دفاع عباس رافعی از سینمای تاریخی/ شاهکار شهید بهشتی در سال ۱۳۵۷

17:20 - 07 تير 1399
کد خبر: ۶۳۲۶۴۴
ششمین روز از تیر ماه ۹۹ با اخبار و حاشیه‌های فراوانی در عرصه فرهنگ و هنر روبرو بود که از جمله مهمترین آن‌ها می‌توان به جدول فروش سینمای ایران پس از ۵ ماه تعطیلی اشاره کرد.

- ششمین روز از تیر ماه ۹۹ با اخبار و حاشیه‌های فراوانی در عرصه فرهنگ و هنر روبرو بود که از جمله مهمترین آن‌ها می‌توان به جدول فروش سینمای ایران پس از ۵ ماه تعطیلی اشاره کرد.

تیتر

بیشتر تصاویری که از پادگان‌ها در سریال «سرباز» داشتیم واقعی بودند/از سربازی بهره ببریم

کارگردان سریال «سرباز» گفت: سربازی بخشی از زندگی جوانان است و این رویکرد در رسانه ملی باید به نحوی انعکاس داده شود که به جوانان آموزش دهیم در طی دو سال فعالیت در این بخش باید به دور از هر گونه نارضایتی زندگی کنند و از زمان ایجاد شده بیشترین بهره را ببرند.

هادی مقدم دوست در گفت‌وگو با پیرامون لزوم دوری از کلیشه در فیلم‌ها و سریال‌ها گفت: من معتقدم در ساخت سریال و فیلم باید به دنبال تنوع باشیم و تنها به یک ریتم در زندگی عادت نکنیم از سوی دیگر باید از کلیشه‌ها فاصله بگیریم این مهم می‌طلبد تا شیوه‌های گوناگونی را در سایه مطالعه تجربه کنیم.

وی در پاسخ به برخی از انتقادات در مورد سریال «سرباز» و غیر واقعی نشان دادن فضای سربازی ابراز کرد: برخی‌ها این انتقاد را داشتند که چرا سریال سرباز درد و دل سربازان را مطرح نمی‌کند، من در اینجا تاکید می‌کنم که بخش‌هایی از این سریال به مشکلات و فشار‌های موجود در سربازی نیز اشاره کرده بود، اما هدف ما در داستان سریال سرباز بیان این موضوع است که خدمت سربازی را باید جور دیگری نگاه کنیم. اعزام به خدمت سربازی ورود به دورانی جدید در زندگی بوده و باید از این فضای ایجاد شده بهره‌برداری و کسب تجربه بیشتر شود.

مقدم دوست پیرامون لزوم آشنایی سربازان با حق و حقوق خود ابراز کرد: جوانانی که به سربازی می‌روند باید با حقوق خود آشنا شوند و ساز و کاری برای طلب حقوق خود داشته باشند، فرهنگ سازی و طلب حقوق سربازان یک رویکرد مثبت است در گذشته برخی از کودکان و نوجوانان که به مدرسه می‌رفتند با تنبیه بدنی مواجه می‌شدند، اما آشنایی خانواده‌ها و شاگردان با حقوقشان سبب شد تا از تنبیهات بعدی جلوگیری شود و اکنون شاهد چنین رویداد‌هایی نیستیم.

وی با اشاره به یکی از بخش‌های سریال «سرباز» تاکید کرد: در بخشی از سریال «سرباز» شاهد ارتباط دو کاکتر اول به طرق مختلف هستیم البته چنانچه توجه کنید این دو کارکتر گاهی با پیامک و گاهی با تلفن و در بخشی از سریال نیز با کمک نامه با هم ارتباط می‌گیرند من خواستم تا تمام شیوه‌های ارتباطی را در اینجا به نمایش بگذارم و اهمیت ارتباط را بیان کنم.

برای مشاهده متن کامل خبر اینجا کلیک کنید

دغدغه ساخت فیلمی با موضوع حادثه «هفت تیر» دارم/نیازمند آثار تاریخی هستیم

کارگردان فیلم «بهت» گفت: به شخصه علاقه زیادی برای ساخت فیلمی درباره حادثه هفتم تیر ماه دارم زیرا این اتفاق می‌تواند به خوبی و درست در سینما روایت شود، اما منتظرم که تمامی شرایط ایده آل برای ساخت چنین اثری برایم فراهم شود.

عباس رافعی در گفت‌وگو با پیرامون کمبود ساخت آثاری از تاریخ معاصر در سینمای ایران گفت: طی سالهای گذشته فیلمهای متعددی درباره تاریخ معاصر ساخته شده منتها ساخت این فیلمها تنها محدود به برخی کارگردانان شده و هر کارگردانی سراغ ساخت چنین آثاری نمی‌رود.

این کارگردان سینما در همین راستا اذعان کرد: به شخصه علاقه شدیدی به ساخت فیلم‌های تاریخی سیاسی دارم اما بدون شک به سوی این آثار رفتن بسیار سخت است، البته پیشتر در فیلم «کیمیا و خاک» به چنین موضوعی پرداختم ولی باز هم دوست دارم فیلمی با این حال و هوا بسازم.

  • بیشتر بخوانید:
  • برای مشاهده آخرین اخبار از سینمای ایران اینجا کلیک کنید

رانت سینما را نابود کرده است/در جشنواره فیلم فجر امسال فیلم ندارم

وی نبود فیلمنامه خوب را یکی از دلایل کم ساخته شدن آثار تاریخی معاصر دانست و افزود: متاسفانه فیلمنامه های خوبی در این راستا نوشته نمی‌شود، مشکل اصلی آنجاست که فیلمنامه نویسان امروزی درک درستی از موقعیت آن زمان و واقعه ندارند و می خواهند با فکر امروزی خود گذشته را ترسیم کنند. 

رافعی ادامه داد: در ادامه و با نبود فیلمنامه خوب، اگر کارگردانی بخواهد فیلم را در برهه زمانی گذشته بسازد نمی‌تواند به درستی به گذشته بازگردد یا بهتر بگویم از زاویه دید امروز به گذشته می‌نگرد، به همین دلیل در بسیاری از این آثار ما مشاهده می‌کنیم که تصویر درستی از گذشته ارائه نمی‌شود. از نظر من ساخت آثاری با موضوع تاریخ معاصر وقتی موفقیت آمیز است که کارگردان یک واقعه را از تمامی زوایا نگاه کند و خودش را تنها به یک زاویه و یا یک جناح ربط ندهد. 

این کارگردان سینما با اشاره به عدم پرداخت به موضوع حادثه هفتم تیر ماه در سینما خاطرنشان کرد: به شخصه علاقه زیادی برای ساخت فیلمی درباره حادثه هفتم تیر ماه دارم زیرا این اتفاق می‌تواند به خوبی و درست در سینما روایت شود، اما منتظرم که تمامی شرایط ایده آل برای ساخت چنین اثری برایم فراهم شود تا بتوانم تاریخ را در سینما به صورت فراجناحی روایت کنم. 

برای مشاهده متن کامل خبر اینجا کلیک کنید

نخستین جدول فروش سینمای ۹۹ با صدرنشینی «یادم تو را فراموش» منتشر شد

در حال حاضر جدول فروش هفتگی سینمای ایران تنها دو فیلم را در خود می‌بیند، اما با اکران دو فیلم دیگر «خوب بد جلف ۲» و «شنای پروانه» از هفته جاری این جدول کمی پر تعدادتر خواهد بود، جدول فروش هفته گذشته سینما با صدرنشینی فیلم سینمایی «یادم تو را فراموش» منتشر شد.

- نخستین جدول فروش هفتگی سینمای ایران با اندکی تاخیر نسبت به زمان همیشگی خود منتشر شد، سینمای ایران از اسفند ماه گذشته با تعطیلی تمامی سالن‌ها روبرو بود و از یکم تیر ماه توانست بار دیگر میزبان مخاطبان باشد.  
 
در حال حاضر جدول فروش هفتگی سینمای ایران تنها دو فیلم را در خود می‌بیند، اما با اکران دو فیلم دیگر «خوب بد جلف ۲» و «شنای پروانه» از هفته جاری این جدول کمی پر تعدادتر خواهد بود، جدول فروش هفته گذشته سینما با صدرنشینی فیلم سینمایی «یادم تو را فراموش» منتشر شد.  
 
«مطرب» برای چهارمین هفته متوالی صدرنشین شد
  • بیشتر بخوانید:
  • برای مشاهده آخرین اخبار از سینمای ایران اینجا کلیک کنید

یادم تو را فراموش

فیلم سینمایی «یادم تو را فراموش» به کارگردانی «علی عطشانی» در اصل نوزدهمین هفته اکران خود را پشت سر می‌گذارد، اما در سال جدید این فیلم در اولین هفته اکرانش به سر می‌برد، این فیلم توانست با داشتن ۲۶ سینما به فروشی معادل ۵۵۳،۰۰۰ تومان دست پیدا کند؛ این فیلم در کل ۱۱۶،۶۳۳،۰۰۰ تومان فروش داشته است. 

میترا حجار، حسین یاری، آتیلا پسیانی، ماه چهره خلیلی، رضا ناجی، خشایار راد، غزل یگانه، بیتا عطشانی و مازیار فلاحی بازیگرانی هستند که در این فیلم به ایفای نقش پرداخته اند.

فروش فیلم سینمایی «یادم تو را فراموش» با بلیت بیست هزار تومانی موجود نشان از حضور تنها بیست و هفت نفر مخاطب برای این فیلم در ۲۶ سینمای اکران کننده می‌دهد، آماری که به طور میانگین مخاطب پرفروش‌ترین فیلم هفته گذشته سینما برای هر سینما را به رقمی معادل ۱ نفر می‌رساند، آماری که خود به وضوح نشان دهنده عدم رغبت مخاطبان برای حضور در سینماست.

برای مشاهده متن کامل خبر اینجا کلیک کنید

شاهکار شهید بهشتی در سال ۱۳۵۷

یک نویسنده کتاب گفت: یکی از شاهکار‌های آیت الله شهید بهشتی و جمعی از دوستانش طراحی تظاهرات تاسوعا و عاشورا در آذر ۱۳۵۷ بود که حدود یک و نیم میلیون نفر در قالب هیئت‌های مذهبی با شعار‌های انقلابی و دفاع از آرمان‌های «امام خمینی (ره)» را تدارک دید. 

سید قاسم یاحسینی در گفت‌وگو با پیرامون شخصیت آیت‌الله شهید سید محمد بهشتی گفت: آیت الله شهید سید محمد بهشتی از جمله روحانیون تحول خواهی بود که از اوایل دهه چهل به جنبش «امام خمینی (ره)» پیوست، آیت الله شهید بهشتی دو دنیای متفاوت داشت از یک طرف حوزه سنت و دیانت و از طرف دیگر با دنیای مدرنیته آشنا بود، وی از معدود روحانیونی بود که در زمان حیات خود زبان انگلیسی را فرا گرفت و از این طریق مستقیماً با دنیای خارج از ایران ارتباط برقرار کرد.

وی به رویکرد آیت الله شهید سید محمد بهشتی اشاره و ابراز کرد: شهید بهشتی به دلیل آشنایی با دنیای مدرن و پرورش در دنیای سنتی و دینی متوجه شد که برنامه‌های دینی و آموزشی نیاز به تحول محتوایی و فرمی عمیقی دارند و اگر اسلام می‌خواهد در دنیا حرفی برای گفتن داشته باشد باید از ابزار مدرن و امکانات مدرنیته استفاده کند.

تیتر

  • بیشتر بخوانید:
  • برای مطالعه معرفى آخرین كتب منتشر شده اینجا کلیک کنید

یاحسینی به تمهیدات شهید بهشتی اشاره و تاکید کرد: شهید بهشتی با جمعی از روحانیون و اندیشمندان زمان خود برنامه‌ای برای ایجاد یک حوزه علمیه متحول شده را در نظر گرفت که علاوه بر تدریس منابع و متون کلاسیک حوزوی، دروس جدیدی در این حوزه علمیه تدریس شود همچنین یک سلسله سخنرانی درباره مبانی فکری و حکومتی در اسلام پی ریزی کرد که شاید مهمترین این سخنرانی‌ها بعداً در قالب مقالات حکومت اسلامی در نشریات مذهبی قم به چاپ رسید.

وی پیرامون سفر آیت الله شهید سید محمد بهشتی به کشور آلمان اشاره و تصریح کرد:  شهید بهشتی سفری به کشور آلمان و شهر فرانکفورت داشت وی به مدت چهار سال در آنجا به عنوان امام جماعت مسجد شهر منصوب شد و در این مدت علاوه بر امام جماعت، رتق و فتق مذهبی زبان آلمانی را تقویت کرد و کوشید تا نسبت خود با مدرنیته را از طریق زبان‌های آلمانی و انگلیسی تعمیق دهد.

این نویسنده کتاب پیرامون آیت الله سید محمد بهشتی افزود: شهید بهشتی با کتاب‌هایی همچون کتاب «کاپیتال» که در ترجمه فارسی با عنوان سرمایه شناخته می‌شود و متعلق به کارل مارکس بوده آشنا شد همچنین در هامبورگ سلسله سخنرانی‌هایی را در باب مطالعات دینی قرآن شناسی و تاریخ اسلام ایراد کرد که در سال‌های اخیر در قالب کتاب‌ها و جزوات متنوع به چاپ رسیده است.

برای مشاهده متن کامل خبر اینجا کلیک کنید

«بهار فصل کوچ تو بود» روایتی متفاوت از ساده زیستی «شهید رضا شیرازی»

یک نویسنده کتاب گفت: بیش از هر چیز این سادگی و ساده زیستی شهید رضا شیرازی بود که مرا به نگارش کتاب «بهار فصل کوچ تو بود» ترغیب کرد، مطالعه کوتاه من از اسناد و مدارک باقی مانده از این شهید بزرگوار بیان کننده این مهم بود که وی تا چه میزان اعتقادی صادقانه به دفاع از عزت و میهن خود داشت. 

مرضیه کمالی نیا نویسنده کتاب در گفت‌وگو با خبرنگار گروه فرهنگی پیرامون مضمون کتاب «بهار فصل کوچ تو بود» گفت: کتاب «بهار فصل کوچ تو بود» به سرگذشت و زندگی شهید رضا شیرازی پرداخته است، وی از فرماندهان بزرگ هشت سال دفاع مقدس بود و ایثارگری فراوانی در این زمینه انجام داد.

وی با اشاره به دلیل نگارش کتاب «بهار فصل کوچ تو بود» بیان کرد: بیش از هر چیز این سادگی و ساده زیستی شهید رضا شیرازی بود که مرا به نگارش کتاب «بهار فصل کوچ تو بود» ترغیب کرد، مطالعه کوتاه من از اسناد و مدارک باقی مانده از این شهید بزرگوار بیان کننده این مهم بود که شهید رضا شیرازی تا چه میزان اعتقادی صادقانه به دفاع از عزت و میهن خود داشت.

این نویسنده کتاب در همین راستا اظهار کرد: نوشتن کتاب «بهار فصل کوچ تو بود» زمانی به من پیشنهاد شد که اطلاعات پیرامون شهید رضا شیرازی بزرگوار بسیار محدود و کم بود لذا برای کامل کردن اطلاعات با کمک بردار شهید توانستم همرزمان شهید رضا شیرازی را پیدا کنم و مصاحبه‌های فراوانی را با آنان انجام دهم.

  • بیشتر بخوانید:
  • برای مطالعه معرفى آخرین كتب منتشر شده اینجا کلیک کنید

برجسته کردن خصوصات اخلاقی شهدا ارزشمندتر است/ صادقت سرمایه بزرگ شهید رضا شیرازی بود

کمالی‌نیا به شیوه نگارش کتاب «بهار فصل کوچ تو بود» اشاره و ابراز کرد: تلاش داشتم تا کتاب «بهار فصل کوچ تو بود» را به نحوی بنویسم که بتوانم علاوه بر انتقال حقیقت اخلاقی و صفت‌های خوب شهید رضا شیرازی مخاطب را به این واقیعت روبرو کنم که شهدای بزرگ ما نیز افرادی همانند ما بودند، آنان در شرایط خاصی قرار گرفتند پس تصمیم درست را گرفته و برای دفاع از میهن قدم پیش گذاشتند.

وی پیرامون علل نام گذاری کتاب «بهار فصل کوچ تو بود» بیان کرد: علل نام گذاری کتابم با عنوان کتاب «بهار فصل کوچ تو بود» از آن جهت بود که زمان شهادت شهید رضا شیرازی مصادف با ۸ نوروز بود و در ۱۳ فروردین هم در زادگاهش به خاک سپرده شد.

کمالی نیا پیرامون مهمترین ویژگی شهید رضا شیرازی که در کتاب «بهار فصل کوچ تو بود» به آن اشاره شده تاکید کرد: شهید رضا شیرازی فردی بسیار بی ریا و صادق بود، وی در خانواده‌ای بسیار عادی و ساده زندگی می‌کرد و تنها عامل حرکت این شهید بزرگوار به سوی جبهه و  دفاع از میهن غیرتش بود چراکه خانواده وی افرادی ساده و بدون نگرش‌های جناحی و دارای روحیه‌ای کامل بی آلایش بودند به همین خاطر این شهید بزرگوار بدون هیچ مخالفتی از سوی خانواده عازم جبهه شد.

برای مشاهده متن کامل خبر اینجا کلیک کنید



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *