند، هرگاه محکومٌ به عین معین باشد آن مال اخذ و به محکومٌ له تسلیم می‌شود و در صورتی که ردّ عین ممکن نباشد یا محکومٌ به عین معین نباشد، اموال محکومٌ علیه با رعایت مستثنیات دین و مطابق قانون اجرای احکام مدنی و سایر مقررات مربوط، توقیف و از محل آن حسب مورد محکومٌ به یا مثل یا قیمت آن استیفاء می‌شود.

همچنین مطابق ماده ۲ قانون مذکور، مرجع اجراء کننده رأی، اعم از قسمت اجرای دادگاه صادرکننده اجراییه یا مجری نیابت، مکلف است به تقاضای محکومٌ له از طرق پیش بینی شده در این قانون و نیز به هر نحو دیگر که قانوناً ممکن باشد، نسبت به شناسایی اموال محکومٌ علیه و توقیف آن به میزان محکومٌ به اقدام کند.

انتهای پیام/ 

 

۶۰ بازدید ۱۱ روز پیش ۰ امتیاز
(حسین)

خیانت در امانت و فروش مال غیر

با سلام. 20 سال پیش مادربزرگم بابت زمینی که در تهران داشته است به یکی از آشنایان وکالت کاری می دهد ولی متأسفانه در آن زمان خبری از وی نمی شود. الآن متوجه شده ایم که ارزش آن زمین به شدت زیاد است و همان موقع به صورت قولنامه ای و پائین تر از قیمت واقعی زمین توسط همان فرد فروخته شده است. اکنون که مادربزرگم فوت شده چطور می توان از خریدار و آن وکیل به جرم خیانت در امانت و فروش مال غیر شکایت کرد ؟ حتی شهرداری تهران نیز بدون اطلاع به مالک در بخشی از زمین اتوبان ساخته است.
تاریخ:۱۴۰۴/۰۱/۲۱ساعت:۱۲:۰۶

پاسخ وکیل آنلاین: پرسش کننده محترم بدون رویت اسناد و مدارک نمی توان پاسخ دقیقی ارائه داد. 

۶۵ بازدید ۱۱ روز پیش ۰ امتیاز
(علی اکبر رمضانی)

چک غیر صیاد

با سلام من سال 1393 به دادسرای فیاض بخش مراجعه کردم ودر بخش شورای حل اختلاف چون چکم به سرقت رفته بود نسبت به مسدودی سریال های چک سرقت شده اقدام کردم بعد از اون یکی از چک های سرقت شده به بانک رفته و برگشت خورد الان با توجه به قانون مرور زمان برای رفع سوء اثر از چکم اقدام خواستم بکنم ولی چون چک توسط دادگاه مسدود شده بود گفتن امکان ندارد مگر اینکه دادگاه نامه بدهد نسبت به باطل شدن شماره چک مورد نظر الان واسه انجام این کار به کجا باید مراجعه کنم و چه کاری انجام دهم ممنون میشم راهنماییم کنید
تاریخ:۱۴۰۴/۰۱/۲۱ساعت:۱۰:۲۵

پاسخ وکیل آنلاین: درخواست ابطال چک یک فرآیند حقوقی است که به دلایلی مانند صدور چک بدون وجه، جعل یا سوءاستفاده یا تحصیل آن از طرق غیرقانونی صورت می‌گیرد. به منظور شروع فرایند قانونی مذکور می بایست دادخواست ابطال چک از طریق دفاتر خدمات قضایی ثبت و به جریان افتد. 

۱۳۲ بازدید ۲۹ روز پیش ۱ امتیاز
(ابوالفضل)

حد نصاب شاهد دیه

سلام بنا به اتهامی که شاکی به من وارد کرده است محکوم به پرداخت دیه(کمتر از یک دهم دیه کامل) شده ام اما شاکی تنها یک شاهد دارد و یک استشهادیه محلی علیه بنده با توجه به اینکه در دادگاه اتهام وارده را نپذیرفتم و با توجه به ماده 199 قانون مجازات اسلامی حد نصاب شهادت در تمامی جرایم دو شاهد مرد است به جز چند مورد دیگر که چهار شاهد مرد می خواهد همچنین قاضی مهلت تجدید نظر خواهی را برای بنده قرار نداده و آن یک شاهد هم شوهر خواهر شاکی می باشد می خواستم بدانم؟ 1_آیا میتوان تجدید نظر خواهی کرد؟ 2_آیا میتوان با توجه به نسبت فامیلی و به تبع آن ذینفع بودن شاکی و شاهد جعل شاهد انجام داد؟ 3-میتوان یک استشهادیه محلی برخلاف آن استشهادیه محلی ای که شاکی ارائه داده،ارائه داد تا آن استشهادیه خنثی شود؟
تاریخ:۱۴۰۴/۰۱/۰۲ساعت:۱۲:۴۶

پاسخ وکیل آنلاین: پرسش کننده محترم وکیل آنلاین در مقام رسیدگی قضایی نمی باشد. اما به صورت کلی باید بیان داشت هر ادله ای که در خصوص اثبات ادعای خود دارید، قابل استناد است. دادگاه در مقام رسیدگی، ادله ابرازی را بررسی و با درنظر گرفتن جمیع اظهارات، رای مقتضی صادر می کند. 

۱۳۴ بازدید ۲۹ روز پیش ۰ امتیاز
(رسول مهدی زاده)

اختلافات ملک مشاعی

با سلام حدود سه سال پیش زمینی با یه املاکی خریدم و او خودش شروع به ساخت کرد با قرار شفاهی تا مرحله سفت کاری و با توجه به داشتن نفوذش در زندگیم چون برادر خانم بود و همه کاره خانوادش اولا بدون اجازه و اطلاع من یک واحد از ۲ واحد رو پیش فروش کرده بود و وقتی متوجه شدم گفت واحد خودمو دادم بعدش در حین ساخت مغازه رو داد به برادرش و گفت یه ماه دیگه جابجا خواهد شد و دید من معترض شدم شخصی سازی کرد و از طریق اون پس از گذشت ۷ ماه یه تقسیم نامه دستی بدون شاهد با من تنظیم کرد و هم به فروش واحد و بالا و مغازه سهیم نمود بنده را و مغازه رو به مالکیت گرفت و به تعهدات تقسیم نامه عمل نکرد در پرداخت مابهتفاوت دوما میخاستم برای ابطال تقسیم نامه اقدام کنم و سوما در ساخت و ساز تخلف کرده و الانم زندگیم در مرحله جدایی است از مسئولان محترم راهنمایی جامع رو تقاضا دارم با سپاس
تاریخ:۱۴۰۴/۰۱/۰۲ساعت:۱۲:۳۱

پاسخ وکیل آنلاین: پرسش کننده محترم بدون رویت اوراق و مدارک فی مابین موجود و آگاهی از جزییات توافقات صورت گرفته نمی توان پاسخی ارائه داد. 

۱۳۶ بازدید ۲۹ روز پیش ۰ امتیاز
(علی)

استرداد سفته

سلام دادگاه صالح رسیدگی به استرداد سفته حسن انجام کار کجاست؟ محل اقامت خوانده یا محل انجام قرار داد، با این توضیح که در قرار داد کاری ذکر شده محل انجام قرارداد اصفهان است
تاریخ:۱۴۰۴/۰۱/۰۲ساعت:۱۲:۲۸

پاسخ وکیل آنلاین: در خصوص پرسش توجه شما را به موادی از قانون آیین دادرسی مدنی جلب می نماییم.

مطابق ماده ۱۱ قانون آیین دادرسی مدنی، دعوا باید در دادگاهی اقامه شود که خوانده، در حوزه قضایی آن اقامتگاه دارد و اگر خوانده در ایران اقامتگاه نداشته باشد، در صورتی که در ایران محل سکونت موقت داشته باشد، در دادگاه همان محل باید اقامه گردد و هرگاه در ایران اقامتگاه و یا محل سکونت موقت نداشته، ولی مال غیرمنقول داشته باشد، دعوا در دادگاهی اقامه می‌شود که مال غیرمنقول در حوزه آن واقع است و هرگاه مال غیرمنقول هم نداشته باشد، خواهان در دادگاه محل اقامتگاه خود، اقامه دعوا خواهد کرد.

همچنین مطابق ماده ۱۳ قانون مذکور، در دعاوی بازرگانی و دعاوی راجع به اموال منقول که از عقود و قرارداد‌ها ناشی شده باشد، خواهان می‌تواند به دادگاهی رجوع کند که عقد یا قرارداد در حوزه آن واقع شده است یا تعهد می‌بایست در آنجا انجام شود.

از طرف دیگر مطابق ماده ۲۶ قانون مذکور، تشخیص صلاحیت یا عدم صلاحیت هر دادگاه نسبت به دعوایی که به آن رجوع شده است با همان دادگاه است. مناط صلاحیت تاریخ تقدیم دادخواست است مگر در موردی که خلاف آن مقرر شده باشد.

۱۳۵ بازدید ۲۹ روز پیش ۰ امتیاز
(جواد)

درخواست طلاق از طرف زوجه

سلام ووقت بخیر خدمت شما دوستان "زوجه بنده دوسال نیم میشه به همراه بچه منزل رو ترک میکنه. بعدش محکوم به ناشزه بودن میشن ومن بابت نفقه محکوم شده،که بعد واریز به حساب شورا کردم، در ضمن عدم امکان سازش هم صادر شد. زوجه بابت عدم رعایت بند 1از عقدنامه درخواست طلاق داد.دادگاه بدوی رد کردن درخواست زوجه رو. در تجدید نظر هم همین اتفاق افتاد. در فرجام خواهی دلایل خودش رو تغییر داده بلکه موفق بشه. با این که من چندبار بی گناه وگناه کار به زندان به مدت نهایت 2ال3 ماه رفتم. که زوجه من رو سابقه دار و خلاف کار و معتاد معرفی کرده وخواستار طلاق شده چون خیلی در عسر و حرج بودن تاکید داشته. به نظر شما عاقبت چی در انتظار من هست،؟ وچه مدت زمان دیگر امکان داره طول بکشه؟
تاریخ:۱۴۰۴/۰۱/۰۲ساعت:۱۲:۱۵

پاسخ وکیل آنلاین: پرسش کننده محترم رسیدگی مطابق قانون انجام و احکام مقتضی صادر می شود. 

۱۳۴ بازدید ۳۰ روز پیش ۰ امتیاز
(اصغر تکلو)

عدم صحت و دقت قاضی تجدید نظر

زمینی را در چمستان از دست پنجم بصورت قولنامه خریداری کردم بعد از 10 سال نفر دوم(آقای قاسمی) که از مالک اصلی خریده و به دیگری واگذار نموده طی قولنامه مجدد در سال 99 از من خرید و به دلیل اینکه مالک اولیه به خاطر اختلاف با آقای قاسمی تنظیم سند نمی کرد مجبور به فروش به نصف قیمت و دریافت دوفقره چک 99/4/30و 99/9/30 و اتومبیل پژو(سی میلیون تومان) بعنوان ثمن معامله نمودم از آنجایی که ایشان برای انتقال اتومبیل به تهران نمی آمد طی یک دست نویس تعیین کردم مبلغ 10 م تومان 99/4/2 و20 م تومان 99/4/17 به حساب من واریز نماید قبل از موعد چکها و حق فروش و واریز مبلغ اتومبیل را به ایشان دادم و ایشان هیچ پولی واریز نکردو چکهای وی هم برگشت خورد پس از برگشت خوردن اقدامات قانونی را برای فسخ معامله را دادم رای بدوی به نفع من صادر گردید و ایشان اعتراض و به تجدید نظر رفت و قاضی بر اساس تاریخ زیر امضا که 99/9/27 زده شده بود (بعد از تاریخ برگشت چکهااستناد نموده) بدون دعوت از بنده و بدون توجه به مغایرت تاریخ زیر امضا با متن دست نوشته به نفع ایشان رای صادر نمود و وکیل من مرا به درخواست جعل بودن تاریخ سوق داد که به نتیجه نرسیدم و کارشناسان خط شناسی دادگستری تاریخ و امضا را یکی تشخیص دادند الان من زمین 1.5 میلیاردی را به مفت از دست دادم البته طبق گفته کارکنان دادگستری آقای قاسمی دارای پرونده های متعددی در دادگستری می باشد ممنون از اینکه وقت خودتان را در اختیار مال باخته ای مانند من می گذارید
تاریخ:۱۴۰۴/۰۱/۰۱ساعت:۱۸:۰۹

پاسخ وکیل آنلاین: پرسش کننده محترم بدون رویت اوراق و اسناد و آرا صادره نمی توان پاسخی ارائه داد. 

۱۳۱ بازدید ۳۰ روز پیش ۱ امتیاز
(سمیه بیگدلی)
سلام خسته نباشید بنده یکسال پیش متوجه شدم هک هستم ولی حساب بانکیم کلی پول برداشت شده حدودسال9/12//۱۳۹۹با پسری ازدواج کردم ویک ماه بیشتر زندگی مشترکشان نکشید متوجه شدم به قصد کلاهبرداری با من ازدواج کرده و باهم بحث کردیم و فهمیدم با دوستانم در ارتباط هست بنده مهریه ام را اجرا گذاشتم آقا غیب شد اصلا نمیدونم کجاست ویا چیکار می‌کنه تا الآنم نتونستم پیدا کنم ....بعد دوسال متوجه شدم گوشی من بچه هام کلا حک و کنترل میشه با همسایه ها درگیر شدم آنها شکایت کرده اند و حکم سه ماخونیک زندان گرفتن وبنده سالن دارم صاحب سالن پول پیشم را به بنده ندادوحساب دادگاه ریخته ووسایلم امنیت در مغازه اش هست وکلید را عوض کرده وبا ماشینم به قم میرفتم تصادف کردم طرف مقابل به جایی اینکه از بیمه بگیره افت قیمت شکایت کرده و درخواست مصادره ماشینم کرده و خلاصه....شکایت های بنده مختومه میشه به جای نمی‌رسه وچند ماه فوش و تهدید بهم می‌فرستنداز طریق گوشی نمیدونم این افرادی که مزاحم کرده اند کی هست و از من چه میخواهند ...نمیدونم به کجا برم چطوری شکایت کنم که به یه جای از طرف دیگر پول و درآمدی ندارم ....ازتون خواهش میکنم کمکم کنید
تاریخ:۱۴۰۴/۰۱/۰۱ساعت:۱۸:۰۲

پاسخ وکیل آنلاین: پرسش کننده محترم چنانچه هر ادعایی دارید می توانید نسبت به اقدام قانونی مقتضی در مراجع قضایی اقدام نمایید. 

۱۳۸ بازدید ۳۰ روز پیش ۱ امتیاز
(مهدی گنجی)

تعلق پابند الکترونیکی

آیا پابند الکترونیکی به شخصی که به جرم اسیدپاشی محکوم به پنج سال و شش ماه حبس تعزیری درجه چهار شده‌ و یک سال و هفت ماه از مجازات ش (یک چهارم) گذشته است و همچنین هیچوگونه سابقه کیفری و حقوقی ندارد تعلق میگیرد ؟ لارم به ذکر است شاکی و مدعی خصوصی رضایت داده و بهبودی کامل یافته است و همچنین ممدجو تادییه حسن رفتار از زندان را نیز دارد. ( در ماده ۶۲ قانون مجازات اسلامی، و تبصره ۲ این ماده، اصلاحی ۹۹ هیچ منع قانونی وجود ندارد )
تاریخ:۱۴۰۴/۰۱/۰۱ساعت:۱۷:۳۵

پاسخ وکیل آنلاین: با توجه به رویه‌های متفاوت محاکم بدوی، تجدید نظر و کیفری یک در نحوه صدور آراد مربوط به محکومان مشغول شرایط از نظام آزادی تحت نظارت سامانه الکترونیک و لزوم بکارگیری و استفاده از ظرفیت‌های قانونی در راستای حبس زدایی و کاهش جمعیت کیفری و فراهم شدم امکانات لازم جهت بهره مندی محکومان از نظام تحت نظارت سامانه‌های الکترونیکی موارد زیر جهت هماهنگی بیشتر بین اجرای احکام کیفری، محاکم بدوی، تجدید نظر و کیفری یک و ایجاد رویه واحد و اتخاذ تصمیم اعلام می‌گردد.

افراد مشمول بهره مندی از نظارت الکترونیکی

۱- محکومین زیر در صورت اقتضا و احراز شرایط می‌توانند از نظام سامانه‌های الکترونیکی بهره‌مند شوند.

الف: جرایم تعزیری درجه (۵) تا درجه (۸) بدون تحمل حبس.

ب: جرایم تعزیری درجه (۲)، درجه (۳)، درجه (۴) پس از گذراندن یک چهارم مجازات‌های حبس.

پ: محکومان به حبس که به جزای نقدی نیز محکوم شده‌اند و جزای نقدی را پرداخت ننموده‌اند؛ در صورت سپردن تامین مناسب می‌توانند از نظام آزادی تحت نظارت الکترونیکی استفاده نمایند.

ت: محکومان به حبس بدل از جزای نقدی.

ج: محکومان به حبس تعزیری که به رد مال ناشی از جرم محکوم شده‌اند و در اجرای بند (ب) ماده (۴۰) قانون مجازات اسلامی در صورت اقدام به جبران ضرر و زبان با برقراری ترتیبات جبران.

چ: محکومان دارای محکومیت‌های متعدد به حبس تعزیری در صورتی که اعمال مقررات تعدد، در میزان مجازات قابل اجرا مؤثر باشد.

پس از تجمیع مجازات‌ها در اجرای مواد (۵۱۰) و (۵۱۱) قانون آیین دادرسی کیفری با لحاظ بند‌های صدرالذکر.

ح: محکومان دارای دو فقره محکومیت غیر قابل تجمیع، پس از تحمل حبس تعزیری یکی از محکومیت‌ها و شروع به اجرای محکومیت دوم با لحاظ احراز شرایط قانونی.

خ: زندانیان تحت نظام نیمه آزادی و شاغل در مراکز حرفه آموزی.

د: مشمولان بند (ج) ماده (۲۱۷) قانون مجازات اسلامی مصوب (۱۳۹۲).

ذ: مرتکبان قاچاق کالا و ارز که به لحاظ عدم پرداخت جزای نقدی مجازات آنها مطابق ماده (۶۰) قانون قاچاق کالا و ارز به حبس بدل از جزای نقدی محکوم شده‌اند و مدت حبس بدل از جزای نقدی بیش از (۵) سال باشد. پس از تحمل یک چهارم مجازات حبس.

ر: افرادی که به موجب قانون با تصمیم مرجع قضایی تحت مراقبت بوده و از ورود با خروج از محدوده معینی منع شده‌اند.

ز: سایر موارد پیش بینی شده در قوانین و مقررات.

تشخیص احراز شرایط مقرر برای برخورداری محکومان به حبس از نظام نیمه آزادی تحت نظارت الکترونیکی با دادگاه صادر کننده حکم قطعی می باشد در صورت درخواست محکوم به حبس جهت بهره مندی از نظام آزادی مذکور دادستان با قاضی اجرای احکام مکلف است، تقاضای محکوم علیه را به همراه پرونده جهت اتخاذ تصمیم به دادگاه مربوطه ارسال نمایند.

مرجع تشخیص احراز شرایط بهره مندی از نظارت الکترونیکی

تشخیص احراز شرایط مقرر برای برخورداری محکومان به حبس از نظام نیمه آزادی تحت نظارت الکترونیکی با دادگاه صادر کننده حکم قطعی می‌باشد در صورت درخواست محکوم به حبس جهت بهره مندی از نظام آزادی مذکور دادستان با قاضی اجرای احکام مکلف است، تقاضای محکوم علیه را به همراه پرونده جهت اتخاذ تصمیم به دادگاه مربوطه ارسال نمایند.

عدم قابلیت اعتراض به رد درخواست بهره مندی از نظارت الکترونیک 

مستفاد از عمومات قانون مجازات اسلامی، دادگاه صادر کننده رای، در صدور احکام مربوط به بهره مندی محکوم از نظام مراقبت‌های الکترونیکی و سایر ارفاقات کیفری مخیر است؛ بنابراین حکم به استفاده از ارفاقات کیفری حق محکوم علیه و تکلیف دادگاه به شمار نمی‌آید و فلذا قانونگذار برای محکوم علیه که درخواست وی مورد موافقت دادگاه قرار نگرفته حق تجدید نظر خواهی و اعتراض قایل نشده است.

۱۷۷ بازدید ۱ ماه پیش ۰ امتیاز
(سامی)

سفته

سلام وقت بخیر ایا سفته بعد از ۵ سال هم ارزش دارد؟
تاریخ:۱۴۰۳/۱۲/۲۲ساعت:۲۰:۳۱

پاسخ وکیل آنلاین: بله قابلیت مطالبه وجود دارد. 

۱