تعامل دستگاه قضایی با نخبگان و اندیشهورزان جامعه ضرورتی انکارناپذیر است

حجتالاسلام والمسلمین محمد صادق اکبری در این نشست تخصصی و صمیمی که در سالن شهدای هفتم تیر برگزار شد، پس از استماع نقطه نظرات روحانیون حاضر در جلسه اظهار داشت: در راستای اجرای سیاستهای سند تحول و تعالی قضایی و برنامه عملیاتی سال ۱۴۰۴ و جامه عمل پوشاندن به منویات حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژهای رئیس قوه قضائیه پیرامون اهمیت برگزاری نشستهای تخصصی مسئولان قضایی استانها با صاحب نظران و نخبگان جامعه، نشست تخصصی هیئت اندیشه ورزان جامعه روحانیون شاغل در مناصب مهم حوزوی و اجرایی مرکز استان سمنان برگزار شده است.
وی در ادامه افزود: این گردهمائی تخصصی با محوریت هم افزایی دستگاه قضایی استان با جامعه روحانیون، پیرامون بسط وتوسعه عدالت اجتماعی و تمرکز بر اصلاح ساختارهای ناصحیح در جامعه با تکیه بر افزایش خودباوری اجتماعی در عرصههای مختلفی از جمله، صلح و سازش، پیشگیری از وقوع جرم و آسیبهای اجتماعی، حفظ و احیاء حقوق عامه و ... است.
رئیس کل دادگستری استان سمنان گفت: قوه قضائیه در نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران دارای جایگاه والا و مهمی است و این جایگاه ارزشمند را براساس دین مبین اسلام بدست آورده و البته بنا به قوانین و مقررات موضوعه تکالیف مختلفی هم برای این قوه تعیین شده است.
وی با اشاره به تکالیف دستگاه قضایی براساس اصل ۱۵۶ قانون اساسی افزود: به منظور ساماندهی و اجرای برنامه محور وظایف و سیاستهای قوه قضاییه، سند تحول و تعالی ترسیم شده است که مورد تائید مقام معظم رهبری قرار گرفته و اجرای مفاد این سند همواره مورد تاکید ایشان است؛ در ادامه نیز این سیاستها در چارچوب مأموریتهایی با اهداف و شاخصهای مختلفی تحت عنوان برنامه عملیاتی سالانه پیاده سازی شده و مسیر توسعه و اجرای عدالت در جامعه را به صورت هدفمند مشخص کرده است.
رئیس کل دادگستری استان سمنان در ادامه با بیان برخی از ماموریتها و راهکارهای سند تحول و تعالی قضایی که برنامه عملیاتی برای اجرای هرچه بهتر آن طراحی شده است، گفت: اجرای همه این برنامهها به منظور صیانت و حفاظت ازجان، مال و ناموس مردم است که بعنوان امانتی در دستگاه قضایی مطرح میشود و احقاق و استیفای حقوق مظلومین و اجرای قسط و عدل در جامعه بایستی به بهترین وجه ممکن صورت پذیرد.
وی با بیان اهمیت نقش روحانیون در تشریح و تبیین اهداف قوه قضاییه در موضوعاتی از قبیل پیشگیری از وقوع جرم، فرهنگ سازی سنت حسنه صلح و سازش و ... در بین اقشار مختلف جامعه، تصریح کرد: دستگاه قضایی کشور و به تبع دادگستری استان سمنان با برگزاری این نشستهای ارزشمند و کارآمد با نخبگان، صاحب نظران و منتقدان از اقشار مختلف جامعه، قصد دارد مطالبات و انتظارات به حق مردم از بخشهای مختلف قوه قضائیه را از نگاه موثرین جامعه بشنود و با رویکردی آگاهانه و عالمانه در مسیر حفظ و تقویت نقاط مثبت و همچنین شناسایی و رفع نقاط ضعف در خدمت رسانی به مردم کوشاتر از گذشته عمل کرده و این عملکرد را روز به روز بهبود ببخشد.
حجت الاسلام والمسلمین اکبری در خاتمه تصریح کرد: وقتی نگاه نخبگان جامعه به دستگاه قضایی مثبت و مطلوب ارزیابی شود، یقیناً در جلب نظر و اعتماد عمومی اقشار مختلف جامعه به قوه قضائیه و در نتیجه نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران موثرخواهد بود و دادگستری استان سمنان سعی دارد در مسیر افزایش کمی و کیفی کارآمدی نظام قضایی با ارتقاء نسبی سرعت، دقت و صحت در رسیدگیهای قضایی گام بردارد و با اجرای به موقع تکالیف و وظایف خود در مسیر حفظ، جلب و افزایش اعتماد و رضایتمندی مردم از هیچ کوششی دریغ نخواهد کرد.
انتهای پیام/