رئیس کل دادگستری استان هرمزگان: ۲ هزار و ۵۰۰ دستگاه انواع خودرو‌های خارجی در بندر شهید باهنر تعیین تکلیف شده است

18:50 - 17 ارديبهشت 1403
کد خبر: ۴۷۷۱۷۸۹
دسته بندی: قضایی ، دادگستری
رئیس کل دادگستری استان هرمزگان: ۲ هزار و ۵۰۰ دستگاه انواع خودرو‌های خارجی در بندر شهید باهنر تعیین تکلیف شده است
رئیس کل دادگستری استان هرمزگان از تعیین تکلیف و فروش ۲ هزار و ۵۰۰ دستگاه انواع خودرو‌های خارجی در بندر شهید باهنر از سال گذشته تاکنون خبر داد.

خبرگزاری میزان - بازدید از بندر شهید باهنر و تشریح اقدامات دادگستری استان هرمزگان در تعیین تکلیف کالا‌های وارد شده به این بندر، یکی از برنامه‌های خبرنگاران در هفتمین تور نظارتی قوه قضاییه بود.

مجتبی قهرمانی در جریان بازدید از بندر شهید رجایی در هفتمین تور نظارتی قوه قضاییه، اظهار کرد: دستگاه قضایی استان درباره کالا‌هایی که به سمت ماندن نامتعارف بروند ورود پیدا می‌کند. در بندر شهید باهنر از شهریور سال گذشته تاکنون حدود ۲ هزار و ۵۰۰ دستگاه خودرو خارجی سواری وارداتی ترخیص شده و روانه بازار شده است.

وی افزود: در حال حاضر تعداد هزار و ۳۰۰ دستگاه خارجی در این بندر وجود دارد که حدود سه ماه است که به این بندر وارد شده‌اند و با ورود این خودرو‌ها به مرحله نامتعارف دستگاه قضایی به تعیین تکلیف این خودرو‌ها ورود پیدا می‌کند.

رئیس کل دادگستری استان هرمزگان تصریح کرد: این حساسیت برای دولت نیز وجود به وجود آمده است که این خودرو‌ها هرچه سریعتر تعیین تکلیف شوند. با توجه به اینکه این خودرو‌ها حدود سه ماه است که به این بندر وارد شدند، در چند روز اخیر دستگاه قضایی به تعیین تکلیف این خودرو‌ها ورود کرده است. 

وی اضافه کرد: مشکل این خودرو‌ها در حال حاضر منشا ارز است. همچنین اداره کل استاندارد و محیط زیست باید مجوز ترخیص این خودرو‌ها را صادر کنند. 

قهرمانی با اشاره به اینکه گمرک باهنر یکی از گمرکات مهم در زمینه واردات خودرو است، گفت: بیشتر این خودروها، خودرو‌های هیبریدی برقی و مربوط به شرکت معین خودرو هستند.

وی درباره اهمیت بندر شهید باهنر، اظهار کرد: بندر شهید باهنر دومین بندر بزرگ استان بعد از بندر شهید رجایی است که هم مسافری است و هم بخشی از صادرات و واردات از آن انجام می‌شود. بیشتر کالا‌های غیر کانتینر و بخش اعظمی از تره بار و احشام و ... نیز از طریق همین بندر جا به جا می‌شوند.

وی افزود: امروز در این بازدید، چند لنج مشاهده شد که مشکل ته لنجی داشتند. موضوع ته لنجی در قانون دیده شده است و به عنوان یک عرف در بین لنج‌داران از قدیم وجود داشته است.

قهرمانی با اشاره به اینکه امروز کالا‌هایی که می‌توان از طریق ته لنجی وارد کرد مشخص و حجم آن هم مشخص است، گفت: در گذشته مقررات دقیقی در این باره وجود نداشت و هرکس به توان خود حجمی کالا وارد می‌کرده  و تا همین چند وقت پیش به اندازه نیسان بارگیری می‌کردند. اما این موضوع در حال حاضر قانونمند شده است.

رئیس کل دادگستری هرمزگان در رابطه با چالش‌های ته‌لنجی، گفت: یک چالش جدی در رابطه با ته لنجی وجود دارد که هم بحث قاچاق کالا است. برخی افراد به بهانه ته لنجی مقادر بیشتری از آنچه در قانون آمده است، کالا وارد می‌کنند. از طرفی بحث حق و حقوق ملوانان است و طرفی دیگر بحث قاچاق و آسیبی که به اقتصاد و تولید داخل می‌زند، مطرح است.

همچنین در این بازدید برخی از مشکلات تجار فعال در بندر شهید باهنر مطرح و از سوی مسئولین قضایی استان مورد بررسی قرار گرفت.


انتهای پیام/


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *