چالش‎های آمریکا در پی افزایش قدرت نظامی و اقتصادی چین

11:43 - 27 دی 1400
کد خبر: ۷۸۹۷۶۰
اقدامات آمریکا در سطح جهان باعث شده که موضوع رقابت این کشور با چین در زمینه‎های مختلف بیش از پیش مطرح شود.

- آمریکا و شوروی سابق بزرگترین رقابت تسلیحاتی را داشته‎اند و هر یک از آن‌ها سعی می‌کردند تا با تولید سلاح‌های جدید برای یکدیگر شاخ و شانه بکشند و قدرتنمایی کنند.

حتی این رقابت‌ها به رقابت فضایی نیز کشیده شد و این دو کشور، در تسخیر فضا به رقابت پرداختند.

نخستین فضانورد را روس‌ها به فضا فرستادند و نخستین ماه نشین را آمریکایی‌ها بر روی ماه نشاندند که البته بر روی این ادعا هم تردید است.

با این وجود با فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی به نظر می‌رسید رقابت‌های تسلیحاتی پایان یابد، اما اینگونه نشد و آمریکا به یکه تازی در این زمینه پرداخت.

ساخت سلاح از سوی آمریکا و اروپا افزایش یافت و صادرات سلاح نیز رو به گسترش رفت.

آمریکا خود را کشور بلامنازع این بخش می‌دانست تا این که روسیه خودی نشان داد و سعی کرد تا در یک رقابت تسلیحاتی جدید با آمریکا به هماوردی بپردازد.

چین کشوری پهناور، تمرکز خود را بر روی اقتصاد گذاشت و با وجود وسعت و جمعیت زیاد، از این ظرفیت بهره برد تا خود در این بخش سرآمد کند.

اکنون چین در موضوع اقتصادی حرف اول را در جهان می‌زند و می‌توان گفت اقتصاد اول جهان است.

نبردی اقتصادی چین و آمریکا را می‌تواند یک جنگ سرد اقتصادی دانست؛ آمریکایی‌ها از قدرت گرفتن چین در اقتصاد ناخرسندند و برای مقابله با آن دست به اقداماتی زدند از جمله جلوگیری از صادرات محصولات چین و تعرفه گذاری‌های سنگین، اما این اقدام موفق نبود.

فشار‌های سیاسی و نظامی در منطقه تحت حاکمیت چین، به ویژه تایوان و هنگ کنگ در راستای مقابله با پکن از سوی آمریکا انجام می‌شود.

فشار‌های آمریکا به چین باعث شد تا این کشور علاوه بر رقابت اقتصادی وارد رقابت تسلیحاتی با آمریکا شود.

اکنون آمریکا در رقابت تسلیحاتی با چین و روسیه در نبرد است که می‌توان پیش بینی کرد آمریکا بازنده آن خواهد بود.

پیشرفت‌های چین در زمینه پیشرفت‌های موشکی و هوش مصنوعی باعث نگرانی آن آمریکا و غرب شده است آن‌ها از تغییر توازن نظامی در جهان بیم دارند و همین نگرانی باعث شده تا تقابل‌ها بیشتر شود.

«شی جین‌ پینگ»، رئیس‌ جمهور چین، به نیرو‌های مسلح کشورش دستور داده تا خود را تا سال ۲۰۳۵ به روز کنند.

رئیس جمهور چین تأکید کرده نیرو‌های مسلح این کشور باید تا سال ۲۰۴۹ به یک قدرت «بی‌همتا در جهان» تبدیل شوند.

کارشناسان نظامی و اقتصادی بر این عقیده‎اند که در این رقابت به خاطر جایگاه اقتصادی‌ که چین در دنیا به دست آورده، این کشور در رقابت تسلیحاتی و نظامی نیز پیروز خواهد بود و دست برتر را خواهد داشت.

قدرت تسلیحاتی چین که اکنون نیز یکی از کشور‌های قدرتمند در زمینه نظامی در دنیاست، چالشی جدی برای آمریکایی‌ها ایجاد کرده و خود را در خطر می‌بینند.

روشن است که عامل اصلی این فضای ملتهب و خطرناک در جهان، رفتار‌هایی است که از سوی آمریکا سر می‌زند.

تهدیدات آمریکا علیه کشورهایی همچون چین اگر نبود پیشرفت‌ها نظامی و تسلیحاتی آنها، به اقدام نظامی می‌رسید، اما مولفه بازدارنده نظامی باعث شده تا آمریکایی‌ها جرأت و جسارت اقدام را نداشته باشند.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *