مارک میلی بازنشسته شد؛ رئیس جدید ستاد مشترک ارتش آمریکا کیست؟

خبرگزاری میزان - «مارک میلی»، مقام ارشد نظامی آمریکا پس از یک دوره چهار ساله ریاست بر ستاد مشترک ارتش آمریکا بازنشسته شد.
«جو بایدن»، رئیسجمهور آمریکا، «میلی» را جنگاوری خواند که در مناطق جنگی متعدد، از جمله افغانستان، پاناما، عراق، و هائیتی، حضور داشته و از او تمجید کرد.
در دوره ریاست «میلی»، ارتش آمریکا از اوکراین در مقابل روسیه حمایت کرد. همچنین، در دوره تصدی او بر ستاد مشترک ارتش آمریکا بود که خروج جنجالی و آشفته نیروهای نظامی آمریکایی از افغانستان انجام شد.
جانشین مارک میلی کیست؟
«مارک میلی» در مراسمی رسمی در پایگاه «مایر هندرسون» در حومه واشنگتن، فرماندهی ستاد مشترک ارتش را به «چارلز براون» واگذار کرد.
«چارلز براون»، خلبان سابق هواپیماهای جنگی که تجربه حضور در منطقه اقیانوس آرام را در کارنامه دارد، پیشتر در سنای آمریکا با ۸۳ رای موافق در مقابل ۱۱ رای مخالف برای تصدی این سمت تایید شده بود.
«براون» در سال ۱۹۸۴ بهعنوان افسر نیروی هوایی آمریکا فعالیت نظامی خود را آغاز کرد؛ وی یک خلبان با تجربه بیش از ۳ هزار ساعت پرواز بوده که ۱۳۰ ساعت از آن مربوط به عملیاتهای نظامی و جنگی است.
رئیس جدید ستاد مشترک ارتش آمریکا، خود را فردی درونگرا توصیف کرده که شخصیت عمومیاش نقطه مقابل شخصیت اجتماعی «میلی» است.
براون در مراسم معارفه، گفت که هدفش در سمت جدید جلوگیری از خشونت و «جنگ در صورت لزوم» خواهد بود.
به گفته وی، ارتش آمریکا «باید بر بهروزرسانی» با مفاهیم و رویکردهای جدید تمرکز کند.
پس از قتل «جورج فلوید»، سیاهپوست آمریکایی در سال ۲۰۲۰ از سوی یک افسر پلیس سفیدپوست در مینه سوتا، «براون» که خود سیاهپوست است ویدیویی درباره تجربیات شخصی خود از جمله تبعیض در ارتش آمریکا ضبط کرد.
اختلاف میان مارک میلی و دونالد ترامپ
«مارک میلی» در سال ۲۰۱۹، پس از آنکه «دونالد ترامپ»، رئیسجمهور سابق آمریکا، وی را نامزد ریاست ستاد مشترک کرد، این سمت را در اختیار گرفت اما رابطه آنان متلاطم بود و حتی وی به دلیل پیوستن به دولت ترامپ ابراز تاسف کرد.
«ترامپ» به تازگی «مارک میلی» را به تبانی با چین متهم کرد و گفت که «میلی» با چین همکاری و از پشت به او (ترامپ) خنجر زده است.
«میلی» در واکنش به اظهارات «ترامپ»، گفته است که برای حفاظت از خانوادهاش اقدام خواهد کرد.
«دونالد ترامپ» همچنین هفته گذشته با انتقاد از عملکرد «میلی» در موضوع خروج شتابزده و آشفته نظامیان آمریکایی از افغانستان در سال ۲۰۲۱، او را لایق مجازات اعدام خوانده بود.
به گفته رئیس جمهور پیشین آمریکا، در گذشته انجام چنین اقدامهای «شرمآوری» مجازات «مرگ» داشتند.
براساس گفته یک کتاب، ۲ روز پس از حمله طرفداران «ترامپ» به ساختمان کنگره، «مارک میلی» با نگرانی از اینکه «ترامپ» به افت ذهنی جدی رسیده و ممکن است سرکش شود، به افسران عملیات ارشد مرکز فرماندهی نظامی ملی دستور داد تا از کسی دستور نگیرند مگر اینکه او در جریان باشد.
انتهای پیام/