رؤسای قوه قضائیه وکیل آنلاین مجله حقوقی

پرونده رسوایی‌های بی‌بی‌سی/ دولت و پلیس انگلیس واکنش نشان دادند

12:06 - 21 تير 1402
کد خبر: ۴۷۲۳۱۴۷
دسته بندی: حقوق بشر ، عمومی
پرونده رسوایی‌های بی‌بی‌سی/ دولت و پلیس انگلیس واکنش نشان دادند
«بی‌بی‌سی» با بحران اخلاقی تشدید شونده‌ای مواجه شده که چهره این شبکه را بیش از پیش مخدوش می‌کند.

خبرگزاری میزان – «بی‌بی‌سی» در میانه بحران‌های متعدد، با شکایت ۲ جوان از یکی از مجریان سرشناس خود مواجه شده است؛ مورد اتهامی، مسائل اخلاقی است.

رسوایی اخلاقی جدید بی‌بی‌سی چیست؟

خانواده یک جوان ۲۰ ساله طی شکایتی که در ماه مه سال جاری تنظیم شده، اعلام کردند که یکی از مجریان سرشناس «بی‌بی‌سی» بدون مخفی کردن هویت خود از ۳ سال پیش ۳۵ هزار پوند معادل ۴۵ هزار دلار به فرزندشان به ازای دریافت تصاویر غیراخلاقی پرداخت کرده است.

آن‌ها تاکید دارند که این پرداخت‌ها سبب اعتیاد فرزندشان به مواد مخدر شده است.

طبق قوانین انگلیس، گرفتن، ساختن، اشتراک‎گذاری یا داشتن تصاویر ناشایست از افراد زیر ۱۸ سال جرم محسوب می‌شود.

پیدا شدن شاکی دوم در پرونده رسوایی اخلاقی بی‌بی‌سی

بحران اخلاقی که «بی‌بی‌سی» را در چند روز گذشته با شرایط دشواری مواجه کرده، با شکایت دومین نفر از یکی از مجریان مشهور این شبکه که به پرداخت ده‌ها هزار پوند پول به ازای دریافت عکس‌های غیراخلاقی به یک نوجوان متهم است، وارد مرحله جدیدی شد.

فرد جوانی که هویتش اعلام نشده، اکنون دومین شاکی مجری مشهور «بی‌بی‌سی» است که در پی رسانه‌ای شدن خبر شکایت خانواده یک نوجوان از کار تعلیق شده است.

این شاکی ۲۳ ساله می‌گوید که پیام‌های تهدیدآمیزی از مجری مذکور دریافت کرده است؛ وی گفت با این فرد در سال ۲۰۱۸ در برنامه‎های دوست‎یابی آشنا شده است و اکنون پیام‌های متنی تهدیدآمیزی از وی دریافت می‌کند.

شاکی دوم با اشاره به اینکه مجری مذکور در روزهای قرنطینه، وی را برای انجام ملاقاتی که هرگز انجام نشد، تحت فشار قرار داده بود، می‌گوید که این پیام‌ها به دلیل آگاهی از قدرت مجری سرشناس وی را ترسانده است.

تایید شده که پیام‌های متنی مورد بحث از یک شماره تلفن متعلق به مجری سرشناس «بی‌بی‌سی» ارسال شده است.

پیدا شدن دومین شاکی در حالی که هنوز «بی‌بی‌سی» پاسخ آشکاری برای اتهام‌های مطرح شده از سوی شاکی نخست ارائه نکرده، این شبکه را در محاصره چالش‌ها قرار داده است.

در عین حال، روزنامه انگلیسی «سان» به عنوان افشاگر این ماجرا اعلام کرد که پیام‌هایی را دیده که نشان می‌دهد مجری مذکور مبلغ ۶۵۰ پوند به شاکی دوم پرداخت و درخواست تصویر غیراخلاقی کرده است.

«تیم دیوی»، مدیرکل «بی‌بی‌سی» در حال حاضر با فشار فزاینده‌ای مبنی بر ارائه توضیح درباره تاخیر هفت هفته‌ای جهت اقدام درباره شکایت خانواده نوجوانی که مجری سرشناس به ازای دریافت عکس‌های غیراخلاقی به وی ده‌ها هزار پوند پرداخت کرده، مواجه است.

وی مدعی است که «بی‌بی‌سی» این شکایت را که اخیرا به او مخابره شده، جدی گرفته، اما سوال‌هایی در مورد مجرمانه بودن رفتار وجود داشته است.

«دیوی» همچنین ادعا کرد که چنین اتهام‌های بی اساسی سبب لکه‎دار شدن شهرت «بی‌بی‌سی» شده است.

اگرچه به گفته «بی‌بی‌سی» مجری مذکور تعلیق شده، اما به دلیل عدم معرفی وی، گمانه‎زنی‌ها درباره شناسایی فرد مذکور ادامه دارد و همین امر سبب شده تا مجریان این شبکه در رسانه‌های اجتماعی برای رفع اتهام از خود تلاش کنند.

مجری سرشناس اما معرفی نشده «بی‌بی‌سی» اکنون با سه اتهام مواجه است؛ پرداخت پول به ازای دریافت عکس‌های غیراخلاقی از یک فرد زیر ۱۸ سال، نقض قرنطینه و ارسال‌های پیام‌های تهدیدآمیز.

فرافکنی بی‌بی‌سی

خبر بحران اخلاقی جدید «بی‌بی‌سی» را روزنامه «سان» متعلق به «روپرت مرداک» منتشر کرد.

سخنگوی این روزنامه اعلام کرد که از آن جایی که «بی‌بی‌سی» به شکایت مذکور توجهی نشان نداد، ما با مشاهده شواهد از نگرانی‌های شاکی حمایت کردیم و اکنون «بی‌بی‌سی» باید تحقیقات درست و شفافی را انجام دهد.

در حالی که مدیرکل «بی‌بی‌سی» شکایت‌های اخیر از یکی از مجریان این شبکه را اتهام‌های واهی با هدف لکه‎دار کردن شهرت این شبکه می‌داند، گزارش‌ها می‌گویند که مجری جنجالی، «سان» را متهم به حاشیه سازی و آسیب زدن به شهرت خود متهم کرده است.

واکنش دولت و پلیس انگلیس

ریشی سوناک، نخست وزیر انگلیس، می‌گوید که گزارش‌های مربوط به پرداخت پول از سوی مجری سرشناس «بی‌بی‌سی» نگران کننده است و تحقیقات جدی و سریع در این رابطه باید انجام شود.

«ویکتوریا اتکینز»، وزیر خزانه داری انگلیس نیز خواستار تحقیقات پلیس درباره این پرونده شد؛ وی مدعی شد که دولت دخالتی در این پرونده نخواهد داشت.

پلیس انگلیس نیز  از «بی‌بی‌سی» خواسته تا تحقیقات خود درباره این پرونده را متوقف کند تا افسران متخصص درباره این که تحقیقات جنایی توجیهی دارد یا خیر، تصمیم بگیرند.

سابقه رسوایی‌های اخلاقی در بی‌بی‌سی

«بی‌بی‌سی» در حالی در میانه چالش‌ها و بحران‌های متعدد درگیر یک پرونده رسوایی اخلاقی شده است که رسوایی‌های جنسی در این شبکه تلویزیونی انگلیس بی سابقه نیستند و این شبکه پیشتر نیز با اتهام‌های مشابهی مواجه شده بود.

«بی‌بی‌سی» از سال ۲۰۱۲ در پی طرح اتهام آزار جنسی علیه «جیمی ساویل»، مجری ارشد این شبکه تاکنون شاهد مواجهه چهره‌های سرشناس خود با اتهام‌های مشابهی بوده که سبب به زندان رفتن برخی از آن‌ها شده است.

در واخر اکتبر ۲۰۱۲ پلیس تعداد قربانیان «ساویل» را حدود ۳۰۰ نفر اعلام کرد؛ «ساویل» قبل از افشای کامل رسوایی اخلاقی اش مرد.

عملیات Yewtree نتیجه تصمیم پلیس انگلیس پس از افشای رسوایی اخلاقی «ساویل» بود که در دستور کار قرار گرفت تا درباره رسوایی‌های جنسی شخصیت‌های رسانه‌ای تحقیق کند.

«دیوید گریفین»، یکی از مجریان «بی‌بی‌سی» بود که در پی تحقیقات مذکور محکوم شد.

«رولف هریس» بدنام‌ترین مجرم «بی‌بی‌سی» پس از «ساویل» بود؛ او در سال ۲۰۱۴ به دلیل ۹ مورد رفتار جنسی ناشایست در دهه ۱۹۸۰ به پنج سال و نه ماه زندان محکوم شد.

«جفری ویلر» یکی از کارمندان «بی‌بی‌سی» بود که در قالب عملیات Yewtree محکوم شد.

در سال ۲۰۱۳، «استوارت هال» که در دهه‌های ۱۹۶۰ و ۱۹۷۰ در «بی‌بی‌سی» مجری بود، به ۲ مورد اقدام جنسی ناشایست علیه یک دختر ۱۳ ساله به زندان محکوم شد؛ وی در سال ۲۰۱۵۲۰۱۴ به دلیل تجاوز غیرقانونی مجددا محکوم شد.

«تیم وست وود» که در سال ۱۹۹۴ به «بی‌بی‌سی» پیوست، در سال ۲۰۲۲ توسط ۷ زن متهم به آزار جنسی بین سال‌های ۱۹۹۲ تا ۲۰۱۷ متهم شد.

اگرچه «وست وود» این اتهام‌ها را رد کرد، اما پلیس انگلیس در آگوست ۲۰۲۲ تایید کرد که در حال بررسی اتهام‌های مربوطه بوده و هنوز وی را دستگیر نکرده است.

انتهای پیام/


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *