مرگ روزانه پناهجویان در مرزهای اسپانیا
خبرگزاری میزان - یک گروه نظارتی، میگوید که دستکم ۹۵۱ پناهجو از جمله ۴۹ کودک هنگام تلاش برای رسیدن به اسپانیا از طریق دریا در ۶ ماه اول سال ۲۰۲۳ جان خود را از دست دادهاند.
گروه حامی پناهجویان «Walking Borders»، اعلام کرده که افراد جان باخته در دریا از کشورهای الجزایر، کامرون، کومور، کنگو، اتیوپی، گینه، ساحل عاج، مالی، مراکش، گامبیا، سنگال، سریلانکا، سودان، سوریه و گامبیا هستند.
مرگ روزانه ۵ نفر در سال جاری
به طور متوسط روزانه ۵ نفر در نیمه نخست سال جاری در ۴ مسیر مختلف جزایر قناری، دریای آلبوران، الجزایر و تنگه جبل الطارق جان خود را از دست دادهاند.
این گروه که یافتههای خود را از منابع رسمی، جوامع پناهجویان و سازمانهای نجات در زمین جمعآوری کرده است، میگوید که ۱۹ قایق با همه سرنشینان بین ژانویه تا ژوئن ناپدید شدهاند.
مسیر دسترسی به اسپانیا از طریق جزایر قناری بیشترین تعداد مرگ و میر ثبت شده را به خود اختصاص داده و در ۲۸ حادثه ۷۷۸ نفر جان خود را از دست دادهاند.
در همین حال، در مسیر آلبوران، ۲ فاجعه ثبت شده در این مدت، تعداد قربانیان را به ۲۱ نفر رساند؛ در مسیر الجزایر، ۸ فاجعه رخ داده که منجر به ۱۰۲ قربانی شده است؛ در نهایت، در تنگه جبل الطارق، ۱۱ فاجعه منجر به کشته شدن ۵۰ نفر شد.
همچنین ماههای فوریه و ژوئن به ترتیب با ۲۳۷ و ۳۳۲ نفر بیشترین تعداد قربانیان را داشتند.
این سازمان میگوید که ارقام رسمی اسپانیا نشان میدهد قایقهای کمتری در ۶ ماه نخست وارد شدهاند، اما ۱۳ نفر بیشتر از ۶ نخست سال گذشته میلادی جان خود را از دست دادهاند.
کوتاهی اسپانیا و مراکش
وزارت کشور اسپانیا میگوید: در ۶ ماه نخست سال بیش از ۱۲ هزار نفر با قایق وارد شدهاند که ۴ درصد کمتر از مدت مشابه سال گذشته است.
این نهاد حامی پناهجویان، اسپانیا و مراکش را به دلیل عدم هماهنگی و عدم انجام به موقع عملیات جستجو و نجات مقصر دانست.
همچنین عوامل دیگری که منجر به این فجایع شد، از جمله ناکافی بودن منابع، و شیوههای بد در عملیاتهای نجات فهرست شده است.
سیاست مرگ برای مدت طولانی در مرزها وجود داشته است.
«هلنا مالنو گارزون»، موسس و مدیر گروه «واکینگ بوردرز»، میگوید: اما ما همچنین افزایش مصونیت از مجازات را در مواجهه با افزایش نرخ مرگ و میر مشاهده کردهایم که قربانیان و خانوادههایشان را از دسترسی به غرامت و عدالت محروم میکند.
این سازمان حادثه ۲۱ ژوئن را مثال زد که در حدود ۱۶۰ کیلومتری جزایر قناری در اقیانوس اطلس رخ داد.
پس از غرق شدن یک قایق در آبهای سواحل مراکش، ۲۴ نفر نجات یافتند و ۲ جسد - یک مرد و یک کودک - پیدا شدند، اما دستکم ۳۶ نفر ناپدید شدند.
به گزارش «واکینگ بوردرز»، یک کشتی نجات مراکشی تا ۱۰ ساعت پس از ارسال اولین هشدارها در مورد قایق به آنجا نرسید.
این گزارش میگوید: حتی کسانی که زنده میمانند در معرض نقض حقوق بشر هستند؛ برخی از آنها از «حبس، آوارگی اجباری، حملات فیزیکی و بازداشت» رنج میبرند.
بر اساس گزارش «واکینگ بوردر»، کسانی که اجسادشان بازیابی میشود، عمدتا بدون وقار و احترام به اعتقادات مذهبی خود در گورهای دسته جمعی، با فقدان پروتکلهای شناسایی، دفن میشوند.
مرگ ۶ نفر در روز از سال ۲۰۱۸
این گزارش در بخشی دیگر میگوید: از سال ۲۰۱۸ بیش از ۱۱ هزار و ۲۰۰ نفر پس از تلاش برای رسیدن به اسپانیا جان خود را از دست داده یا مفقود شده اند - به طور متوسط ۶ نفر در روز.
انتهای پیام/