رانت با ابلاغیه وزارت صنعت ادامه خواهد داشت

10:05 - 05 شهريور 1397
کد خبر: ۴۴۷۴۷۰
دسته بندی: اقتصاد ، صمت و کشاورزی
عضو انجمن تولیدکنندگان فولاد با بیان اینکه ابلاغیه وزارت صنعت همچنان منجر به ایجاد رانت می‌شود، گفت: هر کالایی را بخواهید زیر قیمت بازار بفروشید رانت ایجاد می‌شود.

رانت با ابلاغیه وزارت صنعت ادامه خواهد داشت/ راه‌حل‌های غیرکارشناسی به التهابات بازار فولاد دامن می‌زندبهادر احرامیان در گفت‌وگو با خبرنگار گروه اقتصاد درباره ابلاغیه جدید وزارت صنعت درباره سقف رقابت ۱۰ درصدی برای فولاد در بورس کالا اظهار کرد: این موضوع در راستای سیاست‌های وزارت صنعت است تا تجارت فولاد در بازار داخلی به حالت عادی بر گردد.

عضو انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران افزود: درخواست انجمن فولاد این بود که در مجموع سقف رقابت برداشته و آزاد شود که هم به آرامش بیشتر بازار کمک خواهد کرد و هم شرایط را به حالت عادی بر خواهد گرداند و در تعدیل انتظارات خریداران و تولیدکنندگان نیزموثرتر خواهد بود.

وی در پاسخ به این سئوال که به گفته معاون وزیر صنعت در صورت آزاد سازی قیمت فولاد باید قیمت ملزومات تولید از جمله گاز، برق نیز آزاد محاسبه شود گفت: این موضوع انحرافی است، هر چند گاز و انرژی در ایران ارزان است اما، از طرفی نرخ بهره در ایران بالا است و اگر مزیتی برای صنایع انرژی بر از ناحیه مصرف انرژی ایجاد می‌شود اما، این صنایع بسیار سرمایه بر هستند و در هزینه مالی و سرمایه عدم مزیت داریم و جمع این دو موضوع همپوشانی دارد.

احرامیان تاکید کرد: اینکه هزینه انرژی باید به صورت آزاد پرداخت شود پایه کارشناسی ندارد.

عضو انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران درباره تاثیر ابلاغیه وزارت صنعت گفت: همچنان این موضوع منجر به ایجاد رانت می‌شود و هر کالایی را بخواهید زیر قیمت بازار بفروشید رانت ایجاد می‌شود.

وی ادامه داد: اگر قیمت جهانی افزایش یافت، قیمت داخلی هم باید متناسب با قیمت‌های جهانی افزایش یابد، اما اگر قیمت ثابت باشد قیمت‌ها نمی‌تواند تعدیل شود و رانت ایجاد می‌شود، باید اجازه داد قیمت بر اساس عرضه و تقاضا تعیین شود.

احرامیان خاطرنشان کرد: هر چقدر در قیمت گذاری مداخله شود و اینکار‌ها ادامه پیدا کند تجربه نشان داده، چیزی عاید مصرف کننده نمی‌شود و سود به جیب واسطه‌ها و دلالان می‌رود و اینکار بار‌ها تکرار شده است.

عضو انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران با بیان اینکه بازار زمانی ثبات پیدا می‌کند که اجازه داده شود کار خود را انجام دهد، تصریح کرد: زمانی که در بازار مداخله می‌شود و سعی می‌کنیم با دستور، قیمت را به سمتی ببریم التهاب بیشتر می‌شود.

وی اظهار کرد: فولاد کشور قبل از التهابات ارزی ارزانترین فولاد دنیا بود، نه قیمت دستوری در آن وجود داشت و نه وزارتخانه بخشنامه صادر می‌کرد و عرضه و تقاضا کار خود را انجام می‌داد و تنها مشکلی که در این باره افتاد التهابات ارزی بود و به جای اینکه علت برطرف شود با بحث‌های انحرافی و راه‌حل‌های غیرکارشناسی به این التهاب دامن می‌زنیم.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *