کارگاه حرفهآموزی در مجتمع شوق زندگی کرمانشاه افتتاح شد

به مناسبت دهه امامت و ولایت و در آستانه عید سعید غدیر، کارگاه حرفهآموزی در مجتمع فرهنگی-آموزشی شوق زندگی با حضور رئیس کل دادگستری استان کرمانشاه، و جمعی از مسئولان قضایی و اجرایی استان افتتاح شد. این کارگاه که با همکاری دادگستری کل استان و اداره کل بهزیستی کرمانشاه راهاندازی شده است، به منظور توانمندسازی زنان و دختران آسیبدیده و ارتقای مهارتهای حرفهای آنها فعالیت میکند.
ایجاد و افتتاح کارگاههای تخصصی خیاطی، قالیبافی و چرمدوزی، در مجتمع شوق زندگی کرمانشاه بستری فراهم میکند تا زنان آسیبدیده ضمن آموزش هنرهای کاربردی، زمینه کسب استقلال مالی و بازگشت مؤثر به جامعه را بیابند. این اقدام بخشی از سیاستهای کلی قوه قضاییه در چارچوب سند تحول و تعالی قضایی است که بر کاهش آسیبهای اجتماعی و تحقق عدالت ترمیمی تأکید دارد.
اجرای مجازاتهای جایگزین حبس یکی از مهمترین ابزارهای تحقق عدالت ترمیمی است
شهرام کرمی رئیس کل دادگستری استان کرمانشاه در مراسم افتتاح این مرکز، اظهار کرد: اجرای مجازاتهای جایگزین حبس یکی از مهمترین ابزارهای تحقق عدالت ترمیمی است که علاوه بر کاهش جمعیت کیفری زندانها، نقش کلیدی در اصلاح و بازپروری محکومان ایفا میکند.
وی افزود: در استان کرمانشاه قضات خوشفکر و متعهد با صدور احکام جایگزین حبس، اقداماتی مؤثر در این زمینه انجام دادهاند که از جمله آنها، تأمین منابع مالی مورد نیاز برای راهاندازی کارگاههای آموزشی در مجتمع شوق زندگی است.
رئیس کل دادگستری استان کرمانشاه تصریح کرد: اجرای عدالت صرفاً محدود به مجازات حبس نیست بلکه هدف اصلی از مجازات، جبران خسارت، بازتوانی فرد و کاهش آسیبهای اجتماعی است. در این راستا، برخی محکومان به جای تحمل حبس با صدور احکام جایگزین، کمک کردهاند تا کارگاههای حرفهآموزی ویژه زنان آسیبدیده راهاندازی شود.
وی تاکید کرد: این مدل همکاری چندجانبه که نهادهای قضایی، اجرایی و خیرین محلی در آن مشارکت دارند، نمونهای موفق از سیاستهای تحولآفرین دستگاه قضایی است و امید است الگویی برای سایر استانها نیز باشد.
در این مراسم معاون برنامهریزی و فناوری اطلاعات دادگستری، مدیرکل بهزیستی، مدیرکل دفتر امور زنان و خانواده استانداری، مدیرکل فنی و حرفهای استان و معاونان حوزههای سلامت اجتماعی، اورژانس اجتماعی، پیشگیری از آسیبها و بازتوانی اعتیاد نیز حضور داشتند.
تقدیر از قضات برتر در زمینه صدور آرای جایگزین حبس
همچنین از سه قاضی دادگستری استان کرمانشاه، حامد نجفی، کوروش لرستانی و سعید زریری، که با صدور احکام جایگزین حبس و استفاده از نهادهای ارفاقی، در راهاندازی و گسترش این برنامه نقش اساسی داشتند، تقدیر به عمل آمد.
این کارگاه حرفهآموزی، با فراهم آوردن آموزشهای فنی و هنری، نقش مهمی در تقویت بنیه اقتصادی و اجتماعی زنان و دختران آسیبدیده ایفا میکند و به عنوان یک تجربه موفق عدالت ترمیمی، مسیر جدیدی را در توانمندسازی جامعه هدف گشوده است.
رئیس کل دادگستری استان کرمانشاه در پایان ابراز امیدواری کرد که این گونه اقدامات به الگویی موفق در سراسر کشور تبدیل شده و زمینهساز تحولات اساسی در نظام قضایی و اجتماعی شود.
انتهای پیام/