آوارگی؛ رنج مشترک ساکنان شمال کرانه باختری

عملیات تجاوزکارانه رژیم صهیونیستی علیه کرانه باختری در حالی وارد هفته ششم خود شده است که خانوادههای فلسطینی آواره نه فقط از دسترسی به نیازهای اولیه محروم شدهاند، بلکه چشمانداز تحولات آینده را نیز تیرهوتار میبینند.
به گزارش میدلایستآی، دهها هزار نفر از فلسطینیهای ساکن اردوگاههای آوارگان در شمال کرانه باختری در ماه رمضان امسال با شرایط وخیمی مواجه هستند.
این افراد در شرایطی قرار دارند که نیازهای اولیه آنها تامین نمیشود و بسیاری از آنها هنوز در سرپناههای موقت زندگی میکنند.
یکی از زنهای آواره فلسطینی، با ابراز نگرانی از اینکه غذای مناسب برای فرزندانش وجود ندارد، شرایط دشوار تهیه مواد غذایی برای سحری و افطار را تشریح کرد.
نامشخص بودن آینده منبع دیگری برای رنج آوارگان است، زیرا آنها صداهای مداوم بمبگذاری، تخریب و آتش زدن خانهها را در اردوگاهها میشنوند.
آنها در این ابهام به سر میبرند که آیا هرگز به خانههای خود بازخواهند گشت یا اینکه آیا زندگی آنها در آیندهای قابل پیشبینی در این وضعیت آشفته ادامه خواهد داشت.
یکی از ساکنان اردوگاه «جنین» در کرانه باختری که اکنون برای چندمین بار آوارگی را تجربه میکند، میگوید که از سرنوشت خانهاش اطلاعی ندارد.
وی گفت: وقتی رفتم تا وضعیت خانهام را ببینم، دیدم که غیرقابل سکونت است، زیرا بهصورت نیمهتخریب شده است؛ تا سر رسیدن نظامیان اسرائیلی توانستم تعدادی ظرف پختوپز بردارم.
فلسطینی آواره دیگری که پیشتر در اردوگاه نورشمس زندگی میکرد، گفت: اسرائیلیها به ما فرصت ندادند چیزی با خود برداریم؛ آنها ما را بهزور اسلحه بیرون کردند، سربازها فریاد میزدند؛ جز بولدوزرها در خیابان خودروی دیگری نبود.
وی گفت: ما آوارهها در ماه رمضان با شرایط دشواری مواجه هستیم؛ فرزندانم ۴۰ روز است که از تحصیل بازماندهاند؛ آنها جایی برای بازی یا تحصیل ندارند.
فلسطینیهایی که در اردوگاههای کرانه باختری ماندهاند، نیز شرایط دشواری را میگذرانند؛ آب و برق اردوگاهها مرتبا قطع میشود؛ ضمن اینکه تهاجمهای مکرر ارتش رژیم صهیونیستی زندگی را سختتر میکند.
ساکنان این اردوگاهها حتی نمیتوانند دقایقی از خانههای خود خارج شوند؛ برای بسیاری از آنها، ترک خانه به معنای پایان زندگی در اردوگاه است.
- بیشتر بخوانید:
- آتشبس روی کاغذ؛ تداوم جنایت رژیم صهیونیستی در غزه و کرانه باختری
- تشدید خشونت صهیونیستها در کرانه باختری همزمان با ماه مبارک رمضان
ارتش رژیم صهیونیستی در ماه ژانویه با فاصله ۲ روز پس از اجرایی شدن توافق آتشبس غزه (۲ بهمن ۱۴۰۳) حملههای گسترده خود را به شهرهای «جنین» و طولکرم در شمال کرانه باختری آغاز کرد.
براساس اعلام سازمان ملل، این حملههای مستمر سبب آوارگی بیش از ۴۰ هزار فلسطینی شده است.
وزیر جنگ رژیم صهیونیستی ماه گذشته با اعلام این خبر، ادعا کرد که این افراد اجازه بازگشت ندارند؛ او به ارتش رژیم صهیونیستی دستور داد که دستکم یک سال در این منطقه باقی بمانند.
ارتش رژیم صهیونیستی و شهرکنشینان صهیونیست از ۷ اکتبر ۲۰۲۳ (۱۵ مهر ۱۴۰۲) زمان آغاز جنگ علیه غزه، حملههای خود را به کرانه باختری تشدید کردهاند.
بر اثر این حملهها، تاکنون ۳۹۰ فلسطینی به شهادت رسیده، ۷ هزار نفر مجروح و ۱۴ هزار و ۵۰۰ نفر بازداشت شدهاند.
انتهای پیام/