فاجعه گرسنگی در غزه؛ تداوم حملههای مرگبار رژیم صهیونیستی به آشپزخانه جهانی
محاصره کامل نوار غزه طی بیش از یک سال گذشته در کنار جلوگیری از ورود کاروانهای کمک و امدادرسانی به این منطقه ازسوی رژیم صهیونیستی، سبب شده تا شبح مرگ ناشی از گرسنگی در سراسر غزه در حرکت باشد.
براساس اعلام دفتر رسانهای دولت غزه، گرسنگی در میان فلسطینیها در غزه به سطح فاجعهباری رسیده است، زیرا رژیم صهیونیستی بر تداوم اجرای استراتژی سلاحسازی گرسنگی علیه ساکنان غزه اصرار دارد.
در عین حال، رژیم صهیونیستی بهصورت برنامهریزیشده، نهادها، خودروها و افرادی را که در مسیر تامین مواد غذایی برای ساکنان غزه اقدام میکنند، هدف قرار میدهد.
براساس جدیدترین خبرها، ارتش رژیم صهیونیستی ساعتی پیش خودروی متعلق به آشپزخانه مرکزی جهانی WCK را در شهر خانیونس در جنوب غزه هدف حمله پهپادی قرار داد؛ بر اثر این حمله، پنج غیرنظامی ازجمله سه نفر از کارکنان این نهاد امدادرسان جان باختند.
رژیم صهیونیستی این حمله را بدون هرگونه هشدار قبلی انجام داد؛ این حمله در عین حال، نشاندهنده تشدید رویکرد ضدامدادرسانی به غزه ازسوی رژیم صهیونیستی است.
ازسوی دیگر، هفت امدادگر آشپزخانه مرکزی جهانی در ماه آوریل (اسفند سال گذشته) در دیرالبلح غزه هدف حمله رژیم صهیونیستی قرار گرفتند؛ خودروی حامل این افراد بهوضوح دارای علامت WCK بود.
رژیم صهیونیستی در آن زمان ادعا کرد که این حمله بر اثر شناسایی نادرست هدف رخ داده است، اما واقعیت این است که رژیم صهیونیستی پس از آن حملههای خود را به انبارهای آشپزخانه مرکزی جهانی نیز افزایش داد.
آجیت سونگای، رئیس دفتر حقوق بشر سازمان ملل درپی بازدید از غزه، درباره شیوع گرسنگی در این منطقه هشدار داد؛ وی پس از بازدید از اردوگاههای آوارگان در شمال غزه گفت که شاهد تلاش زنان و کودکان برای یافتن غذا در میان زبالهها بود.
این مقام سازمان ملل نسبت به میزان گرسنگی حتی در مناطقی از مرکز غزه که تیمهایی از سازمانهای امدادی در آن حضور دارند، ابراز نگرانی کرد.
وی گفت: من بهصورت ویژه از شیوع گرسنگی در غزه نگران هستم؛ دستیابی به مایحتاج اولیه به یک مبارزه روزانه و وحشتناک برای بقا تبدیل شده است؛ سازمان ملل نتوانسته است هیچ کمکی را به شمال غزه برساند، جایی که ۷۰ هزار نفر درپی ممانعت مکرر از ورود کاروانهای بشردوستانه ازسوی اسرائیل بی غذا ماندهاند.
- بیشتر بخوانید:
- انسانیتزدایی با تحمیل قحطی؛ گرسنگی در غزه به چه معناست؟
- روایتهایی از تحمیل گرسنگی به غزه
سونگای درباره وضعیت اردوگاه آوارگان در شمال غزه، گفت که ساکنان این اردوگاهها در شرایط وحشتناک با کمبود شدید مواد غذایی و بهداشت ضعیف زندگی میکنند؛ به گفته وی، بسیار بدیهی است که کمکهای بشردوستانه بزرگی باید وارد شود و این اتفاق رخ نمیدهد.
جنبش مقاومتی اسلامی حماس، جمعه، نهم آذر اعلام کرد: فلسطینیها در نوار غزه با خطر مرگ ناشی از گرسنگی با توجه به ادامه جنگ نسلکشی رژیم صهیونیستی علیه غزه از اکتبر ۲۰۲۳ (مهر ۱۴۰۲) مواجه هستند.
حماس با انتشار بیانیهای تاکید کرد: بیش از ۲ میلیون فلسطینی در غزه بر اثر گرسنگی و تشنگی به دلیل امتناع رژیم صهیونیستی از ارسال کمک و محدودیت دسترسی به دارو، غذا و آب، با خطر مرگ مواجه هستند؛ کودکان در غزه از گرسنگی جان خود را از دست میدهند و خانوادهها در آستانه قحطی به دلیل کمبود وسایل ضروری برای بقا هستند.
رژیم صهیونیستی در میانه ممانعت از ورود کاروانهای بشردوستانه به غزه بهویژه مناطق شمالی آن و تشدید محاصره این منطقه، ادعا میکند که ورود کمکهای بشردوستانه به غزه را تسهیل کرده است؛ رژیم صهیونیستی آژانسهای سازمان ملل را به عدم توزیع موثر کمکها متهم میکند.
در عین حال، غارت کاروانهای بشردوستانه ازسوی صهیونیستها یکی از دلایل اصلی کاهش کمکها به این منطقه است.
آنروا، آژانس امدادرسانی و کاریابی سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی پیشتر اعلام کرد که روزانه حداکثر ۳۰ کامیون کمکهای بشردوستانه وارد غزه میشود که مانند قطرهای در اقیانوس نیازهای مردم این منطقه است.
از زمان آغاز جنگ رژیم صهیونیستی علیه غزه در اکتبر ۲۰۲۳، گروههای بینالمللی و سازمان ملل همواره از رژیم صهیونیستی خواستهاند تا برای جلوگیری از قحطی، ورود کمکهای بشردوستانه به غزه را تسهیل کند.
انتهای پیام/