آتشبس روی کاغذ؛ تداوم جنایت رژیم صهیونیستی در غزه و کرانه باختری

توافق آتشبس غزه در حالی روی کاغذ از ۱۹ ژانویه ۲۰۲۵ (۳۰ دی ۱۴۰۳) اجرایی شد که نگاهی به اقدامهای رژیم صهیونیستی در این باریکه نشان میدهد که پایان آتشی رخ نداده است.
مردم فلسطین در سراسر اراضی اشغالی به شکل فزایندهای با بیتوجهی کامل رژیم صهیونیستی به تعهدهایش براساس قوانین بینالمللی مربوط به بازیگران اشغالگر و شانس فلسطینیها برای ساختن آیندهای که حقوق آنها برای زندگی آبرومندانه و تعیین سرنوشت را برآورده میکند، دستوپنجه نرم میکنند.
وضعیت در غزه به شکل قابل توجهی نابسامان است.
از زمان اجرایی شدن توافق آتشبس در غزه در ۱۹ ژانویه تاکنون، ارتش رژیم صهیونیستی ۵۸ فلسطینی ازجمله ۱۰ کودک و سه زن را به شهادت رسانده است؛ عمده این جنایتها در نزدیکی مناطقی ازجمله محورهای نتزاریم، فیلادلفی، شرق رفح، خانیونس و بیتحانون رخ دادند.
براساس گزارشها، بیشتر این افراد در تلاش بودند به خانههای خود بازگردند.
هدف قرار دادن فلسطینیهایی که شرکتی در درگیریها ندارند، براساس قوانین بینالمللی یک جنایت جنگی است.
رژیم صهیونیستی از ۳ مارس (۱۳ اسفند) تاکنون ورود کمکهای بشردوستانه و دیگر کالاها و تدارکات ازجمله سوخت را به غزه مسدود کرده که این امر سبب تشدید نگرانیها از گرسنگی و قحطی زیر سایه سنگین بازگشت احتمالی بمبارانها شده است.
اقدام یادشده در حالی انجام میشود که خانوادههای آواره غزه در میانه ماه رمضان چالشهای جدی را برای تامین غذا، سرپناه، لباس گرم و خدمات بهداشتی دارند.
وضعیت نابسامان در غزه طی ۲ هفته گذشته به جان باختن دستکم هشت نوزاد بر اثر سرمای شدید منجر شد.
رژیم صهیونیستی بهعنوان قدرت اشغالگر موظف به تامین مایحتاج زندگی فلسطینیهای تحت اشغال است؛ این تعهد شامل غذا، آب تمیز، سرپناه و مراقبتهای بهداشتی کافی است.
هرگونه ممانعت از ورود مایحتاج زندگی برای غیرنظامیان ممکن است به منزله مجازات دستهجمعی باشد؛ ضمن اینکه استفاده از گرسنگی و قحطی بهعنوان سلاح جنگی، یک جنایت جنگی است.
علاوه بر این، تلاشها برای حذف هزاران تن آوار و زباله به دلیل کمبود تجهیزات سنگین و سوخت مورد نیاز بهشدت با مشکل مواجه شده است.
خانوادههای فلسطینی و کارکنان دفاع مدنی همچنان به بیرون آوردن اجساد از زیر آوار ادامه میدهند و دستکم پیکر ۸۰۸ نفر از زمان آغاز آتشبس پیدا شده است.
در عین حال حملههای رژیم صهیونیستی به کرانه باختری همچنان ادامه دارد.
رژیم صهیونیستی در چارچوب عملیات مستمر و جنایتکارانه خود همچنان به ویران کردن جوامع در شمال کرانه باختری ادامه میدهد؛ این عملیات از ۲۱ ژانویه (دوم بهمن) فقط ۲ روز پس از اجرایی شدن توافق آتشبس در غزه با حمله به اردوگاه «جنین» آغاز شد و سپس به استانهای طولکرم و طوباس گسترش یافت.
بر اثر این عملیات تاکنون ۵۴ فلسطینی از جمله هشت کودک و ۲ زن به شهادت رسیده و حدود ۴۰ هزار فلسطینی دچار آوارگی مجدد شدهاند.
در خارج از استانهای یادشده نیز، رژیم صهیونیستی طی ۲ هفته گذشته پنج فلسطینی دیگر ازجمله یک پسر ۱۲ ساله را در الخلیل به شهادت رساند.
وزیر جنگ رژیم صهیونیستی در گفتوگو با رسانهها ادعا کرد که نظامیان این رژیم به مدت یک سال در بخشهایی از اراضی اشغالشده، باقی مانده و از بازگشت ساکنان فلسطینی جلوگیری میکنند.
کشتار فلسطینیها در کرانه باختری به شکل فزایندهای بیتوجهی نگرانکننده به زندگی آنها را در همهگیری قتلهای غیرقانونی تشدید کرده است.
از آنجایی که هیچ خصومتی در کرانه باختری وجود ندارد، استانداردهای حقوق بشر بینالمللی در مورد استفاده از زور در عملیات اجرای قانون باید اعمال شود، اما رژیم صهیونیستی در مقابل بهطور معمول به استفاده از تاکتیکها و سلاحهای توسعهیافته برای جنگ، از جمله استمرار حملههای هوایی و استقرار تانکها دست میزند.
حوادث هشداردهنده گزارششده در هفتههای اخیر شامل تیراندازی نظامیان صهیونیست به خانهای در «جنین» و شهادت یک نوزاد دختر ۲ روزه، تیراندازی و به شهادت رساندن یک زن باردار هشت ماهه که قصد خروج از اردوگاه پناهندگان نور شمس را داشت، به شهادت رساندن یک دختر ۱۳ ساله در حیاط خانهاش در «جنین» و به شهادت رساندن یک پسر ۱۰ ساله در حالی که مقابل ساختمانی در طولکرم ایستاده بود، است.
رژیم صهیونیستی همزمان با عملیات یادشده، محدودیتهای رفتوآمد را نیز بهطرز چشمگیری افزایش داده، جوامع را خفه کرده و هزاران دانشآموز و کارگر در مناطق شمالی را از رسیدن به مدرسهها و محل کار خود باز میدارد.
در عین حال، رسانههای رژیم صهیونیستی گزارش دادند که این رژیم تعداد نمازگزاران کرانه باختری مجاز به دسترسی به مسجدالاقصی در قدس اشغالی را برای نماز نخستین جمعه در ماه رمضان کاهش داده است.
پیش از نخستین نماز جمعه ماه رمضان هم رژیم صهیونیستی محدودیتهای تردد را در اطراف قدس شرقی اشغالی ازجمله با استقرار هزاران افسر و بستن راههای کلیدی اعمال کرد.
موضوع دیگری که نباید مورد غفلت واقع شود، جابجایی اجباری دستهجمعی در بخشهای وسیعی از سرزمینهای اشغالی فلسطین است که موضوعی نگرانکننده است؛ در غزه، ادامه حضور نظامیان صهیونیست و کشتار مداوم فلسطینیها در اطراف مناطق بهاصطلاح ممنوعه تعیینشده، عملا مانع از بازگشت ساکنان فلسطینی به خانههای خود در این مناطق میشود.
بنا بر گزارشها، در بخشهای اخیرا تخلیهشده کرانه باختری، خانهها در حال تخریب هستند؛ دستکم ۱۲۰ ساختمان در «جنین» و ۴۱ ساختمان در طولکرم تاکنون تخریب شدهاند، ظاهرا برای ایجاد فضایی برای ایجاد خیابانهای عریض که امکان عبور آسانتر نیروهای نظامی را فراهم میکند.
ارتش رژیم صهیونیستی همچنین اعلام کردند که بهزودی ۱۶ خانه را در اردوگاه پناهجویان نور شمس تخریب خواهد کرد؛ در عین حال، تابلوهایی در حال نصب هستند که نامهای عبری را در خیابانها و تقاطعهای تازه بولدوزرشده در «جنین» و طولکرم نشان میدهند.
- بیشتر بخوانید:
- فوت ۱۵ کودک بر اثر سرما و شهادت ۵۹ اسیر بر اثر شکنجه
- مانعتراشی رژیم صهیونیستی در مسیر ورود کمکهای بشردوستانه به غزه
به موازات آن، تعداد فزایندهای از جوامع گلهداری و کشاورز فلسطینی از منطقه C و دیگر مناطق حاصلخیز کرانه باختری آواره شده و به دلیل خشونت رژیم و شهرکنشینان، دسترسی محدود به زمین و مراتع و سیاستهای تبعیضآمیز مجبور به ترک این منطقه شدهاند.
این گامها در شرایطی برداشته میشوند که رگبار اظهارات مقامها و قانونگذاران صهیونیست برای تقویت بیشتر الحاق بخشهای وسیعی از سرزمینهای اشغالی فلسطین انجام میشود؛ آنها در اظهارات و بیانیههای خود همچنین خواستار انتقال و اخراج اجباری فلسطینیهای غزه شدهاند.
کنست رژیم صهیونیستی بهتازگی لایحهای را تصویب کرد که قانون، صلاحیت و کنترل رژیم صهیونیستی را به شهرکهای اطراف قدس اشغالی گسترش میدهد که خطر الحاق را بیشتر میکند؛ این تهدیدی برای تکه تکه شدن بیشتر کرانه باختری اشغالی، انزوای بیشتر ساکنان فلسطینی قدس شرقی اشغالی و پیچیدهتر کردن تلاشهای آینده برای تحقق حق تعیین سرنوشت فلسطینیها است.
رسانههای رژیم صهیونیستی به نقل از قانونگذاران این رژیم توضیح دادند این لایحه گامی مهم در جهت گسترش حاکمیت رژیم صهیونیستی بر کرانه باختری است.
اقدامها برای جابجایی اجباری فلسطینیها و تحکیم الحاق سرزمین آنها در تضاد با تعهدهای رژیم صهیونیستی براساس قوانین بینالمللی، ازجمله وظیفه این رژیم برای پایان دادن به حضور غیرقانونی خود در اراضی اشغالی فلسطین و تخلیه فوری همه شهرکها همانطور که دیوان بینالمللی دادگستری تایید کرده است، انجام میشود.
این اقدامها باید متوقف و معکوس شوند و فلسطینیهای سراسر سرزمین اشغالی باید اجازه داشته باشند که در امنیت و عزت به خانههای خود بازگردند.
رژیم صهیونیستی باید در قبال نقضهای مرتکبشده پاسخگو باشد.
انتهای پیام/