مراکز توزیع کمکهای بشردوستانه در غزه یا تله مرگ؟

نهادهای حقوق بشری میگویند که جامعه بینالمللی باید بهطور فوری و قاطعانه اقدام کند تا رژیم صهیونیستی را مجبور به پایان دادن به سازوکار توزیع غیرانسانی کمکهای بشردوستانه در غزه کند.
شهید و مجروح شدن فلسطینیها در مراکز توزیع
براساس آمارها، تاکنون حدود ۱۰۰ نفر درپی تیراندازی اشغالگران در نزدیکی مراکز امدادرسانی تحت حمایت آمریکا در نوار غزه به شهادت رسیده و صدها نفر مجروح شدهاند.
گروههای حقوق بشری حوادثی را که طی آن نظامیان صهیونیست به سمت فلسطینیها در حوالی مراکز توزیع تیراندازی کردهاند ثبت کردهاند.
پیشبینی میشود آمار شهدا به دلیل تعداد بالای مجروحان وخیم و فروپاشی شدید سیستم مراقبتهای بهداشتی ناشی از محاصره و هدف قرار دادن مراکز درمانی افزایش یابد.
در یک مورد ارتش رژیم صهیونیستی و سازمان مورد حمایت آمریکا به غیرنظامیان فلسطینی دستور دادند تا برای دریافت کمک در محل تجمع کنند و به آنها دستور دادند تا ساعت ۶ صبح منتظر بمانند تا از گیتهای بازرسی عبور کرده و بستههای کمکی را دریافت کنند. در حالی که فلسطینیها منتظر بودند، هدف آتش مستقیم پهپادهای کوادکوپتر و بهدنبال آن گلولهباران تانک قرار گرفتند. اعضای این سازمان مورد حمایت آمریکا همچنین کپسولهای گاز اشکآور را به سمت جمعیت گرسنه پرتاب کردند که باعث تلفات دهها نفر و ایجاد ازدحام مرگبار در میان جمعیت شد، زیرا مردم سعی میکردند از تیراندازی فرار کنند.
برخی کارشناسان درپی حوادث اخیر این مراکز را تلههای مرگ نامگذاری کردهاند.
الگویی برای حملههای مداوم علیه فلسطینیها
المیادین نوشت: این کشتارها بخشی از الگوی حملههای مداوم علیه فلسطینیهایی است که در بحبوحه قحطی مرگبار تحمیلی اسرائیل، بهشدت بهدنبال دریافت کمک هستند و این موضوع باعث بررسی و واکنش شدید سازمانهای بشردوستانه بینالمللی شده است.
پزشکان بدون مرز (Médecins Sans Frontières) بهتازگی طرح کمکرسانی آمریکا و رژیم صهیونیستی را در غزه بهعنوان غیرانسانی، غیرموثر و احتمالا جنایتی علیه بشریت محکوم کرد، زیرا بحران انسانی در منطقه را رو به وخامت برده است.
کریستوفر لاکِر، دبیرکل پزشکان بدون مرز، در بیانیهای قاطع از نظامیسازی کمکهای بشردوستانه تحت بنیاد بشردوستانه غزه آمریکا و رژیم صهیونیستی انتقاد کرد. او استدلال کرد که این طرح که هدف ادعایی آن هماهنگی توزیع غذا در جنوب غزه است، برای توجیه ادامه تجاوز نظامی و آوارگی اجباری فلسطینیان مورد استفاده قرار میگیرد.
ناظر حقوق بشر اروپا-مدیترانه (یورو-مد مانیتور) گزارش کرد که استفاده مداوم رژیم صهیونیستی از مکانیسم توزیع کمک که مراکز توزیع را در مناطق خطرناک قرار میدهد و کمکهای محدودی را بدون یک سیستم سازمانیافته ارائه میدهد، نشاندهنده یک سیاست عمدی برای ایجاد هرجومرج و تحریک درگیری در میان جمعیتی است که به مدت ۳ ماه با گرسنگی مواجه بوده است.
- بیشتر بخوانید:
- تاکتیک جنگی تحمیل گرسنگی به غزه؛ هشدار درباره فرارسیدن قحطی مرگبار
- جنایت تازه رژیم صهیونیستی؛ حمله به دریافتکنندگان غذا در جنوب غزه
هرجومرج در مراکز توزیع کمکها نگرانیهای قبلی درمورد ناتوانی مکانیسم مورد نظر رژیم صهیونیستی در ارائه موثر کمکهای بشردوستانه را تقویت میکند. صدها مرکز موجود را نمیتوان با تنها ۴ مکان که شبیه بازداشتگاههای نظامی بوده و حتی فاقد زیرساختهای اولیه برای دریافت غیرنظامیان و توزیع ایمن و کارآمد کمک هستند، جایگزین کرد.
این حوادث را نباید بهعنوان مسائل رویهای قابل حل از طریق تنظیمات عملیاتی نادیده گرفت. آنها را باید در چارچوب وسیعتر پیامدهای وخیم کنترل ارتش رژیم صهیونیستی بر کمکهای بشردوستانه درک کرد. غیرقابل تصور است که به همان نهادی که متهم به ارتکاب نسلکشی به مدت نزدیک به ۲۰ ماه است، میتوان بهبود شرایط انسانی همان جمعیتی را که هدف قرار میدهد، سپرد.
سازمانها و نهادهای حقوق بشری میگویند که پایان دادن فوری به سازوکار توزیع کمکهای رژیم صهیونیستی در نوار غزه ضروری است، زیرا این منطقه به مکانی برای کشتارهای میدانی تبدیل شده و حتی ابتداییترین استانداردهای بشردوستانه را نیز برآورده نمیکند. این گروهها بر لزوم بازگرداندن سازوکار قبلی با هدایت سازمان ملل برای تضمین تحویل ایمن و موثر کمکها به جمعیت غزه تاکید میکند.
پیش از این، فیلیپ لازارینی، کمسیرکل آژانس امداد و کاریابی برای پناهندگان فلسطینی سازمان ملل (آنروا) در پیامی گفته بود که توزیع کمکها در غزه به تله مرگ تبدیل شده است.
ابزاری برای کنترل اجباری جمعیت غیرنظامی
همه اطلاعات موجود درمورد سازوکار جدید رژیم صهیونیستی بهوضوح نشان میدهد که این سازوکار بهعنوان ابزاری برای کنترل اجباری جمعیت غیرنظامی نوار غزه طراحی شده است. این سازوکار خانوادهها را در شرایط امنیتی بسیار محدود، تنها به یک بسته کمکی در هفته محدود میکند و در نتیجه اصول عدم تبعیض، کفایت و تداوم در کمکهای بشردوستانه را نقض میکند. این سازوکار بهجای برآورده کردن معیارهای امدادرسانی بیطرفانه و موثر، بهعنوان وسیلهای برای مطیع کردن جامعه فلسطینی با کنترل دسترسی مردم به اساسیترین نیازهای حیاتی خود عمل خواهد کرد.
این سازوکار برای جابهجایی اجباری ساکنان شمال غزه و استانهای غزه، که حدود نیمی از جمعیت نوار غزه را در خود جای دادهاند، به مناطق مرکزی و جنوبی، جایی که مراکز توزیع در آن قرار خواهند گرفت، طراحی شده است. همچنین همه سرپرستان خانوار را تحت بازرسیهای امنیتی دقیق قرار میدهد و آنها را در معرض خطر ناپدیدشدن اجباری غیرقانونی یا بازداشت خودسرانه قرار میدهد، به ویژه با توجه به حضور نظامیان صهیونیست در نزدیکی مکانهای توزیع و در امتداد جادههای دسترسی.
سازمان ملل خواستار تحقیق شد
سازمان ملل خواستار تحقیقات مستقل درمورد تیراندازیهای جمعی مداوم به امدادگران در این باریکه غزه شده است.
شاهدان میگویند که تکتیراندازان و پهپادهای کوادکوپتر رژیم صهیونیستی بهطور معمول بر مکانهای امدادرسانی تحت مدیریت آنچه بنیاد بشردوستانه غزه (GHF) خوانده شده (و رژیم صهیونیستی و آمریکا از آن حمایت میکنند) نظارت میکنند.
الگوی خشونت مرگبار در اطراف محل توزیع کمکهای GHF باعث خشم فزاینده بینالمللی شده است و آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل خواستار تحقیقات مستقل درمورد تیراندازیهای جمعی به فلسطینیها شد.
گوترش گفت: این غیرقابل قبول است که فلسطینیها جان خود را برای غذا بهخطر میاندازند. من خواستار تحقیقات فوری و مستقل درمورد این وقایع و پاسخگو کردن عاملان آن هستم.
کارشناسان میگویند که مراکز توزیع تحت حمایت اشغالگران و آمریکا بهعنوان پوششی برای کمپین گستردهتر برای خالی کردن شمال غزه عمل میکند، چرا که با دور زدن آژانسهای بینالمللی مستقر، کمکها را در جنوب متمرکز میکند.
انتهای پیام/