وجود بیش از ۸۰ هزار کسب و کار اینترنتی/ده هزار شکایت در ده ماه گذشته در خصوص فعالیت مجرمان در سایت دیوار
سرهنگ حسین رمضانی در گفت وگو با خبرنگار گروه جامعه اظهار داشت:ما میتوانیم به کسب و کارهای اینترنتی خیلی کمک کنیم، به این شرط که این اراده اول در خود کسب و کارها و بعد در مسئولین وجود داشته باشد. خوشبختانه در همین زمینه با اتحادیه کسب و کارهای اینترنتی جلسات کارشناسی خیلی خوبی در سالهای گذشته برگزار کرده ایم.
وی افزود:ما به دنبال این هستیم که حریم خصوصی افراد و اطلاعات افراد که هم مربوط به خود کاربران و هم مربوط به خود کسب و کار میشود با رعایت یکسری الزامات امنیت سایبری رعایت شود.
رمضانی با بیان اینکه به کل این مجموع اقدامات گفته میشود صلاحیت سایبری افزود:وقتی یک کسب و کار اینترنتی دارای یک زیرساخت و سرورهایی است که اطلاعات در آنجا ذخیره میشود باید استاندارهای پیکربندی در آن رعایت شود، همچنین باید افرادی با دانش علمی به کاربرانی که متقاضی دریافت خدمت هستند خدمات بدهند. این مسئله به صورت تخصصی هم با مرکز تجارت الکترونیک وزارت صنعت و اتحادیه کسب و کارهای اینترنتی درحال انجام است.
وی با اشاره به مسائل مربوط به سایت دیوار و ده هزار شکایت از فعالیت مجرمان در این وب سایت اظهار داشت: سیاست پلیس فتا در مرحله اول به هیچ عنوان جزو سیاستهایی نیست که باید گام آخر برداشته شود، ما همراه با مسئولان این وب سایت جلسات زیادی هم در پلیس فتا و هم در دادستانی کل کشور داشتیم. خب مشکلات مهمی وجود دارد که مجرمان میتوانند از خلا قانونی و یا مشکلات فنی که وجود دارد سوء استفاده کنند.و این وسط شهروندان و استفاده کننده از این خدمات بیشترین صدمه را می بیینند.
رمضانی با بیان اینکه مسئله احراز هویت مسئله اصلی است اضافه کرد: وقتی کاربریا به این وب سایت درج آگهی مراجعه میکند و میبییند که احراز هویت خیلی قطعی انجام نمیشود پس مجرمانی که قصد ارتکاب اعمال مجرمانه را دارد با هویت جعلی وارد شده و حتی بدون اینکه کالایی در کار باشد اقدام به کلاهبرداری میکند.
معاون امور بین الملل و حقوقی پلیس فتا ناجاتصریح کرد:یکی از روشهای کلاهبرداری در این وب سایت این است که از خریدار بیعانه دریافت میکنند و متاسفانه متوجه شدیم که این نوع کلاهبرداری در دیگر وب سایتهای درج آگهی نیز وجود دارد.
وی گفت:اما مسئلهای که در سایت دیوار شدت گرفت این بود که دیدیم در طول ده ماه حدود ده هزار پرونده در پلیس فتای سراسر کشور تشکیل شده است و ما حساس شدیم چرا که حجم این پروندها غیر منطقی بود. از آنجایی که دادستان محترم کل کشور دستور داده است که این مسئله باید در دادسرا بررسی شود، چون ما به مسئولان وب سایت مطئن هستیم و خود مسئولان این وب سایت نیز با اراده خود و کمک ما و نظارت قوه قضاییه و مرکز نجارت الکترونیک و اتحادیه کسب و کارهای اینترنتی برای کاری که در پیش دراند اطلاعات و نقش خود را در خصوص ایمنی و امنیت در فضای مجازی بالا خواهند برد.
رمضانی افزود:ما به دنبال این هستیم که تمام کسب و کرهای اینترنتی ملزم شوند از طریق پست و پیکهای قانونی ارسال مرسولات داشته باشند.