نحوه اخذ شناسنامه برای کودکان متولد شده در زندان

تنظیم سند و صدور شناسنامه به موجب حکم دادگاه برای افراد زیر ۱۸ سال مشمولین ماده ۲۲ قانون حمایت از کودکان و نوجوانان بی سرپرست و بدسرپرست انجام خواهد پذیرفت. مطابق ماده مذکور پس از صدور حکم قطعی سرپرستی، مفاد حکم از سوی دادگاه به اداره ثبت احوال و اداره بهزیستی مربوط ابلاغ میشود. اداره ثبت احوال مکلف است نام و نام خانوادگی کودک یا نوجوان تحت سرپرستی و همچنین مفاد حکم سرپرستی را در اسناد سجلی و شناسنامه سرپرست یا زوجین سرپرست وارد کند. همچنین اداره ثبت احوال مکلف است شناسنامه جدیدی برای کودک یا نوجوان تحت سرپرستی با درج نام و نام خانوادگی سرپرست یا زوجین سرپرست صادر و در قسمت توضیحات مفاد حکم سرپرستی و نام و نام خانوادگی والدین واقعی وی را در صورت مشخص بودن، قید نماید.
تبصره ۱ ماده بیان می دارد، اداره ثبت احوال مکلف است سوابق هویت و نسبت واقعی طفل را در پرونده وی حفظ نماید.
همچنین مطابق تبصره ۲، کودک یا نوجوان تحت سرپرستی میتواند پس از رسیدن به سن هجده سالگی، صدور شناسنامه جدیدی را برای خود با درج نام والدین واقعی در صورت معلوم بودن، یا نام خانوادگی مورد نظر وی، در صورت معلوم نبودن نام والدین واقعی، از اداره ثبت احوال درخواست نماید.
تبصره ۳ نیز چنین بیان می دارد، اجرای این ماده به موجب آیین نامهای است که به وسیله سازمان ثبت احوال کشور و با همکاری سازمان تهیه میشود و ظرف سه ماه پس از لازم الاجراء شدن این قانون به تصویب هیأت وزیران میرسد.
مدت زمان انجام خدمت:
پس از تکمیل پرونده ۱ الی ۲ روز
مدارک مورد نیاز
- حکم قضایی
- مدارک تایید هویت
- پرداخت هزینه طبق تعرفه جاری (در دفاتر پیشخوان از طریق دستگاه کارتخوان)
نوع مخاطبین
اشخاص حقیقی و حقوقی:
- مؤسسات نگهداری طفل همچون بهزیستی، ندامتگاهها و زندانها (نماینده زندان، برای انجام فرایند تنظیم سند و صدور شناسنامه برای طفل متولد شده در زندان، از طرف مادران در حبس با دردست داشتن حکم قضایی اقدام مینماید.
- سرپرست طفل
نحوه مراجعه و دریافت شناسنامه
به ادارت کل استانها یا سازمان ثبت احوال کشور مراجعه شود.
انتهای پیام/