قطع آب و برق غزه؛ برگی دیگر از جنایتهای رژیم صهیونیستی

مقامهای محلی غزه روز دوشنبه، ۱۰ مارس (۱۳ اسفند) قطع برق در این باریکه منطقه را تایید کردند.
محمد ثابت، سخنگوی شرکت توزیع برق غزه گفت: اقدام اسرائیل در قطع برق تهدیدی برای یک فاجعه بهداشتی و زیست محیطی وخیمتر در غزه است.
وی گفت که پیش از آغاز جنگ نسلکشی رژیم صهیونیستی، برق غزه از طریق ۱۰ خط برق تامین میشد. حدود ۷۰ درصد از شبکههای توزیع برق و ۹۰ درصد از انبارها و فروشگاههای غزه بهطور کامل در جنگ ویران شدند.
این سخنگو گفت که ۸۰ درصد از خودروهای شرکت توزیع برق غزه نیز در حملههای رژیم صهیونیستی از اکتبر ۲۰۲۳ (مهر ۱۴۰۲) منهدم شدند.
الی کوهن، وزیر انرژی رژیم صهیونیستی دستور توقف فوری برقرسانی به غزه را صادر کرد؛ این اقدام عملکرد نیروگاههای نمکزدایی غزه را در بحبوحه کمبود مداوم کمکها در ماه مبارک رمضان تشدید میکند.
کوهن در پیامی گفت که دستور قطع فوری برق نوار غزه را امضا کرده است. او اظهار کرد: صحبت بس است، وقت عمل است.
بیانیه وزیر انرژی رژیم صهیونیستی حدود یک هفته پس از آن منتشر شده که رژیم اشغالگر پس از نادیدهگرفتن توافق آتشبس از ورود همه کالاهای بشردوستانه به غزه جلوگیری کرده است.
فرانچسکا آلبانیز، گزارشگر ویژه سازمان ملل گفت که این اقدام رژیم صهیونیستی به منزله هشدار نسلکشی است و استدلال کرد که بدون برق، آب تمیزی در این باریکه وجود نخواهد داشت.
آلبانیز اضافه کرد: عدم تحمیل تحریمها یا تحریم تسلیحاتی علیه اسرائیل به منزله کمک به اسرائیل در ارتکاب یکی از قابل پیشگیریترین نسلکشیهای تاریخ ماست.
براساس گزارشها، ۲ نیروگاه آب شیرینکن در دیرالبلح مرکز غزه به دلیل قطع برق مجبور به تعطیلی شدند. شهرداری دیرالبلح در بیانیهای اعلام کرد که این نیروگاهها ۷۰ درصد آب مورد نیاز شهر را تامین میکنند.
جنگ آبی رژیم صهیونیستی علیه مردم غزه
علاوه بر این، ارتش رژیم صهیونیستی برخی از اجزای اصلی نیروگاه را بهطور کامل تخریب کرده و در نتیجه ۵ چاه تامین آب دریا، خط لوله ورودی، ۲ ژنراتور برق، یک پمپ و یک خط آب برگشتی و همچنین حصارهای خارجی و پمپهای خروجی از بین رفته است.
سازمان آب غزه گزارش کرده بود که این تنها تاسیساتی است که به شمال غزه و منطقه وادی غزه خدماترسانی میکند و آب تمیز را به تمام محلههای شمال غربی شهر غزه با ظرفیت تولید ۱۰ هزار متر مکعب در روز میرساند. گزینه دیگری برای پوشش این مقدار وجود ندارد و حفر چاه آب بهدلیل شوری بالای مخزن آب زیرزمینی حاوی آب دریا در بخشهای غربی شهر با مشکل مواجه است.
آسیب به تاسیسات آب شیرینکن وضعیت بحرانی آب در غزه را تشدید میکند، زیرا این تاسیسات تنها منبع امن و مطمئن آب آشامیدنی برای مردم است.
قطع ورود کمکهای بشردوستانه به غزه
گروههای حقوق بشری میگویند که تصمیم رژیم صهیونیستی برای قطع کمکهای بشردوستانه به نوار غزه تا اطلاع ثانوی بسیار نگرانکننده است.
این موضوع وضعیت خطرناک بحران انسانی جاری را تشدید کرده و قحطی را به ابزار نسلکشی تبدیل میکند. این تصمیم همزمان با بیانیههای تحریکآمیز مقامهای صهیونیست است که بر قصد عمدی رژیم اشغالگر برای ادامه جنایت نسلکشی از طریق محروم کردن فلسطینیها از اساسیترین نیازهایشان و تحمیل شرایطی که بقای آنها را تهدید میکند، تاکید میکند.
رژیم صهیونیستی بهتازگی اعلام کرده که کمکهای بشردوستانه به نوار غزه را متوقف کرده و تمامی گذرگاههای مرزی را مسدود کرده است. بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر رژیم صهیونیستی نیز بهطور علنی برنامههایی را برای تشدید وضعیت اعلام کرد و بحران انسانی وخیم را که بیش از ۲ میلیون نفر را تحت تاثیر قرار داده است، نادیده گرفت.
کمکهای بشردوستانه براساس قوانین بینالمللی بشردوستانه، بدون استثنا، حق اساسی غیرنظامیان است و هیچ توجیه قانونی برای رژیم صهیونیستی وجود ندارد که فلسطینیان را از دسترسی به کمکهای ضروری محروم کند. رژیم صهیونیستی نه تنها از کمکهای بشردوستانه بهعنوان ابزاری برای چانهزنی برای منافع سیاسی و نظامی استفاده میکند، بلکه به طور عمدی سیاست قحطی نظاممند را اعمال کرده و شرایط تهدیدکننده زندگی را ایجاد میکند که برای تحت تاثیر قرار دادن بقا در نوار غزه طراحی شده است.
اظهارات مکرر رژیم صهیونیستی مبنی بر اعلام هماهنگی کامل خود با دولت آمریکا، که با صراحت قصد خود را برای آواره کردن کل جمعیت نوار نوار اعلام کرده است، تایید میکند که جنایتهای گرسنگی و مسدود کردن کمکهای بشردوستانه حوادث منفرد یا ابزار مذاکره نیستند؛ در عوض، آنها بخشی از یک طرح عمدی هستند که با استراتژی آمریکا برای آواره کردن و تخلیه اجباری مردم نوار غزه هماهنگ است.
انتهای پیام/